T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 9 ARALIK 2005 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Komisyon işe hızlı başladı

Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova'da meydana gelen olayları araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, görev dağılımının ardından ilk toplantısını dün yaptı. Komisyon Başkanı AK Partili Musa Sıvacıoğlu, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, nasıl bir yol takip edeceklerini belirleyeceklerini, güzergahlarını tespit edeceklerini söyledi. Komisyonun basına kapalı toplantısında Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı raporların istenmesine karar verildi. 13 Aralık'taki toplantıya da uzmanların çağrılması kararlaştırıldı.


SHP'li başkanlar DTP'ye katılıyor

Demokratik Toplum Partisi (DTP), SHP çatısı altında seçilen 56 belediye başkanını 16 Aralık'ta Diyarbakır'da yapılacak bir törenle Demokratik Toplum Partisi'ne (DTP) katılacak. DTP'ye katılacak belediye başkanlarının 5'i il, 51'i ise ilçe ve belde belediye başkanlarından oluşuyor. Başkanlar, mahalli seçimlerden sonra DEHAP'a katılmamış ve DTP'nin kurulmasını beklemişlerdi. DTP yöneticisi Sedat Yurttaş, "Başka partilerden de gelmeyi düşünenler var. Ancak önce SHP'li başkanları almayı hedefliyoruz" diye konuştu.


'Başbakan kimlik bunalımında'

DYP lideri Mehmet Ağar, hükümetin Türkiye'nin önemli meselelerini milletin gözünün önünden kaçırmak için gündem değiştirmeye çalıştığını, alt kimlik-üst kimlik ve içki yasağı tartışmalarının bu gündem değiştirme çabalarına örnek olduğunu söyledi. Erdoğan'ın "alt kimlik-üst kimlik" açıklamasına değinen Ağar, "Milletin kimlik bunalımı yoktur. Ama Başbakan'ın böyle bir bunalımı olduğu görülmektedir" dedi. Ağar, ANAP ile seçim ittifakı yapılmasıyla ilgili bir soruya da, "Bu konuyu millet tanzim edecektir. Masabaşı anketler dönemi sona ermiştir" dedi.


Komisyonda Elkatmış'a eleştiri

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri, Komisyon Başkanı Elkatmış'ın yönetim tarzını eleştirdi. Üyelerin çok sayıda rapor hazırladığını ancak bunların yayınlanmadığını belirten Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, komisyonun verimli çalıştırılmadığını savundu. AK Partili Resul Tosun ve CHP'li Ahmet Ersin de Arslan'ı destekledi. Elkatmış, TBMM Başkanlığı'nın yeterli uzman ve danışman vermediğini söyledi. Bunun üzerine Ersin "Taleplerimize rağmen uzman verilmiyorsa istifa edelim" diye sordu. Üyeleri, başkanlıktan en az 5 uzman vermesini istediler.


'Münferit bir hezeyan'

Genelkurmay Başkanlığı, Muhafız Taburunun TBMM'deki mevcudiyetinden ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait karargah ve kurumların Ankara içindeki konumlarından rahatsızlık duyanlar olduğu şeklinde haberlerin yer aldığını belirterek, "TSK'yı bağrından çıktığı yüce Türk Ulusu'nun önce gözünden, sonra gönlünden uzaklaştırma gayreti olarak değerlendirilen bu tür girişimler, endişe ve hayretle karşılanmakta ve münferit bir hezeyan olarak değerlendirilmektedir" denildi. AK Partili Resul Tosun da yazdıklarının arkasında olduğunu söyledi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi