T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 9 ARALIK 2005 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Takipteyim, herkes ayağını denk alsın

Basın toplantısında, F.Bahçe lehine yapılan hakem hatalarını TV'den gösteren Canaydın, "Hakemleri kimse satın alamaz. Ama bunlar da ortada. Hata yapanlar dikkat etsin" dedi.

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, bu sezon kendileri aleyhine, Fenerbahçe'nin lehine yapılan hakem hatalarından dolayı çok fazla canlarının yandığını artık haklarını arayacaklarını söyledi. Dün bir basın toplantısı düzenleyen Canaydın, hakem hatalarının yer aldığı görüntüleri barkovizyon gösterisiyle basın mensuplarına izletti. Daha sonra sert açıklamalarda bulunan Canaydın, "Biliyoruz ki hakemlerimizi kimse satın alamaz, yönlendiremez ve dürüstülüklerine de inancımız sonsuz. Ama bu görüntülerin yorumunu sizlere bırakıyorum"diyerek hakem kararlarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

BUNDAN SONRA ÇOK SIKI TAKİPTEYİZ

Özhan Canaydın, "Buradan tüm hakemlere sesleniyorum. Niye hakemler diye soracak olursanız, onlar sahanın tek hakimleri. Maçın neticesine çok tesir eden tek unsur. Dikkatsizlik ve formsuzluk yüzünden hakkını yediğiniz her kulübün temsilcisi olarak, Galatasaray Kulübü Başkanı olarak bu olayların karşısında duracağım. Herkes görevini yaparken çok dikkatli olsun. Hata yapanlar bilhassa dikkatli olsun. Çok sıkı takipteyiz" diyerek gözdağı verdi.

BİRİKTİ, BİRİKTİ BUGÜNLERE GELDİ

Hakem camiasına yönelik suçlamalarda bulunmak istemediğini ifade eden Canaydın, ancak geçmişten gelen bazı sıkıntılar olduğunu ima ederek, "Hakem camiasını tümüyle suçlamayı hiçbir zaman istemem ama bir kısım eski hakemlerimizin Galatasaray'a karşı duydukları rahatsızlığı ve bu duygusal ortamın yönetenlere de yansıdığını hissediyorum. Galatasaray'ın hakkını korumak için her zaman her yerde varız. Bu tip açıklamaları her maç sonrası yapmayı hazmedemiyordum. Birikti, birikti ve bugüne geldik'' dedi.

ŞAMPİYONLUĞUN GÜÇLÜ ADAYIYIZ

Özellikle taraftarların yaşanan haksızlıklardan ötürü büyük rahatsızlık duyduğunu dile getiren Canaydın, şöyle konuştu: "Üst üste gelen bu hatalardan dolayı infial noktasındalar. Bu kadar haksızlığa hiçbir takımın taraftarı reva görülmedi. Sabırlarından dolayı teşekkür ediyorum. G.Saray'a yakışır şekilde davrandılar. Herşeye rağmen en büyük şampiyonluk adaylarından biri olmaya devam ediyoruz" Canaydın, hedefe ulaşmak için birlik ve beraberlik içinde olmanın şart olduğuna dikkat çekerek, "Zaman tek yumruk ve tek yürek olma zamanıdır" ifadelerini kullandı. n Savaş ÇORLU

Fener'in itirazı Canaydın'a değil

F.Bahçe'nin Kulüpler Birliği'nden çekilmek üzere Futbol Federasyonu'na yazı gönderdiği şeklindeki haberlere sarı-lacivertlilerden yalanlama geldi. F.Bahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, federasyona gönderilen yazının, aidatla ilgili olduğu belirtilerek özetle şöyle denildi: "Kulüpler Birliği aidatının yayın gelirlerimizden kesilmesine itiraz etmek için yazı yazdık, bu da kabul edildi. Olayın Sayın Canaydın'ın birlik başkanlığına seçilmesiyle ilgisi yoktur."

Semih'e af kavga çıkardı

Profesyonel Disiplin Kurulu'nun Semih'e verdiği 3 maç ceza Tahkim Kurulu tarafından kaldırıldı. alınan bu karara Galatasaray Başkanı Canaydın tepki gösterdi. Canaydın, "Nasıl olur da 3 maçlık ceza bir anda kaldırılır. Detayları bilmiyorum. Yarın (bugün) bakacağım. Şimdi bu konuda açıklama yapmam doğru olmaz. Çünkü üstümde bir ceket daha var. Çok dikkatli olacağım. Gerekli açıklamayı bu konuyu inceledikten sonra yapacağım" diye konuştu. Tahkim Kurulu ayrıca Ailton'un 3 maçlık cezasını 2'ye indirirken, Koray'ın 2 maçlık cezasını onayladı. Disiplin Kurulu Galatasaraylı Tomas'a da 2 maç ceza verdi.

Kartal'da Sergen, Cimbom'da Şükür

G.Saray'da Beşiktaş'a en çok gol atan oyuncu Hakan Şükür olurken, siyah-beyazlı ekipte de Sergen ezeli rakip kalesine en fazla gol bırakan oyuncu oldu. Hakan Şükür, Beşiktaş filelerini toplam 13 kez havalandırırken, bunlardan sadece ikisini Ali Sami Yen'de attı. Sergen de G.Saray maçlarında 11 gol attı.

G.Saray'a yine golüm var

Beşiktaş'ta G.Saray'a en fazla gol atan oyuncu olan Sergen yarın da süprizi olduğunu söyledi. Yıldız futbolcu, "Özellikle 100. yıldaki golümü unutamam. Bence Tarih tekerrürdür" dedi.

Hakan 2. yarıda

Ankaraspor maçı kadrosunu bozmak istemeyen Gerets, Hakan Şükür'ü maçın gidişine göre sonradan oyuna almayı düşünüyor. Yedek kalması hep tartışma konusu olan Hakan Şükür, Beşiktaş derbisinde yine kulübede oturacak. Golcü futbolcuyla dünkü antrenman sonrası özel olarak görüşen Eric Gerets, Hakan'dan yedekliği sorun yapmamasını ve ilk onbirde oynayacakmış gibi hazır olmasını istedi. Gerets'in, Beşiktaş maçında ikinci yarıda skorun gerektirmesi durumunda, Hakan'ı da sahaya sürerek 3 forvetle maça devam edebileceği belirtilidi. Gerets'e yedekliği sorun yapmayacağını belirten Hakan'ın, "Yeter ki kazanalım. Oynayıp oynamamam sorun değil" dediği öğrenildi.

CİHAN-UĞUR YETİŞİYOR

Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları düzelen Cihan ve Uğur'un dünkü idmanda takımla birlikte çalışmaları Gerets'i sevindirdi. Sakatlıkları düzelen iki futbolcu da derbide takımdaki yerlerini alacak. Sağ arka adalesinden sorunlu Ergün ise yetiştirilmeye çalışılıyor.

Derbiye 2270 güvenlik görevlisi

G.Saray-Beşiktaş derbisi 60 güvenlik kamerasıyla izlenecek, 2270 güvenlik görevlisi görev yapacak. İstanbul Valiliği'nde Emniyetten Sorumlu Vali Yardımcısı Ergun Güngör başkanlığında yapılan toplantıda, derbi maçta Beşiktaş taraftarına 1150 kişilik yer ayrılacağı açıklandı. Derbi karşılaşmanın biletlerine düne kadar yoğun bir ilgi gösterilmedi. Dün akşam itibariyle satılan bilet sayısı 8 binde kaldı.

Çakır ilk kez derbi yönetecek

Yarınki G.Saray-Beşiktaş derbisini yönetecek Cüneyt Çakır, bu sezon 7. maçına çıkacak. Yılın son derbisinde düdük çalacak 30 yaşındaki İstanbul Bölgesi hakemi Çakır, kariyerinde ilk kez bir derbi maçında görev yapacak. 2001-2002 sezonundan itibaren Süper Lig hakemi olan Çakır, daha önce Beşiktaş'ın 2, G.Saray'ın 1 maçında görev yaptı. 2003-2004 sezonunda Beşiktaş'ın İstanbulspor'a 2-1 yenildiği ve bu sezon da siyah-beyazlı takımın Samsunspor'u 3-2 yendiği karşılaşmaları yöneten Çakır, geçen sezon da Galatasaray'ın İstanbulspor'u 4-1 yendiği karşılaşmada düdük çalmıştı. Cüneyt Çakır, eski hakem Serdar Çakır'ın oğlu.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi