T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 6 ARALIK 2005 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

K-9'lar artık kameralı

İngiltere'nin turistik Northumbria kentinin polisi, suçla mücadelede kameralı K-9 köpeklerini kullanıyor.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre, ülkenin kuzeydoğusundaki Northumbria kentinin polisi, son teknoloji ürünü minyatür vericileri olan kameraların başlarına bağlandığı Alman kurt köpekleri 5 yaşındaki Sammy ve 3 yaşındaki Zara'yı saflarına kattı.

Özellikle silahlı kurtarma operasyonları için eğitilen köpekler, başlarına veya koşumlarına takılan kameralarla binaların içinde dolaşarak arama yapabiliyor ve kameranın çektiği görüntüleri iletebiliyorlar.

Fido adı verilen kamera sisteminin kızılötesi özelliğinin de bulunduğu ve ayrıca karanlıkta çekim yapabildiği belirtildi. İngiliz polisinin yeni silahı kameralı K-9 köpekleri Zara ve Sammy, polisin rehinecilerle görüşebilmeleri için kapının altından bir cep telefonu bırakabilecek şekilde eğitildiler.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi