AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Sokakların cenazeleri

Ölüme ve sokaklara odaklanan Yaşamın Kıyısında, psikolojisi bozulmuş bir ambulans şoförünü anlatıyor. 'Yaşadıklarını değil, onlara bakışını değiştir' temalı film, Scorsese'nin kıymeti bilinmeyen yapımlarından biri.

Yüzyılın yaşayan en iyi yönetmenlerinden biri sayılan Martin Scorsese'nin çektiği Yaşamın Kıyısında (Bringing Out The Dead) adlı film, televizyonda ilk kez ekrana geliyor.

Ünlü yönetmenin daha önce Taxi Driver, Raging Bull ve The Last Temptation of Christ'te birlikte çalıştığı senaryo yazarı Paul Schrader'la birlikte kotardığı film, bir zamanlar kendisi de New York acil yardımda çalışan ve filme de teknik danışmanlık yapan Joe Connelly'nin kitabından uyarlanmış. Bir hayat kurtarmanın iyi ve kötü yanlarını anlatan filmde, Robert Richardson kamerasını New York'un ışıksız, tıkalı caddelerine, soluksuz kayıp apartmanlarına yöneltiyor ve bu çevrede yaşayan insanları izleyenlere anlatıyor. Filmde, aksiyon ve maceranın harmanlandığı diğer Scorsese filmlerinin aksine, bu kez daha çok karakter anlatımına yer verilmiş. Nicholas Cage'in o dönemde eşi olan Patricia Arquette'in Mary adlı karakteri oynadığı filmde, sinemaseverlerin Casino'dan hatırlayacağı görüntü yönetmeni Richardson çok ilginç ve göze hoş gelen çekimler ve karışımlar yapmış. Latin aktör-muzik yıldızı Marc Anthony'nin de oynadığı filmde Cage, yine oskarlık bir performans çıkarıyor. Bir kamera açısı ve ışıkla, bir çok yönetmenin bütün film boyunca anlatamadığını anlatabileceğini bir kez daha kanıtlayan Scorcese, bu kez de izleyenlere bir cenazeye gidildiğinde yaşanılan duyguları hissettiren oldukça başarılı bir film çıkarıyor.

New York'un en belalı semtlerinden birinde gece vardiyasında çalışan bir sağlık memurunun üç gün içinde yaşadıklarını anlatan Yaşamın Kıyısında, çok yoğun, iç karartıcı, monoton, fakat bir o kadar da hızlı bir film. Yaşamın Kıyısında'nın konusu ise kısaca şöyle gelişiyor:

Sağlık görevlisinin acısı

Frank Pierce, Newyork'un en belalı bölgesi olarak bilinen Hell's Kitchen'da bir ambulansta çalışan sağlık görevlisidir. Fiziksel ve zihinsel olarak tükenmişliğinin yanı sıra, 6 ay önce hayatını kurtaramadığı kız hakkında karabasanlar görmektedir. Frank, üç değişik partnerle beraber New York sokaklarında acil yardım çağrılarını yanıtlamaya çalışmaktadır. Bunlardan Larry sadece yemeği düşünen ve merdiven çıkmaktan nefret eden biridir. Marcus çok dindar, Tom Walls ise yardımlara cevap vermek kadar evsizlere sebepsiz yere dayak atmaktan hoşlanan bir sadisttir. Kendini işten attırmayı kafasına koyan Frank, bir yandan şehirde dolaşırken, bir yandan da bu kabusların bitmesini sağlayacak bir çözüm yolu aramaktadır. Filmle ilgili bir not da, Frank'in Rose'u kurtarmaya çalıştığı sahnede, oyuncuların hareketlerini geriye doğru yapması ve daha sonra bu sahnenin geriye alınarak oynatılması. Böylelikle sahneye rüyadaymış hissi verilmesi sağlanıyor.

Yaşamın Kıyısında

Orijinal Adı: Bringing Out The Dead Yön: Martin Scorsese Senaryo: Paul Schrader Görüntü Yön: Robert Richardson Müzik: Elmer Bernstein Oyn: Nicolas Cage, Patricia Arquette, John Goodman, Ving Rhames, Tom Sizemore, Marc Anthony Yapım: 1999 Süre: 120 Dk.Türü: Dram/Gerilim
ATV / 22.30


'Beyaz Adam'ın altın tutkusu ölüm getiriyor

Beyaz Adam'ın Batı Amerika'ya yerleşimini, Amerikan yerlilerinin topraklarından sürülmesini ve yaşanan çatışmaları işleyen Into the West, üçüncü bölümüyle ekranda. Altın Arayışı başlığını taşıyan bu bölümde, Şimşek Yürekli Kadın ve Jethro evlerinin yakınındaki nehirden altın çıktığını öğrenir. Jethro bu sayede çok zengin olabileceklerini düşünmekte fakat altın bulamamaktadır. Üvey oğlu Abe ile araları gün geçtikçe gerginleşir ve Abe evi terketmeye karar verir. Jethro, kuzeni David Wheeler ile altın arama işinde ortak olmaya karar verir. Bu sırada babasının hala yaşadığına inanan Margaret ise, Ethan adında İngiliz bir fotoğrafçıyla tanışır ve ona yardımcı olmaya başlar. Sonunda nehirden büyük bir altın çıkaran Jethro ve David, hazineyi paylaşamaz ve kavga ederken, nehrin azgın sularında boğularak ölürler. Bu sırada Lawrence'ın başı, kendilerine Quantrell Raiders diyen bir haydut çetesiyle beladadır.
[21.00/ CNBC-e]
SHOW / 01.30


FİLMLERDEN SEÇMELER

Küçük Baş Belası
Brad'in kızkardeşi Becky bir basketbol yıldızı olan Mo Jackson'ın oğluna bakıcılık yapmaktadır. Brad kardeşi Becky'ye büyük bir şaka yapmaktan kendini alıkoyamaz ve akadaşlarıyla işbirliği yaparak Küçük Mo'yu kaçırıp, garajdaki arabalardan birinin içine saklar. Eğlencenin başlamasını bekledikleri anda, kötü bir sürprizle karşılaşacaklar ve macera başlayacaktır.
Orijinal Adı: Baby Badlam Yönetmen: Eric Hendershot Oyn: Foe Piscopo, Julie Hagerty Yapım Yılı: 2000
KANAL 7 / 17.15

Siyah Giyen Adamlar
Henüz resmi olmayan bir hükümet bürosunda çalışan Ajan K ve Ajan J, dünyaya diğer gezegenlerden gelen yabancıları denetleyen iki kişilik bir ekiptir. İşler karıştığında ortaya çıkan zorlukları aşabilecek en iyi ve en güvenilir takım onlardır. Şehir Morgu'nda çalışan Dr. Weaver da tuhaf şekilde ölen bir dizi kurban nedeniyle Siyahlı Adamlar'ın ekibine dahil olur.
Orijinal Adı: Men In Black Yön: Barry Sonnenfeld Oyn: Will Smith, Tommy Lee Jones, Linda Fiorentino
SHOW TV / 20.30

Ne Yaptığını Biliyorum
Bir lise öğrencisi olan Julie arkadaşları ile gittiği tatilde kazayla bir balıkçıya çarpar. Adamın öldüğünü sanan kafadarlar, cesedi suya atarlar. Olayın bittiğini sanırlarken "Geçen yaz ne yaptığınızı biliyorum" diyen bir mektup alırlar. Onları ölümcül bir oyuna sürükleyen bir intikamcı onları beklemektedir ve adamın cezalandırma yöntemin hakikaten korkunçtur.
Orijinal Adı: I Know What You Did Last Summer Yön: Jim Gillespie Oyn: Jennifer Love Hewitt, Ryan Phillippe
ATV / 20.30

Fakir Milyoner
Kısa süren hapis günlerinden sonra İlyas'ı daha da kötü bir ortam beklemektedir. Onun serseriliklerinden ve tembelliğinden bıkan zengin amcası Rükneddin yeğenini adam etmeye karar verir. İlyas'a şirketinde iş verir ancak o amcasının otoriter davranışlarına dayanamaz. Evden kaçan İlyas sandalında saklanan Ayşe bir kıza rastlayınca ona evinin ve yüreğini açacaktır.
Yön: Orhan Elmas Oyn: İlyas Salman, Bahar Öztan, Mehmet Ali Erbil, Şemsi İnkaya, Ayşen Gruda (1984/Komedi)
KANAL 7 / 23.00

Aşk Silahı
Gizli bir ajan zorlu bir görev sırasında, ölümden döner ve bu olay onun sinirlerini çok gerer. İhtiyacı olan şey, çağımızın bilimi olan psikolojidir. Gizli ajan, psikoloğunun önerisiyle grup terapisine başlayınca komik olaylar dizisi de başlar. Liam Neeson, Oliver Platt, Sandra Bullock'un başrollerde oynadığı film, aksiyon ve komedilerden hoşlanan seyirciler için ideal.
Orijinal Adı: Gun Shy Yön: Eric Blakeney Oyn: Liam Neeson, Oliver Platt, Sandra Bullock Türü: Aksiyon/Komedi
SHOW / 01.30

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Gani Müjde'yle şarkılı sohbetli mavi yolculuk
Hem usta bir komedyen, hem de usta bir yelkenci olan Gani Müjde'nin yaz boyunca teknesinde gerçekleştirdiği sohbet programı Denizde Hayat'a, Buhan Öçal ve oyuncu Ayça İnci konuk. Gani Müjde, konuğuyla güneyin en güzel koylarında mavi tura çıkarken söz sözü açıyar ve sohbet şarkılarla süsleniyor. "O Şimdi Mahkum" filminde birlikte oynayan Öçal ve İnci, sanat yaşamlarıyla ilgili soruları yanıtlıyor ve programda hep birlikte makarna pişiriyor, salata yapıyorlar.
[20.05/NTV]

Arda ve Gönül, dizinin sonunda dünyaevinde
Başrollerini Emre Altuğ, Yeliz Şar ve Okan Yalabık'ın paylaştığı Sensiz Olmuyor son bölümüyle ekranda. Gönül ve Arda'nın aileleri evliliğe onay vermezler. İkisi de ne yapacaklarını şaşırmıştır. Arda, reşit olduklarına göre evlenebileceklerini söyler ve nikah işlemlerine başlarlar. Can ve Aslı'dan şahitleri olmasını isterler. Gönül ailesinin onayı olmadan evlenemeyeceklerini düşünür ve Arda'ya söyler. Nikah'tan vazgeçerler. Ancak sonunda aileler anlaşır ve evlenirler.
[20.30/KANAL D]

Doğu'da kadın olmak, Doğulu kadın olmak!
Kenan Çamurcu'nun sunduğu Ortadoğu Masası'nda modernleşmenin temel konusu ve Büyük Ortadoğu Projesi'nin de değişim öznesi olan "kadın" konusu, bu konularda kalem oynatan iki kadının gözünden ekranlara yansıtılıyor. Programda "Moderniliğin öte yakası: Doğulu kadın olmak" konusunun anlamını, Çamurcu'nun sorularının da yönlendirmesiyle Yıldız Ramazanoğlu ve Elif Şafak masaya yatırıyor.
[21.45/SKY TÜRK]

'Dürümcü'yle çok lezzetli bir gece sohbeti
Rasim Öztekin, Gece Dürümcüsü ile evlere konuk olmaya devam ediyor. Programda, ağaçların altına çekilmiş bir karavanda dürümcülük yapan Rasim Öztekin, bir yandan müşterilerine dürüm dağıtırken, bir yandan da konuklarını ağırlıyor. Sohbet ve müziğin harmanlandığı programda, kılıktan kılığa girerek ilginç tiplemelerle izleyici karşısına çıkan Öztekin'in bu haftaki konukları, Derya Baykal, Ferhan Şensoy ve Gamze Sayın. Programın yönetmeni ise Mustafa Gürsoy.
[00.40 / TRT 1]

Türkü olmuş bir aşk öyküsü: Denizin Dibinde Hatça'm
Memleket Hikayeleri kuşağında bu hafta, türkü olup dilden dile dolanan, iki umutsuz aşığın sevdası anlatılıyor. Denizin Dibinde Hatçam türküsünün hikayesinden uyarlanan filmin yönetmenliğini Aykut Düz üstlenmiş. Başrollerinde ise, Aslı Koşucu, Adem Yavuz Özata, Onur Ayan ve Ergül Coşkun oynuyor. Filmin konusu ise kısaca şöyle: Hatça, ailesinin gözü gibi bakıp büyüttüğü, güzeller güzeli bir köylü kızıdır. Gönlü Ömer'de olmasına rağmen amcasının oğluyla evlendirilir. Ama vakit geçse de aşk ne Hatça'nın gönlünde sönmüştür ne de Ömer'in.
[ 20.00 / KANAL 7 ]

Mulder, gerçekleri açıklayınca yine görevinden uzaklaştırılıyor
Gelmiş geçmiş en başarılı fantastik diziler arasında gösterilen X Files bu hafta 6. sezonun ilk bölümüyle konuk oluyor ekranlara. Dizide, Mulder bir panelde dünya dışı yaratıklardan ve devletin bunlarla ilgili gizli politikalarından bahseder. Ajanlar bu ölümcül yaratıkların peşine düşerler. Arizona'da bir bilim adamı kamyonetini bir meslektaşının evinin önünde durdurur. Eve girer ve aşırı sıcak olan evde arkadaşının hareketsiz vücudunu görür. Bu arada Mulder'ın katıldığı panelde olayların fazlasıyla alenileşmesi hükümeti tedirgin eder ve Mulder görevinden uzaklaştırılır.
[ 20.00 / CNBC-e ]

Tatilden dönen Maceracı, Van, Erciş, Malazgirt yolunda
Bir süredir yaz tatilinde olan Maceracı bu hafta, yepyeni bir bölümle geri dönüyor. Anadolu'nun eşsiz güzellikteki mirası ve birbirinden ilginç insan hikâyelerinin ekrana taşındığı programda, ilk olarak Van'a giden Maceracı, burada derin tarih bilgisi ile kendisini tanıyan herkesi hayrete düşüren Mehmet Amca'ya rastlıyor. Murat Yeni, Mehmet Amca ile Urartu kalesini geziyor. Buradan Erciş'e, oradan Muş'un Malazgirt ilçesine geçen Maceracı, 115 yaşında olan, 30 çocuğu ve 500 torunu bulunan Hacı Dede'nin görüntülerini getiriyor ekranlara.
[ 21.10 / SAMANYOLU ]
21 Ağustos 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED