T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
6 5 7 ' L İ L E R   A İ L E S İ 17 ARALIK 2005 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Tarım İl Müdürü'nün Makam Tazminatı Nasıl Hesaplanır?

Makam tazminatı hakkında bilgi verebilir misiniz? Büyükşehir olan bir il'de tarım il müdürünün makam tazminatı nasıl hesaplanır?

Öncelikle şunu belirtelim. Makam tazminat göstergeleri IV sayılı makam tazminatı cetvelinde gösterilmiş olup, bu cetvel de 657 sayılı Kanuna eklidir. IV sayılı makam tazminatı cetveline göre, Ankara, İstanbul ve İzmir illerinin; İl İdare Kurulu Üyesi Bakanlık İl Müdürlerinin makam tazminatı göstergesi 3000; Büyükşehir Belediyesi bulunan illerin İl İdare Kurulu Üyesi Bakanlık İl Müdürlerinin ise makam tazminatı göstergesi 1500 dir.

Makam Tazminatı tutarı ise şöyle hesaplanır: Bu göstergelerin memur aylık katsayı ile çarpılması sonucu makam tazminatı tutarı bulunmaktadır.

Ankara, İstanbul ve İzmir Tarım İl Müdürleri için; 3000* 0,0416= 124,8 YTL

Büyükşehir Belediyesi bulunan illerin Tarım İl Müdürleri için; 1500 * 0,0416= 62.4 YTL

Ayrıca makam tazminatı alan il müdürlerine görev tazminatı ödenmektedir. Görev tazminatı ise şu şekildedir:

Ankara, İstanbul ve İzmir Tarım İl Müdürleri için; (3000 + 6000) * 0,0416= 374 YTL

Büyükşehir Belediyesi bulunan illerin Tarım İl Müdürleri için; (1500 + 6000) *0,0416= 312 YTL Bu tutarlardan 0,06 oranında damga vergisi kesilmektedir.


4/B'li Sözleşmeli, Memur Kadrosuna Atanabilir mi?

657 sayılı Kanun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışıyorum. Bu şekilde çalışanın kişinin, kadro alabilmesi mümkün müdür?

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan KPSS sınavına girerek başarılı olmadan memur kadrolarına atanılması mümkün değildir.

Ancak, bu hususun tek istisnası istisnai memuriyet kadrolarına yapılacak atamalardır.

Sizin hakkınızda ise şunu söyleyebiliriz: Yasal düzenleme çıkmadıkça, memur kadrosuna geçirilmeniz mümkün olamaz. Şu anki pozisyondan memur kadrosuna kanuni düzenleme olmaksızın, idarenin kararıyla atanmanız mümkün değildir.


Biyoloji öğretmenliğindeki fen edebiyat- eğitim fakültesi ayrımı

Fen Edebiyat Biyoloji mezunları 8/1 den göreve başlarken, biz 9/1'den öğretmenlik görevimizi başlıyoruz. Bu haksızlık değil mi?

Bu uygulama 657 sayılı Kanunun günümüz ihtiyaçlarını karşılamamasından kaynaklanmaktadır. Bu Kanunun 36-A/5 bendinde şu hüküm yer almaktadır:

"Dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenim görenlerden tabip, diş tabibi, veteriner hekim, eczacı ile benzeri sağlık bilimleri lisansiyerleri (Hayvan sağlığı dahil), Biyolog unvanına sahip akademik personel giriş derece ve kademelerine bir derece eklenmek suretiyle bulunacak derece ve kademelerden hizmete alınırlar."

Diğer taraftan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 29.12.1988 tarihli kararında, Eğitim Fakültelerinde uygulanan ders programları ile Fen ve Edebiyat Fakültelerinin Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik bölümlerinde uygulanan ders programlarının aynısı olmaması uygulama ve laboratuarların farklılığı nedeniyle, Eğitim Fakültesi mezunlarına; Fizikçi, Kimyager, Biyolog ve Matematikçi unvanlarının verilmesinin uygun olmadığı belirtilmiştir.

Buna göre, biyoloji öğretmenlerinden biyolog unvanını ihraz etmeyenlerin ilave bir derece almaları mümkün değildir. Zira madde metni sadece biyolog unvanını ihraz edenlere bir derece verileceğini belirtmektedir.

Hazırlayan: Ahmet Ünlü
( memurlar.net editörü )

Faks: (0312) 472 68 80

Geri dön   Mesaj gönder   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi