AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
TOKİ bürokrasiye takıldı

Gecekondulaşmayı önlemek için getirilen yasal düzenleme konut üreten TOKİ'yi olumsuz etkiledi. Ankara Mamak'ta, vatandaşlara teslim edilen 620 konuta, 2 aydır elektrik, su ve doğalgaz verilemedi

Şimdiye kadar, yaptığı konutları 12-13 ayda alıcılarına teslim eden Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bürokratik engeller nedeniyle, doğalgaz, su elektrik aboneliklerinde sorun yaşanınca, vatandaşların mağdur olmaması için konut teslim sürelerini 3 ay uzatıyor. Şimdiye kadar iskan ruhsatı alınmaması çok önemli sorun yaratmazken, yılbaşından itibaren, gecekondulaşmayı önlemek için, iskan ruhsatı olmayan konutlara elektrik, su, telefon ve doğalgaz abonelikleri verilmesi halinde ceza uygulaması başlatıldı.

Ancak düzenleme sonuçta, planlı kentleşme ile gecekondulaşmayı önlemek için konut üreten TOKİ'yi de olumsuz etkiledi. Türkiye'de kaçak elektrik kullanım oranının yüksekliğine işaret eden TOKİ yetkilileri, imar projeli, altyapılı üretilen konut projelerine abonelikte sorun çıkarılmasının çelişki olduğunu vurguladılar.

Kendi işlerini TOKİ'ye yıkmaya çalışıyorlar

Yetkililer, gerçekleştirilen projelerde, kanalizasyon, yol, telefon santralı, elektrik trafosu, doğalgaz ve su dağıtımına ilişkin bütün altyapıyı TOKİ'nin yapmasına, kurumlara sıfır maliyetle yeni aboneler kazandırmalarına karşın, belediyelerin gereken kolaylığı göstermediğini belirttiler. Özellikle, küçük yerleşim yerlerinde, yatırım bütçesi yetersiz olan belediyelerin, TOKİ'den, projelerde gereken kapasitenin üzerindeki büyüklüklerde kanalizasyon, santral, yol, trafo yapılmasını istediği, "kendi işini TOKİ'ye yaptırmaya çalıştığı" ifade edilirken, aksi takdirde ruhsat aşamalarında sorun yaşandığı anlatıldı.

KentPlus Ataşehir pazartesi satışa çıkıyor

T.C Başbakanlık TOKİ iştiraki olan Emlak GYO A.Ş. tarafından planlanan ve ihale edilen, Emay-İpek Ortak Girişimi'nin yatırımı ile İstanbul Ataşehir'de inşa edilecek olan KentPlus Ataşehir'de satışlar 22 Ağustos Pazartesi günü başlıyor. Üst gelir düzeyinin standartlarını, B ve B+ (Orta ve Orta üstü) gelir grubuna sunacak olan Kent Plus Ataşehir, yaşam kalitesine önem verenler için "Plus" konseptiyle yeni bir yaşam alanı olacak.

TOKİ'nin en iddialı projesi KentPlus Ataşehir'de dairelerin metrekare fiyatları 1150-1250 dolar arasında olacak. Daire satın almak isteyenler toplam bedelin yüzde 25'ini ödeyecek. Kalan kısmını 12 yıla varan vadelerle taksitlendirebilecek. Projeye yönelik Vakıfbank, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası'ndan aylık yüzde 1,30 faizle kredi kullanılabilecek.

Batı Ataşehir bölgesinde 121 bin metrekare alan üzerinde 2 bin 44 daireden oluşan KentPlus Ataşehir'in satışında, bugüne kadar başvuruda bulunan ön taleplere satış önceliği tanınacak. KentPlus Ataşehir'e ilişkin satış rakamları ve proje bilgileri 444 1 200 no'lu KentPlus Ataşehir Call Center'ından öğrenilebiliyor. KentPlus Ataşehir'in mimarisine ise Metro City ve İş Bankası Kuleleri projelerinin de mimarı olan Doğan Tekeli imza attı.



21 Ağustos 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED