AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
K Ü L T Ü R
Düşlerin peşinde 'Denizler Karışınca'

Şenol Dicleli, ilk romanı Denizler Karışınca ile okuru inanılmaz bir mücadelenin içine çekiyor ve düşlerinin peşinden gidenleri tarihi kurgu romanına davet ediyor. Yakamoz Yayınları'ndan çıkan, konusu, mekanın ve zamanın belirtilmediği tarih öncesi bir dönemde geçen roman, iki büyük devlet arasındaki çatışmayı ve yaşanan savaşları anlatırken bir yandan da aile yaşamına odaklanıyor. Roman, babasının başarıyla idare ettiği bereketli toprakları büyütebilmenin düşünü kuran, her durumda halkını önceleyen Kral Eren'in peşine düştüğü bir düş ve sonrasında yaşananlara odaklanıyor. Halk, sevgiyle bağlı oldukları Krallarının aldığı karar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşarlar ve Kral Eren de ümitleri canlı tutabilmenin yolunu arar.
Bilgi tel: 0 212 222 72 25

İslam peygamberi Hazreti İsa'dan 40 söz

Fuat Doğan'ın hazırladığı 'Müslüman Peygamber Hz. İsa / 40 Söz' adlı kitap Maviağaç Yayınlarından çıktı. Kitabında ilk olarak Hz. İsa gibi diğer tüm peygamberlerin tek olan Yaratıcınının hak mesajını yayma gayretinde olan Müslümanlar olduklarını hatırlatan yazar, ardından kaynaklarda Hz. İsa'ya ait olduğu ifade edilen 40 söze yer veriyor. Bu 40 sözden bir kaçı şöyle: "Gösterişli bir elbise, kibirli bir kalbin işaretidir." / "Bu dünyada sadece bir misafir olursanız, evleriniz mabedlere dönüşür." / "Bedeninin acılara, hastalıklara kapılmasından ve malına mülküne zarar gelmesinden memnun olmayan kişi, olgun biri değildir, Çünkü insan dünyada ancak bu yolla günahlarının cezasını çekebilir." / "Bu dünyada merhamet gösteren kişi, öteki dünyada merhamet görecektir?"
Bilgi tel: 0 212 514 45 11

'Beyaz kemikli iblis' Madam Mao Olmak

Madam Mao, dünyanın tarihini değiştiren liderlerden birinin, Mao Zedong'un karısı. Madam Mao Olmak, Kültür Devrimi'nde de önemli bir rol oynayan ve 'beyaz kemikli iblis' diye tanınan Jiang Qing'in, yani Madam Mao'nun gerçek yaşamöyküsünü anlatıyor. Çinli yazar Anchee Min'in yazdığı, Neşfa Dereli'nin çevirdiği kitap Everest Yayınlarından çıktı. 17 yaşındayken bir işçi kolektifine gönderilen ve orada yeteneğinin keşfedilmesiyle Madam Mao'nun Şangay'daki film stüdyosuna gitme imkânı bulan yazar, biyografik romanda pek çok belgeden faydalanmış. Ortaya da, çocukluğundan Mao Zedong'un karısı olmaya varana dek tutkuları, hırsları, istekleri ve zekasıyla çevresindekileri etkilemiş bir kadının, gerçeklerden beslenen etkili romanı çıkmış.
Bilgi tel: 0 212 513 34 20



23 Ağustos 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED