AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
'Bilgin soruşturmayla alındı'

  • ABDULKADİR SELVİ / ANKARA
    Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Lemi Bilgin'in Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevinden alınmasının, yürütülen bir soruşturma kapsamında gerçekleştiğini, soruşturma hakkında bilgi verilen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de kararnameyi bekletmeden onayladığını söyledi.

    Atilla Koç, "Lemi Bilgin'in bazı gazetelerde beyanatları var diye iddia ediliyor ama ben o sözlerin Bilgin'e ait olduğunu zannetmiyorum. İnşallah o beyanatları vermemiştir. Çünkü kendisi genel müdürlük görevinden alınsa da hala devlet memurudur" diye konuştu.

    'Söz yazarını bağlar'

    Bilgin'in görevden alınmasında Devlet Tiyatrosu'nda yönetmen olarak çalışan Ensar Kılıç'ın "Başrejisör" olarak atanmak istenmesi ve Devlet Tiyatroları Sivas Bölge Müdürü Fırat Demirağ'ın görevden alınarak yerine başka birisinin atanması girişimi ile Kayseri Develi'de sahnelenen bir oyunda, "o çocuğu" ifadesinin bakan tarafından çıkarılmasının istenmesine karşı çıkmasının neden olduğu öne sürülmüştü. Görevden almaya açıklık getiren Atilla Koç, "İddia edilenlerin gerçekle ilgisi yok. Tiyatro oyununda geçen bir sözden dolayı, genel müdürün sorumlu tutulması söz konusu değil. Söz eserin içeriğiyle ilgilidir ve yazarını bağlar" dedi.

    Devlet Tiyatrosu yönetmenlerinden Ensar Kılıç'ın, "Başrejisör" olarak atanmak istenmesi ile Devlet Tiyatroları Sivas Bölge Müdürü Fırat Demirağ'ın görevden alınarak, yerine parti teşkilatına yakın birisinin getirilmesine karşı çıktığı için Lemi Bilgin'in görevden alındığı iddialarına tepki gösteren Bakan Koç, "Gerek Sivas meselesinde, gerek başrejisör meselesinde benim öyle bir teklifim olmaz, olmadı da. O doğrudan bağlı olduğu müsteşar ya da müsteşar yardımcısının konusudur. Eğer öyle bir teklif olduysa, görevden almanın bu tekliflere direnmeyle ya da direnmemeyle de ilgisi yoktur. Bürokratlardan aldığım bilgiye göre kendisi de bir teklif getirmemiştir" diye konuştu.

    Dilligil: Bilgin, Bakan'a teşekkür etsin

  • ALİ SALİ / ANKARA
    Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in görevden alınıp siyasi iradeyi suçlayan açıklamalar yapması üzerine Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Rahmi Dilligil, "Sayın Bakan nezaket göstermiş 'Bürokratımı rencide etmem' demiş. Sayın Genel Müdür, Bakan'a teşekkür etsin, tiyatrodan zincirlenerek götürülmedi" dedi. Dilligil, görevden almanın siyasi bir tasarruf değil gecikmiş bir karar olduğunu belirterek "Tasarruf başarısız bir idarenin gecikmiş görevden alınma tasarrufudur. Siyasi görüşü ne olursa olsun bu tasarrufundan dolayı siyasi iradeyi tebrik etmek, teşekkür etmek gerekir. Ben Sayın Bakan'ı ve siyasi iradeyi bu tasarrufundan dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu. Bu arada Kültür Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görevden alınan Lemi Bilgin ve tiyatro hakkında birçok müfettiş soruşturması açıldı. Bilgin, bilgisayar alımı ile ilgili 'Gazinocular Kralı' Fahrettin Aslan'ın sahibi olduğu İstanbul DT Taksim Sahnesi'nin kirası ile ilgili yapılan erken ödeme, tiyatroyu zarar uğratma gibi konularda suçlu bulunarak ceza istendi. Müfettişlerin talebi üzerine Bilgin'e aylıktan kesme cezası verildi.



  • 21 Ağustos 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED