T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 9 ARALIK 2005 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

G.Saray'ın şansı yok

Üst üste oynayacakları iki derbinin kendileri için önemli olduğunu belirten İbrahim Toraman, "Çok iyi hazırlandık. Ali Sami Yen'de 3 puan mutlaka Beşiktaş'ın olacak" dedi.

Beşiktaş'ın başarılı savunma oyuncusu İbrahim Toraman, Ali Sami Yen Stadı'nda G.Saray ile oynayacakları maçta sahadan zaferle ayrılan tarafın kendileri olacağını söyledi. Üst üste oynayacakları iki derbinin Beşiktaş için önemli olduğunu belirten Toraman, "Maça iyi hazırlandık. Öncelikle yarınki derbi maç bizim için çok önemli. Derbilerin havası her zaman farklı olur. Bunun içinde motivemizi ona göre yaptık. Deplasmandaki bu maçtan 3 puanla ayrılacağız" dedi.

TEK SUÇLU DEFANS MI?

Siyah-beyazlı takımın aldığı kötü sonuçlar nedeniyle faturanın savunma oyuncularına çıkarılmasına tepki gösteren genç oyuncu, "Herkesin eleştiri oklarını sürekli olarak defans bölgesine yöneltmesi yanlış. Birşeyleri yargılarken takıma komple bakmak lazım. Bizim defansımız milli takımın oyuncularından kurulu. Kalecimiz dünyanın en iyi kalecisi. Sadece defans kötü dersek, bu olmaz. Herkes iyiydi de defans mı kötüydü. Bunda takımın kötü olduğunu yorumlarsak daha iyi anlaşılmış olur" diye konuştu.

İSTİKRAR ŞART

Beşiktaş'ın kaliteli ve iyi bir kadrosu olduğunu ifade eden İbrahim, "Sivas ve V.Manisa maçlarında iyi oynayarak, sonuca gittik. Ancak takım olarak istikrarı yakalamalıyız. Başarılı kalabilmek için de istikrar şart" ifadelerini kullandı.

"G.Saray ve Trabzon maçlarını kazanarak, devre arasına rahat gireceğiz" diyen İbrahim Toraman, şöyle devam etti: "Geçen sene sorunlarım vardı. Bu sene beni kimse tutamaz. Bazı kişisel problemlerim oldu. Bunu sene herşey geride kaldı. Geçen sezon bazı maçlarda iyi performans ortaya koyamadım. Ancak artık her sorunumu hallettim. Bunun içinde eskiden çok daha iyi bir İbrahim'i izlettirmek için elimden geleni yapıyorum."

UEFA'YI ZORLAYACAĞIZ

Beşiktaş'ın UEFA Kupası'ndaki şansını sonuna kadar sürdüreceğini söyleyen genç oyuncu, "Gruptan çıkma şansımız sürüyor. Son maçımızda Guimaeres'i 4 farklı yenersek, Sevilla-Bolton karşılaşmasının sonucuna göre bir üst tura kalabiliriz. Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden son takımız. Bunun içinde sonuna kadar en iyi şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Ligde liderle aradaki 14 puanlık farkın kapanabileceğini anlatan İbrahim, "F.Bahçe ve G.Saray iyi durumda. Arada puan farkı var. Ancak bunu kapatabiliriz. Şampiyonluk bizim için hayal değil. Yeter ki kalitemize yakışır oyun oynayalım" iddiasında bulundu.

Çalımbay ağabey gibiydi

Beşiktaş'ın yeni teknik patronu Jean Tigana'nın çok kaliteli bir hoca olduğunu söyleyen İbrahim, "Çok disiplinli ve çalışmadan hiç taviz vermiyor. Ancak bir o kadar da kaliteli ve iyi bir insan. Uzun yıllar başarılı bir futbol hayatı olduğu içinde futbolcunun dilinden çok iyi anlıyor. Onunla bir hava yakaladık. Bunu artık sezonun sonuna kadar sürdürmek istiyoruz" diye konuştu. Eski teknik direktörleri Rıza Çalımbay'ın da çok iyi bir antrenör olduğuna dikkat çeken İbrahim Toraman, "İnanılmaz iyi ve bir abi gibiydi. Onunla çalışmak çok zevkti. Rıza hocayla bu sezon belki elektriklerimiz uyuşmadı. Belki biz onun istediklerini yapamadık. Belki de o istediklerini yaptıramadı" şeklinde konuştu. Rıza Çalımbay için söylenen sevdiği adamları ve Sivaslı oyuncuları kayırdığı yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirten İbrahim, "Böyle birşey mümkün değil. Kendisi çalışmaya çok değer veriyordu. Çalışanın hakkını da her zaman vermiştir" dedi.

Beşiktaş duran toplarla vuracak

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Galatasaray'ı en çok gol yediği gol bölgelerden biri olan ölü toplardan vurmayı planlıyor. Kanat ortalarında ve kornerlerde İbrahim Toraman, Mustafa, Adem Dursun, İbrahim Üzülmez, Çağdaş ve Ali Tandoğan ile etkili olmak isteyen siyah-beyazlılar, ayrıca göbekten de Tümer ve İbrahim Akın'la gol arayacak.

GOLCÜLERE ÖNLEM ALACAK

Defans oyuncuları G.Saray maçında hem savunacak hem de rakip kalede gol arayacak. Hafta içindeki idmanlarda savunma oyuncularıyla özel olarak ilgilenen Fransız teknik adam, Galatasaray'ın etkili forvetini durdurabilmek için de özel çalışmalar yaptı. Hakan Şükür, Necati ve Ümit Karan üçlüsünün Galatasaray'ın silahı olduğunu defans oyuncularına anlatan Tigana, bu oyuncuları durdurmaları halinde derdibe gülen tarafın kendileri olacağını belirtti.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi