AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Ümraniye'de ücretsiz göz taraması

Ümraniye Belediyesi ve Dünya Göz Hastanesi işbirliğiyle düzenlenen ücretsiz göz taraması başladı. Dünya Göz Hastanesi'nin ücretsiz olarak göz muayenesi yaptığı tır, mobil tarama aracı ile dün belediye önünde hizmete başladı. Bugün de Dudulu Necip Fazıl Kültür Merkezi'nin önünde devam edecek olan taramalarda her gün 100 kişi muayene ediliyor. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen göz taramasına sosyal güvencesi olmayan Ümraniyeli vatandaşlara öncelik tanınıyor. Sağlık taramasına ilişkin bir açıklama yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "insana ve insan sağlığına verdiğimiz değer doğrultusunda bu tür sağlık hizmetlerinin yaygınlaşması için bütün olanaklarımızı kullanıyoruz" dedi.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ-İSTANBUL

    Piknik yapan ailenin üzerine kaya düştü: 1 ölü, 1 yaralı

    Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, piknik yaptıkları sırada yamaçtan yuvarlanan kayanın altında kalan kadın öldü, bir çocuk yaralandı. Muallimköy'de bir tepenin yamacında piknik yapan Çoban ailesinin üzerine kaya yuvarlandı. Kayanın altında kalan Gülizar Çoban (26), olay yerinde öldü. Ayşe Çoban (12) ağır yaralandı. Yaralı çocuk, Gebze Devlet Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından İstanbul Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu arada, Çoban ailesinin diğer fertleri, kayanın düşmesine tepede yol çalışması yapan bir iş makinesinin neden olduğunu, olaydan hemen sonra bu makinenin ortadan kaybolduğunu iddia etti. Yolda yapılan incelemede teker izlerine rastlanan iş makinesinin bulunmasına çalışılıyor.

  • GEBZE (A.A)

    Edirne'de 39 kaçak ile iki kılavuz yakalandı

    Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde, yasadışı yollardan sınırı geçmek isteyen yabancı uyruklu 39 kişiyle, onlara kılavuzluk yapan 2 Türk yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Çiftlik Köyü yol ayrımında Uzunköprü İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından şüphe üzerine durdurulan 34 ZZ 8461 plakalı araçta, yasadışı yollardan sınırı geçmek isteyen 32'si Pakistan, 6'sı Cezayir ve 1'i Moritanya uyruklu 39 kaçak yakalandı. Olayla ilgili araç sürücüsü E.Y ile kaçaklara kılavuzluk yaptığı belirlenen 34 UG 2224 plakalı araçta bulunan İ.T gözaltına alındı. Yabancılar sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şubesi'ne teslim edilirken, 2 Türk tutuklandı.

  • EDİRNE (A.A)

    4. İstanbul Satranç Festivali başlıyor

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi himayesinde Satranç Federasyonu, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Türkiye Satranç Eğitim-Geliştirme Vakfı tarafından düzenlenen 4. Uluslararası İstanbul Satranç Festivali, 22 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Feshane Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek festivale, 20 ülkeden 500'ü aşkın sporcu katılacak ve çeşitli kategorilerde yapılacak karşılaşmalar sonucunda dereceye girenlere toplam 30 bin dolar para ödülü dağıtılacak. Festival, 1 Eylül'de sona erecek.

    Kadıköy Belediyesi'nden 45 öğrenciye Paris gezisi

    Kadıköy Belediyesi, 45 öğrenciyi Fransa'ya götürdü. Paris'te düzenlenen ve yaklaşık 55 ülkeden 6 bin çocuğun yer alacağı "Toplumlar Arası Kültür Festivali"ne katılacak olan 45 öğrenci, Fransa'ya hareket etti. Kadıköy'deki okullardan belirlenen öğrenciler, Paris'teki festivalde bir hafta süreyle diğer ülkelerden gelen çocuklarla tanışarak kendi kültürlerini anlatacaklar ve halkoyunlarından kadar müziğe çeşitli etkinlikler gerçekleştirecekler.



  • 21 Ağustos 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED