T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 6 ARALIK 2005 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Petrolde fatura 7,2 milyar $

Türkiye'nin bu yıl ham petrol için ödeyeceği fatura 9 milyar dolara gidiyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre Türkiye bu yıl ocak-ekim döneminde 19 milyon 748 bin tonluk ham petrol ithal etti ve söz konusu ithalat için toplam 7 milyar 242 milyon dolar ödedi. Geçen yılın aynı döneminde ise 19 milyon 935 bin tonluk ithalat yapılmış ve toplam 4 milyar 979 milyon dolar ödenmişti.


TARIM
HIYAR ÜRETİMİNDE DÜNYA İKİNCİSİYİZ

Türkiye, yılda 25 milyon tona yaklaşan sebze üretimiyle dünyada en ön sıralarda yer alıyor. Örneğin, Türkiye kavun, karpuz ve hıyar üretiminde Çin'den sonra 2. sırada; domateste Çin ve ABD'den, patlıcanda da Çin ve Hindistan'dan sonra 3. sırada.


YAZILIM
MICROSOFT, HİNDİSTAN'I KAPTIRMAK İSTEMİYOR

Hindistan'ı Microsoft ürünleri yerine "açık kaynak kodlu" ucuz ya da ücretsiz alternatiflere kaptırmak istemeyen Microsoft'un kurucusu Bill Gates, bu ülkeyi 4. kez ziyaret edecek. Gates, ziyaretinde bu ülkeye yapmayı planladığı yatırımları anlatacak.


AYAKKABICILIK
TÜRKİYE'NİN AYAK HARİTASI ÇIKIYOR

Polaris, Amerika'dan getirdiği F-Scan Mobile ve AMFİT makineleri sayesinde Türk insanın ayak yapısını ortaya çıkarıp buna uygun olarak taban ve ayakkabı üretecek. Polaris'in bu çalışması ile Türk insanının ayak profili de ortaya konmuş olacak.


Bütçede 13 günlük maraton

TBMM Genel Kurulu, 14-26 Aralık tarihleri arasında 2006 bütçesini görüşecek. 13 gün sürecek bütçe maratonu sırasında milletvekilleri her gün 13 saat bütçe görüşmelerine katılacak. Genel Kurul'da bütçe görüşmeleri her gün saat 11.00'de başlayacak. Öğleden sonra ikinci tur saat 14:00'de başlayacak.


Dev ihaleler 2006 yılına ertelendi

Savunma Sanayii Müsteşarlığı dev ihaleleri 2006 yılına erteliyor. Daha önce 30 Aralık 2005 tarihine ertelenen yeni tip Karakol Botu ihalesi Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından bu kez 30 Mart 2006 yılına erteledi. 11 firma teklife çağrı alırken, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ihaleyi 30 Mart 2006 yılına erteledi.


Bankacılıkta Yunan'la işbirliği

Türk ve Yunan girişimcilerinin ortak bir banka kurma kararı, Financial Times gazetesi'nde yankı buldu. İngiliz gazetesi, Türk ve Yunan girişimcilerin ikili ticareti geliştirmek ve yavaş davranan yerel bankaları by-pass etmek amacıyla Aegean Business Bankası adını taşıyan ortak bir banka kurduklarını belirtti.


Ülker: Yurtdışı için karar yok

Ülker Gıda, yurt dışı yatırımlarının, Romanya'da kurulu olan Eurex Alımentare şirketinden ibaret olduğunu ve yurt dışı yatırımı olarak yeni bir karar alınmadığını açıkladı. Ülker'den İMKB'ye gönderilen açıklamada, Yıldız Holding'in yurt dışı yatırımlarıyla ilgili olarak yeni bir karar alınmadığı belirtildi.


Hazine yüzde 14 ile borçlandı

Hazine, dün, net yaklaşık 1,2 milyar YTL borçlandı. 364 gün vadeli YTL cinsinden iskontolu devlet tahvili ihalesinde bileşik faiz yüzde 14,21 oldu. Hazine bugün 567 gün vadeli YTL cinsinden iskontolu tahvil ihalesi ile aynı gün, 6 ayda bir sabit kupon ödemeli YTL cinsinden tahvilin yeniden ihracını gerçekleştirecek.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi