T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 6 ARALIK 2005 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Siz isteyin yeter

Şampiyonlar Ligi’nde üst tura çıkma şansını Milan maçıyla kaybeden F.Bahçe, son umudu UEFA’ya kalabilmek için bugün PSV’yi yenmek zorunda.

F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi’ndeki kötü gidişine son verip, grupta üçüncü olarak UEFA Kupası’na kalabilme hedefiyle, bugün deplasmanda PSV Eindhoven karşısına çıkıyor. Sarı-lacivertlilerin grup üçüncülüğü için mutlaka kazanması gerekiyor. F.Bahçe’nin yenilmesi halinde son sıraya inip kupalara veda edecek, PSV’nin kendi sahasında iddialı bir maç çıkaracak olması, karşılaşmada tansiyonu yükseltiyor.

Maç planını hücum ağırlıklı hazırlayan teknik direktör Christoph Daum, iki önemli kozu Alex ve Anelka’dan çok şey bekliyor. Son dönemde iyi performans gösteremeyen iki futbolcudan patlama isteyen Alman çalıştırıcı, dün kendileriyle baş başa görüşme yaparak, beklentilerine anlattı, iddialı sözlerle hırslandırmaya çalıştı.

‘EN İYİ OYUNUNU OYNA’

Alex ile yaptığı özel toplantıda, futbolcusuna ilk olarak sakatlığıyla ilgili doktorların görüşlerini anlatan Daum, “Bütünüyle iyileşmiş durumdasın. Zaten bunu görmek için seni Trabzon maçında oynattım. Doktorlar, bu konuda hiç endişe etmemeni söylüyor” diye konuştu.

Uluslararası bir futbolcunun PSV gibi kritik maçlarda sahneye çıkması gerektiğini söyleyen Daum, “Bu maçta en iyi oyununu oynamalısın. Sen ve Anelka isterseniz, bu maçı ikiniz kazandırırsınız. Ayrıca milli takıma girebilmen için de bu tip maçlar belirleyici olacaktır” dedi.

‘BİR AYDIR NEREDESİN?’

F.Bahçe Teknik Direktörü’nün Anelka ile yaptığı toplantıda da psikolojik motivasyon ağırlıktaydı. Daum, Anelka’ya son haftalarda kötü oynadığını hatırlatarak, “Oysa bir ay öncesine kadar herkes seni konuşuyordu. Fransa Milli Takımı’na F.Bahçe’deki performansınla alındığını unutma” yorumunu yaptı.

“PSV maçı, senin maçın olmalı” diyen Daum, Anelka’dan bütün bireysel yeteneklerini göstermesini ama takım oyunundan da kopmamasını istedi.

Alex her maç kötüye gitti

Şampiyonlar Ligi’nde F.Bahçe’yi sırtlaması beklenen Alex, tersine her maç kötüye giden bir performans sergiledi. İlk Milan mücadelesinde penaltıdan bir gol atan Brezilyalı oyuncu, PSV maçında da biri penaltıdan iki kez ağları buldu ama oyunda vasattı. Schalke maçında da bekleneni veremeyen Alex, cezalı olduğu için ikinci Schalke ve sakat olduğu için de Milan sınavlarında yoktu.

HİDDİNK BU FORVETTEN ÇEKİNİYOR

PSV Teknik Direktörü Guus Hiddink, dün yaptığı açıklamada kendilerinin bir adım önde olduğunu belirtti ancak Fenerbahçe’nin Nobre, Alex ve Anelka’dan kurulu hücum hattına çok dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

‘İlk gol gidişatı belirler’

Daum, PSV Eindhoven ile yaptıkları ilk maçta tecrübeler kazandıklarını, bunları değerlendireceklerini söyledi. Maçın oynanacağı Philips Stadı’nda basın toplantısı düzenleyen Daum, rakiplerinin öne geçmelerini engellemeleri gerektiğini belirterek, “İlk gol oyunun gidişatını belirler. Maç berabere devam ederse bu bizim için avantaj” dedi. Daum, “Öne geçersek üzerimize gelecekler. Boş alanları daha rahat değerlendiririz. Schalke’deki gibi rakibin sinirlerini yıpratabilirsek istediğimiz sonucu alırız. Üzüldüğüm tek nokta Şampiyonlar Ligi’nde son maçımız olması’’ diye konuştu.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi