T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 9 ARALIK 2005 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Klişeler aynı, öykü aynı, Yeşilçam'dan nasıl farklı

"Türk filmlerine saygıyla" sloganlı Ihlamurlar Altında dizisinin Yılmaz'ı Bülent İnal'ı, Yeşilçam hikayesi anlattıklarını reddederek "Zengin-fakir klişesi var ama, Yeşilçam öyküsü değil" diyor

  • AYSEL YAŞA
    Ihlamurlar Altında dizisinin başrol oyuncusu Bülent İnal, dizinin konusunun Yeşilçam hikayesi olmadığını ama birçok Türk filminden esintiler taşıdığını belirterek "Dizide sinema ustalarına göndermeler var" diyor.

    Kurşun Yarası'ndaki rolüyle keşfedilen, Azad'da oynayan Bülent İnal, ağa dizileri, sit-com ve kadın dizileri furyasının sona ermesinden sonra, izleyenlere bir Yeşilçam hikayesi anlatmaya başlayan Ihlamurlar Altında dizisinde sevdiği kadın tarafından terkedilen Yılmaz'ı oynuyor. Yine bir Yeşilçam öyküsü anlatacak olan Acı Hayat dizisiyle benzetilmelerini de yersiz bulduğunu söyleyen İnal, "Dizilerin hikayesi bitti, Yeşilçam'a dönüldü" eleştirilerini ise, bir Yeşilçam hikayesi anlatmadıklarını iddia ederek cevaplıyor. "Aramızdaki tek benzerlik zengin- fakir klişesi" diyen genç oyuncu, istedikleri başarıyı yakaladıklarını söyleyerek "Kısa zamanda çok nitelikli bir yükselişimiz oldu" diyor. Dizide aşkı için herşeyi göze alan, fakat engeller karşısında aşkından vazgeçmek zorunda kalan Yılmaz'ı canlandıran Bülent İnal, dizinin ilerleyen bölümlerinde Yılmaz'la Filiz arasında aşk doğacağını söylüyor.

    Hırsız-Polis'i beğeniyor

    Son günlerdeki dizi furyasına değinen Bülent İnal, kendilerinin de bu furyanın içinde olduğunu ve bu işin bir sektör haline geldiğini belirtiyor. Eğer dizilerde yakalanan başarı sinemaya da aktarılırsa bu durumun Türk sinemasını daha da geliştireceğini söyleyen İnal, gidişattan memnun. Genç oyuncu özel TV kanallarının kurulmasından bu yana mesafe katedildiğini düşünüyor. Dizi sektöründe işini iyi yapan insanların olduğunu söyleyen oyuncu, zaman buldukça dizileri takip etmeye çalışıyor. En çok izlediği ve beğendiği dizi ise Hırsız-Polis. İnal'a göre Hırsız Polis kaliteli ve oyuncu kadrosuyla güçlü bir yapım. Daha önce Anlat İstanbul, Vizontele Tuuba, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar gibi filmlerde de rol alan İnal, yakında Tomris Giritlioğlu'nun sinema projesinde oynamaya hazırlanıyor.


    Toplumun ortak moral değerleri İskele Sancak'ta

    Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nun yönettiği İskele Sancak'ta bu hafta, "Türkiye'nin ortak moral değerleri" konuşuluyor. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Sayar, Paris Sourbone Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Selim Şenocak, gazeteci-yazar Ömer Laçiner, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Hüsamettin Aslan ve uzman isimlerin konuk olacağı programda, Türkiye'nin moral değerlerinden toplumsal çözülmeye, kimlik kavramından insanlardaki gelecek kaygısına, büyük şehirlere doğru akan göçten suç artışına kadar pek çok konu tartışılıyor.
    KANAL 7 / 23.30


    ŞUBAT SOĞUĞU
    Kenanlı ve ekibi katilin peşinde

    Başrollerini Kenan Bal ve Suavi Eren'in paylaştığı dizide, Burhan Dağlar'ın öldürülmesinin ardından Yakup Kenanlı katili bulmak için araştırmaya başlar.
    SAMANYOLU/ 22.00


    HAYAT BİLGİSİ
    Afet Emin'e gitmeye karar veriyor

    Başrollerini Perran Kutman ve Tarık Papuçcuoğlu'nun paylaştığı dizide, Kerem'in yokluğunda yalnızlığının daha da farkına varan Afet, hayatı ertelememeye karar verir ve Emin'in kapısına dayanır. Orada Afet'i bir sürpriz beklemektedir.
    SHOW / 20.00


    BÜYÜK YALAN
    Emirhan, Ethem'in sırrını öğreniyor.

    Başrollerinde Emrah, Halil Ergün'ün olduğu dizide, Ethem'in Okan'a söylediklerini duyan Emirhan, babasıyla yüzleşiyor. Uzun zamandır hasta olan Hasan ise felç oluyor.
    ATV / 20.00


    Hollywood tarzı paranoya

    Ünlü yazar Tom Clancy'nin 6 milyondan fazla satan aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan En Büyük Korku adlı film, kitle imha silahlarının yanlış ellere geçmesi halinde neler olabileceğini gerçekçi biçimde ortaya koyan bir politik gerilim. 11 Eylül'den sonraki politik ortamı önceden kestirmeyi başaran filmde, bu saldırılarla şekillenin korkunun paranoyaya dönüşmesi sürecinin ürkütücü bir portresi çiziliyor.

    EN BÜYÜK KORKU-Yön: Phil Alden Robinson Oyn: Ben Affleck, M. Freeman, James Cromwell
    TRT 1 / 19.55


    6. Gün
    Bir zamanlar savaş uçağı pilotluğu yapmış olan Adam artık sivil uçakları uçuran bir pilottur. Sakin süren hayatı birgün aniden değişir ve kendini yalanlar ve cinayetlerle dolu bir kabusun içinde bulur.
    Orj Adı: Sixth Day Yön: Roger Spottiswood Oyn: Arnold Schwarzeneger, Michael Rapaport, Tony Goldwyn
    TGRT / 21.30

    Cennetin Kapısı
    Epik bir western filmi olan Cennetin Kapısı 1890'larda geçiyor. O tarihte Wyoming'de Avrupalı göçmenlerle toprak ağaları arasında çıkan Johnson County Savaşı'nın anlatıldığı filmde uluslararası bir oyuncu kadrosu rol alıyor. Orj Adı: Heaven's Gate Yön: Michael Cimino Oyn: Kris Kristofferson, Christopher Walken, John Hurt, Sam Waterston
    Cnbc-e / 22.00

    Karanlığın Meleği
    Kendisi de bir zamanlar gölge adam olan Os, hayatını insan ırkının sonunu getirmek isteyen gölge adamlara karşı savaşmaya adamıştır. Aslında kendisi de bir geçmişte gölge adam olan Os, lider Slate'e karşı zorlu bir savaş başlatır ve onların planladıkları son büyük saldırı için kendi adamlarını sıkı bir eğitime alır.
    Orijinal Adı: Invincible Yön: Jefery Levy Oyn: Billy Zane, Byron Mann
    SHOW / 00.00

    187
    Trevor Garfield, New York'da bir lisede görev yapan idealist bir öğretmendir. Sınıftaki bir öğrencinin kitabının sayfalarını '187' karalamasıyla dolu görüp endişelenir. Kısa bir süre sonra aynı öğrenci tarafından saldırıya uğrar.
    Orijinal Adı: 187 Yön: Kevin Reynolds Oyn: Samuel L. Jackson, Kelly Rowan Yapım Yılı: 1997-ABD Türü: Drama-Gerilim
    TV8 / 01.30

    Vahşi Sokaklar
    Leon ve Bobby, Brookklyn'de bir sokak çetesinin üyeleridir. Bir süre önce kardeşlerini uyuşturucu yüzünden kaybetmişlerdir. İkili kardeşlerinin intikamını sorumlulardan almaya karar verirler.
    Orijinal Adı: Deuces Wild Yön: Scott Kalvert Oyn: Matt Dilon, Max Perlich
    TRT 1 / 01.35


     
      TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
    TGRT: İst. (212) 454 56 00      Ank. (312) 441 34 00
    KANAL 7: (212) 612 90 90       STV: (216) 344 85 60
    MELTEM TV: (212) 639 08 85   FLASH TV: (212) 256 81 00
    CNN TÜRK: (212) 413 56 00     STAR: (212) 448 90 00
    KANAL D: (212) 413 51 11       atv: (212) 354 39 36
    SHOW TV: (212) 355 01 01      tv8: (212) 288 51 52
    CNBC-e: (212) 335 00 00         NTV: (212) 335 00 00
    KANAL A: (312) 318 69 70       RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
    ALO RTÜK: 178

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi