T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
6 5 7 ' L İ L E R   A İ L E S İ 3 ARALIK 2005 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

SSK, Bağ-Kur ve İŞKUR'a Naklen Geçişler Kapalı mı?

İçişleri Bakanlığı kadrosundayım. Ek ödememiz yok. Bu nedenle ek ödemesi olan SSK, Bağ-Kur ve İşkur'a geçmek istiyorum. Bir çok dilekçe ile müracaat ettim. Ancak hep nakiller kapalı diyorlar, nakiller ne zaman açılır?

Naklen geçişlerin kapalı olması diye bir şey söz konusu değildir. Naklen geçişlerde, karşı kurumun sizi kabul edebilmesi için kamu yönetiminde belirlenmiş olan bir standart bulunmamaktadır. Bu tür işlemler tümüyle kayırmacılık esaslarına göre yürütülmektedir. Bu konuda 3. yılını bitiren AK Parti hükümeti de bir iyileştirme yapamamıştır. Bunun iki istisnası vardır. Birincisi, Sağlık Bakanlığı diğeri ise Milli Eğitim Bakanlığıdır.

Sorunuzda belirtmiş olduğunuz kurumlar için herhangi bir merciden izin alınmasına gerek yoktur. Kurumlar arası muvafakatla geçişinizi yapabilirsiniz. Ancak belirtmiş olduğumuz şartla: Kamu kurumunu sizi atamaya karar vermesi gerekmektedir.


KBYS Soruları Yayımlandı

Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı, Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından, 27 Kasım 2005 tarihinde, 100 binin üzerinde öğretmenin katıldığı bir sınavla yapılmıştır. Ancak, hiç kimse hangi soruları doğru cevaplayıp cevaplayamadığını öğrenemeyecektir. Zira ÖSYM soru ve cevapları yayımlamamıştır.

Ancak, memurlar.net geçtiğimiz Pazar günü yapılan sınavın tüm sorularını yayımlamıştır. Soruların cevapları ise önümüzdeki hafta içinde memurlar.net'te olacaktır.

Köşemizi takip eden adaylara duyurulur.


İş Bankası'ndaki Süreler, Memuriyette Değerlendirilir mi?

26.9.1998- 17.9.2001 tarihleri arasında İş Bankasında çalıştım. Şimdi memur olarak çalışıyorum. Bankada geçen yıllar için kademe alabilir miyim?

Kamuya girmeden önce yapılan hizmetlerin ne düzeyde memuriyette sayılacağı, 657 sayılı Kanunun 36'ncı maddesinde düzenlenmiştir. Ancak bu madde sınıflar itibariyle ayrımcılık yapılmıştır. Örneğin siz sağlık veya teknik hizmetlerde çalışmış olsaydınız, İş Bankasındaki sürelerinizi dörtte üçü memuriyette değerlendirilecekti. Ancak bu maddede, Genel İdare Hizmetleri sınıfında çalışan memurlar açısından bir düzenleme yapılmamıştır.

Buna göre, iş bankasında çalışmış olduğunuz süreler emekliliğe esas derece ve kademenizde dikkate alınacak, ancak bu süreler, kazanılmış hak aylık derece ve kademenizde dikkate alınmayacaktır.


Astsubaylıkta Geçen Süre, Yıllık İzinde Değerlendirilir mi?

Astsubay olarak çalışırken, 1999 yılında, re'sen emekli edildim 26.11.2004 tarihinde başka bir kamu kurumunda, 657 sayılı Kanuna tabi memur olarak göreve başladım. 1- Ben 2004 yılı için yıllık izin hakkına sahip miyim? 2- Astsubaylık görevim nedeniyle kurumumda açık bulunan bir şef veya müdürlük kadrosuna asaleten atanma imkanım var mı?

1- Yıllık izne ilişkin 657 sayılı Kanunun 102'inci maddesinde, "hizmet" ibaresi geçmektedir. "Hizmet" ibaresinden ne anlaşılması gerektiği ise Danıştay kararları ile açıklığa kavuşmuştur. Buna göre, hangi statüde olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmet süreleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında geçmese dahi Devlet memurlarının kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilen hizmet süreleri, yıllık izin sürelerinin hesabında dikkate alınmaktadır. Siz de daha önce bir kamu kurumunda çalıştığınız için bu eski süreleriniz yıllık izne esas sürenin tespitinde dikkate alınmalıdır. Buna göre, 2004 yılı için 20 gün yıllık izne hak etmektesiniz.

2- Diğer sorunuza gelince, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik'in ek 1'inci maddesi hükmü gereğince astsubaylık unvanınızın memuriyette hangi unvana denk olabileceği konusunda Devlet Personel Başkanlığının görüşüne ihtiyaç vardır. Kurumunuz sizi şef veya şube müdürlüğüne atamak istiyorsa, bu konuda Devlet Personel Başkanlığına görüş sormalıdır.


İstifa Sonrası Dönüş Nasıl Olur?

1987 yılında bir kamu kurumuna girdim. 2,5 yıl çalıştım. Sonra istifa ederek ayrıldım. Halen işçi olarak çalışıyorum. Devlet memurluğuna yeniden dönebilir miyim?

657 sayılı Kanunda, istifa eden bir memurun geri dönüşü 92'nci maddede düzenlenmiştir. Bu maddede, iki defadan fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilenlerin kamu kurumlarının taktiriyle yeniden memuriyete dönebileceği hüküm altına alınmıştır. Buna göre sizi atamak isteyen bir kurum varsa (bunun bir standardı yoktur ve bu işlemlerde kayırmacılık hakimdir) hiçbir yerden izin alınmasına gerek olmaksızın (2005/28 sayılı Başbakanlık Genelgesi doğrultusunda) atamanızı yapması mümkündür.

Hazırlayan: Ahmet Ünlü
( memurlar.net editörü )

Faks: (0312) 472 68 80

Geri dön   Mesaj gönder   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi