AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
spor
İLK CEP KİMİ'NİN
Türkiye Grand Prix'inde sıralama turlarında en hızlı zamanı yapan McLaren Mercedes'in Finli pilotu bugünkü yarışlara ilk sırada başlayacak.

SPOR YAZILARI

Kamil Anahar:
Trabzon moral buldu
Güray Soysal:
İşler tıkırında

YÖK'ün terazisi yamuk
Türk gençleri arasında ayrımcılık yapan YÖK yüzbinlerce meslek lisesi ve İHL mezununu mağdur etti. 252 bin meslek liseliden 146 bini katsayı adaletsizliği yüzünden açıkta kaldı
1900 OKUL BİRİNCİSİ AÇIKTA
Dün açıklanan Öğrenci Seçme Sınavı sonuçları, YÖK'ün sınavlarda uyguladığı katsayı adaletsizliğinin bilançosunu gözler önüne serdi. Tercih yapan toplam 890 bin 169 adaydan 511 bin 439'u herhangi bir yüksek öğretim programına yerleşemedi. Meslek lisesi mezunlarının 146 bin 840'ı katsayı adaletsizliğinin kurbanı oldu. Aynı ÖSS sistemi, 1900 okul birincisini de açıkta bıraktı.

YÖK'ÜN zincirini kırdı
İHL'liler arasında, YÖK'ün ayrımcılığına rağmen engelleri aşanlar da var. Ankara Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi öğrencisi Satiye Albakır, meslek liseli olduğu için 50 puanı kesilmesine rağmen, birinci tercihi burslu bilgisayar mühendisliği bölümüne yerleşmeyi başardı.

Karadeniz'de teröre geçit yok
Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Güney'in bizzat sevk ve idare ettiği operasyonlarda, dağlar didik didik aranıyor. Giresun Jandarma Komando Taburu'nun yanısıra Ankara, Tokat ve Sivas'tan gelen seçkin birliklerin de katıldığı operasyonlarda, dört bölücü örgüt üyesi yakalanırken, ikisi yaralı dört terörist takip ediliyor.

'Terör örgütü AB'de açıklama yapamaz'
Belçika Başbakanlığı, PKK/Kongra-Gel'in önceki gün Brüksel'de yapmayı planladığı basın toplantısının, 'Avrupa mantığı' çerçevesinde yasaklandığını açıkladı.

Lemi Bilgin, soruşturma sonucunda alındı
Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Lemi Bilgin'in Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevinden alınmasının, yürütülen bir soruşturma kapsamında gerçekleştiğini, soruşturma hakkında bilgi verilen Cumhurbaşkanı Sezer'in de kararnameyi bekletmeden onayladığını söyledi.

 
Sonsuza dek İstanbul'dayız
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Formula 1 Başkanı Bernie Ecclestone, pistin kaliteli olduğunu ve dünyanın her tarafındaki pistlerin İstanbul Park gibi yapılması gerektiğini söyledi.
Papa'dan 'daha çok diyalog' çağrısı
Almanya'da bulunan Papa 16. Benediktus, aralarında Diyanet İşleri Türk İslam Birliği yöneticilerinin de bulunduğu Müslüman temsilcilerle bir araya geldi. "Tüm zorluklara rağmen karamsarlığa fırsat vermemeliyiz" diyen Papa, "Geleceğimiz büyük ölçüde böyle bir diyaloga bağlı"
diye konuştu.

Kart sahibi akıllandı
Bilinçsiz kullanım nedeniyle milyarlarca lira faiz ödeyen vatandaşlar artık kredi kartını sadece alışverişte kullanmaya çalışıyor. Kart kullanıcılarının yüzde 57'si hiç nakit çekmezken, sıkça nakit çekenlerin oranı yüzde
birlere indi.
21 Ağustos 2005
Pazar

PİYASALAR


HAVA DURUMU
 
 
Y A Z A R L A R
  Fehmi Koru :   Kürşat Bumin :
Bir 'gazeteci'yi uğurlarken 'Dil' meselesine devam
  Hayrettin Karaman :   Mustafa Özel :
Siyasi İslam (2) Çindistan yükseliyor!
  Nazif Gürdoğan :   Dücane Cündioğlu :
Sanat ve bilim hayatın
birbirinden ayrılmaz iki yüzüdür
O da ne, senin aşkından
zorun mu var?
  Vecdi Akyüz :   Rasim Özdenören :
Kur'an-ı Kerim'de İyi İş/Kötü İş Karşılaştırması
Güneş
    Fehmi Koru :   EDİTÖR'E MESAJ
What's in a name? Her türlü görüş, düşünce ve önerilerinizi doğrudan gönderin...
 
Mesaj Formu | Abone Formu | Künye | Online İlan
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED