AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Formula 1 için şirketler arasında büyük yarış

Formula 1 sayesinde milyarlarca dolara yapamayacakları tanıdımı 3 günde ve çok düşük maliyetle yapma imkanı yakalayan şirketler, tüm dünyada yayınlanacak naklen yayın ekranında görünmek için büyük bir yarış içine girdi.

  • EKONOMİ SERVİSİ
    Tüm dünyada 2,5 milyar kişi tarafından izlenen Formula 1 (F1) yarışları global düşünen ve tanıtıma önem veren şirketleri de reklam yarışına soktu. F1 sayesinde milyarlarca dolara yapamayacakları reklamları çok daha ucuz ve etkili bir biçimde yapma avantajını yakalayan şirketler büyük bir yarışın içine girdiler. Kimileri F1'in sigorta işlerini üstlenirken, kimileri yarışın kimileri takımların tedarikçiliğini yaparak tüm dünyaya yapılacak naklen yayında ekrana isimlerini yazdırıyor. Bu şirketlerden bazıları şunlar:

    Can Artam, tek Türk pilotu

    Türk pilotu Can Artam, Formula GP2'de yarışacak tek Türk pilotu olacak. Petrol Ofisi desteği ile Formula 1 pilotu olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen ve Formula 1 öncesi hazırlık kategorisi olarak kabul edilen GP2'de mücadele veren Can Artam, önceki gün İstanbul Park Pisti'nde yarıştı. Yarışın dün yapılan 2. ayağına 22. sırada başlayan Artam, akılcı bir yarış stratejisi ile üst sıralara tırmanmayı hedefliyor.

    Sigorta ve reasüransta dünya devi AON'un Türkiye Ofisi, F1 Türkiye Grand Prix'inin ve İstanbul Park'ta bir yıl boyunca düzenlenecek tüm motorsporları organizasyonlarının risk yönetimini üstlendi. F1'de Anadolu Sigorta da, Motor Sporları ve Organizasyon A.Ş. adına düzenlediği poliçe çerçevesinde organizasyonu uluslararası standartlarda düzenlenmiş Üçüncü Şahıs Sorumluluk sigortası ile güvence altına aldı.

    Formula 1 görevlileri CAT giyecek

    Türkiye Granprix'inde sportif anlamda görev alacak tüm görevlilerin botları, Türkiye'nin en büyük ayakkabı firmalarından olan Yeşil tarafından sağlanacak CAT botları olacak. Böylelikle Formula 1 Türkiye Grandprix'inde görev alacak 327hakem ve 335 kişilik teknik ekip Yeşil'in uluslararası ayakkabı markası olan CAT ürünleri ile çalışmalarını yürütecekler.

    Komşu'dan beklenen ilgi gelmedi

    Bu arada İstanbul'da "Formula 1" heyecanı yaşanırken, Rusya'dan ilgi beklenenin altında görünüyor. THY dahil, Moskova'dan İstanbul'a yapılan tarifeli uçak seferlerinde kaydadeğer bir talep artışı görülmedi. Yetkililer bu durumun F1 İstanbul Grandprix'sinin Rusya'da yeterince tanıtılamadığını gösterdiğini belirtiyorlar.

    Yarış arabalarının yapımında Henkel ayrıcalığı

    McLaren Mercedes Takımı, Türkiye Grand Prix'sinin her dönemecinde Henkel'in gizli gücünü ortaya koyuyor. McLaren Mercedes Takımının resmi tedarikçisi olan Henkel, McLaren Takımına ait Mercedes MP4-20'nin imalatında kullanılan bir dizi ürün geliştirdi. Burun konisi ve ön-yan şasi gövde bütünlüğünden ileri-geri kanat takımına kadar, Henkel ve uzay endüstrisi grubu, ekip araçlarının yüzde 80'den fazlasını oluşturan hafif ancak güçlü karbon fiber kalıp parçalarını tasarlayıp imal etmesine yardımcı oluyor.

    Çimstone Formula 1 VIP Kulelerinde!

    Pistte 140 bin kişiye, ekranlar aracılığıyla da dünya çapında 2.2 milyar seyirciye ulaşacak olan Formula 1 İstanbul Grand Prix'si, Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı en önemli organizasyonlar arasında yer alıyor. Bu nedenle önem verilen organizasyonun Yarış Pisti ve Tesis Projesi için Çimstone'un 'fark yaratan' taşları tercih edildi.

    Ferrari ve Maserati'nin yeni adresi Kuruçeşme

    Temmuz ayında resmen Ferrari ve Maserati Türkiye temsilciliğini üstlenen FerMas Oto Ticaret A.Ş., çok kısa sürede hazırladığı yeni showroomunu, İtalya ve Türkiye'den gelen üst düzey yöneticilerin katılımıyla düzenlediği bir basın toplantısıyla hizmete açtı. Toplantıya Ferrari Genel Direktörü ve Ferrari Formula 1 Takım Direktörü Jean Todt'un yanısıra Maserati Yönetim Kurulu Üyesi ve Tofaş CEO'su Alfredo Altavilla ve FerMas Genel Müdürü Orhan Ülgür katıldı. Alfredo Altavilla açılışta yaptığı konuşmada, "İstanbul'daki yeni pist bir ay içinde FIA-GT Şampiyonasına da ev sahipliği yapacak ve bu yarışta geçenlerde '24 Hours Spa'yı kazanan MC12 modeli de yarışacak" dedi.

    F1 İstanbul Park, Honda Scooter'larla renklendi

    19-21 Ağustos tarihlerinde İstanbul Park'ta yapılacak Formula 1 Türkiye Grand Prix' si resmi motosiklet sağlayıcısı Honda oldu. Otoritelerce dünyanın en iyi F1 yarış pistlerinden biri olduğu iddia edilen İstanbul Park bu yıl diğer pistlerden farklı olarak scooter'larla renklendi. İstanbul Park' ta yapılacak olan F1 yarışında (Antreman, sıralama ve yarış) SCV100 F Beat Honda scooterlar kullanıldı.




  • 21 Ağustos 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED