T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
K Ü L T Ü R - S A N A T 6 ARALIK 2005 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Osmanlı'da ahlak

Kınalızade Ali Efendi 16. yy'da yaşamış ve ahlak felsefesi üzerine kafa yormuş bir Osmanlı bilginidir. Onun felsefe din ve ahlak ilişkisini ortaya koyan düşünceleri ve yaşamı 'Kınalızade Ali Efendi ve Ahlak-ı Alai' ismi ile akademisyen Ayşe Sıdıka Oktay tarafından kitaplaştırıldı. İz Yayıncılık tarafından okura sunulan eser, kültür ve felsefe tarihimiz açısından önemli bir kaynak niteliğinde.
Bilgi tel: 0 212 520 72 10


Yarasını kanatan kalpler

Tiyatro yazınının başarılı ve genç isimi Özen Yula, bu kez öyküleriyle okuruna sesleniyor. YKY'den çıkan 'Arızalı Kalpler' kabuk tutmuş yaralarını kendi kendine kanatıp acı veren ve bunu düşünmekten vazgeçmeyen insanların kalplerini anlatıyor. Sağlam kurgularıyla dikkat çeken öykülerin her birinde yer alan ipuçları bir diğer öykü ile bağlantılandırılıyor.
Bilgi tel: 0 212 293 08 24


Siyasi düşünce tarihi

Siyasi düşünce tarihi uzmanı Huriye Tevfik Mücahid'in kaleme aldığı Farabi'den Abduh'a Siyasi Düşünce İz Yayıncalık tarafından okuyucuya sunuldu. Yazar, çalışmasında klasik dönem müslüman düşünürlerinden Farabi, Gazali, İbn Teymiye, İbn Haldun ve Muhammed Abduh'un siyasi düşüncelerini irdeliyor. Böylelikle İslam siyasi düşüncesine yeni ve bağımsız bir bakış sunmayı amaçlıyor.
Bilgi tel: 0 212 520 72 10


Gönül hastalarına

Akademisyen Mustafa Aşkar'ın 'Çankırılı Astarlızade Mehmet Hilmi Efendi' isimli kitabı tasavvuf dünyamızın önemli bir yıldızı olan Hilmi Efendi'nin hayatını ve eserlerini konu alıyor. Aşkar, gönül hastalarına manevi reçeteleriyle şifalar dağıtan Çankırılı mutasavvıfın Osmanlı'dan Cumhuriyete geçişte bir köprü vazifesini gördüğünün altını çizmeyi ihmal etmiyor.
Bilgi tel: 0 212 518 30 06


Edep ya hu!..

Haluk Sena Arı, Osmanlı terbiyesi ile yetişmiş son nesilden insanların davranış biçimlerini, bıraktıkları hoş sedayı 'Edep Mektebinden Hatıralar' isimli kitabında anlatıyor. Osmanlı toplumunda yaşanan ve öğretilen edep anlayışının incelikle göz önüne serildiği çalışma, yitirilmiş bir zamanın manevi güzelliklerini yeniden elde etmeyi önemseyen ve yaşamak isteyen okurlar için Nesil Yayınları arasından çıktı.
Bilgi tel: 0 212 551 26 59


Modern ve geleneksel

Modernleşme serüvenimizin en yakın tanıklarından olan ünlü edibe Halide Nusret Zorlutuna'nın 'Büyükanne' romanı L&M Yayınları arasından çıktı. 70'li yıllarda bir İstanbul hanımefendisinin yaşam algısını ve direncini yansıtan roman, hem zamana uygun olarak modern bir hayatı süren hem de geleneksel değerlerine sımsıkı bağlı kalabilen bir ailenin portresini çiziyor.
Bilgi tel: 0 212 513 84 15


Aslan gibi köpek

Dünyaca ünlü Bask yazar Bernardo Atxaga'nın ustaca kaleme aldığı, Mikel Valverde'nin resimleriyle renklendirdiği 'Kendini Aslan Sanan Şola', okumaya yeni başlayan 3- 8 yaş arası miniklere hitap ediyor. Günışığı Yayınları'ndan çıkan kitap, okuduklarından etkilenerek aslan olmaya karar veren bir köpeğin maceralarını aktarırken, her canlının kendi doğasından kaynaklanan özellikleri olduğunu söylüyor.
Bilgi tel: 0 212 212 99 73


Diyarbakır yok olmasın

'Kentleşme Tarihi ve Diyarbakır Kentsel Gelişimi' isimli kitap barındırdığı zengin kültürel çeşitlilik bakımından özgün bir mimariye ve yapılanmaya sahip Diyarbakır'ı merkeze alıyor. Bilimadamı Yayınları'ndan çıkan kitabın yazarları Mazhar Bağlı ve Abdulkadir Binici Diyarbakır'ın son dönemlerde özgün mimarisinin yok olduğuna dikkat çekiyor.
Bilgi tel: 0 312 435 98 65

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi