T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 18 ARALIK 2005 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Terör paranoyası

Günümüzde yaşanan terör saldırılarının bilinçaltındaki etkilerini beyazperdeye taşıyan Arlington Yolu, özellikle Amerika'da korkunun nasıl paranoyaya dönüştüğünü ustaca anlatıyor.

Samanyolu TV'nin gündüz kuşağında bilinçaltının etkilerini gözler önüne seren bir psikolojik-gerilim filmi ekrana geliyor. Arlington Yolu adlı film, özellikle Amerikalıların evlerinden dahi çıkmalarına engel olan terörizm korkusunu beyazperdeye taşıyor. İnsanların terörist saldırılara maruz kalacağı korkusuyla paranoaya varan davranışlar sergilemesini ele alan filmin yönetmenliğini Going All The Way, Destination Anywhere filmleriyle tanınan Mark Pellington yapıyor. Tim Robbins'in başrolünü üstlendiği filmin konusu kısaca şöyle: FBI ajanı olan karısının bir soruşturma sonucu öldürülmesinin ardından terörist gruplardan alabildiğine tedirgin olan Profesör Michael Faraday, herkesten şüphelenmektedir. Oturduğu sokağa yeni taşınan komşuları Oliver ve Cherly Lang'in de bir terörist grubun üyeleri olabileceğini düşünen Farada, onların bir sır gizlediğine inanır.

(Arlington Road - 1999 Yapım) Yönetmen; Mark Pellington Oyuncular; Jeff Bridges, Tim Robbins, Joan Cusack, Hope Davis, Robert Gossett, Mason Gamble
SAMANYOLU / 15:00


Yakın tarihe ışık tutanlar

Orta Asya'daki Türklerle ilişkiler
Prof.Dr. Sabahattin Zaim'in Türkiye'nin son yüzyılına damgasını vurmuş sosyal, siyasal, ekonomik gelişmeleri hayatıyla paralel bir biçimde anlattığı Türkiye'nin Son Yüzyılı'nda Orta Asya'daki Türkler konusu işlenmeye devam ediliyor. Programda Zaim, Orta Asya izlenimlerini, bölgede yaptığı ziyaretleri anlatıyor.
KANAL 7 / 12.00

Yassıada'da karar bekleniyor
Yönetmenliğini Hasan Kıraç'ın yaptığı çok partili rejime geçiş ve 27 Mayıs ihtilalinin anlatıldığı Demokrasi Yokuşu adlı belgeselde bu hafta, Milli Birlik Komitesi'nde idamların görüşülmesi, 61 Anayasası'nı hazırlanması ve heyecanla beklenen Yassıada duruşmaları kararı ekrana geliyor.
SAMANYOLU / 23.20


Bir babanın içini kemiren kuşku

Yönetmenliğini Nazif Tunç'un yaptığı Tuzak'ın Kuşku adlı bu bölümünde, bir babanın içini kemiren kuşkuyla ve şeytanla mücadelesi anlatılıyor. Tuzak'ta bu hafta Yalçın'a gelen telefon oğlunun kendisinden olmadığını söylüyor. Derinden etkilenen Yalçın bu kuşkuyla baş etmeye çalışıyor.
KANAL 7 / 21.30


500 bin müslüman nasıl asimile oldu?

Seyfullah Türksoy'un sunduğu Türksoy'la İpekyolu'nda bu hafta Orta Asya'daki misyonerlik faaliyetleri ve asimilasyon çalışmaları ekrana getiriliyor. 500 bin Müslüman'ın nasıl Hıristiyan olduğunu ele alan programda, yıllardır Orta Asya'da araştırmalar yapan Türk Dünyası Uzmanı Özer Revanoğlu, bu konudaki araştır-malarını aktarıyor.
KANAL 7 / 15.30


Bu Toprağın finali ekranda

Sunuculuğunu Beyazıt Öztürk'ün, jüri üyeliklerini ise Arif Sağ, Levent Kırca, Ali Atıf Bir ve Pakize Suda'nın yaptığı Bu Toprağın Türküsü adlı yarışma programında bu hafta final heyecanı yaşanıyor. İzzet Altınmeşe ve Tayfun Talipoğlu'nun konuk jüri üyesi oldukları yarışmanın finalinde; Emre Öztürk, Fatih Demirhan, Gülseven Medar, İsmail Aydın ve Kağan Alptekin birincilik için mücadele ediyor.
KANAL D / 16.30


Çellisima'dan müzik ziyafeti

Gülhan Şen'in hazırlayıp sunduğu trend programı Zamanın Ruhu: Zeitgeist'e bu hafta dört başarılı ve güzel kadın viyolonselciden oluşan Çellisima Grubu konuk oluyor. Klasik eserlerden, pop müzik şarkılara ve türkülere kadar pek çok çalışmayı yorumlayan Grubun hedeflerini anlattıkları programda ayrıca Madonna'yı formda tutan egzersiz yöntemi Pilates hakkında bilgi veriliyor.
TV8 / 17.15


Antika ile eski eşyanın farkı

Mehmet Şevket Eygi'nin hazırlayıp sunduğu Tarz-ı Hayat'ta bu hafta eski eşyayla antika arasındaki farklar konuşuluyor, orta ve dar gelirlilerin uygun fiyata alış veriş yapabilecekleri mekanlar tanıtılıyor. Horhor Antikacılar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özkaya'nın konuk olduğu programda bir eşyanın antika sayılması için hangi özelliklere sahip olması gerektiği ele alınıyor.
KANAL 7 / 01.00


Sohbet konusu Irak seçimleri

Gazeteci yazar Hüseyin Gülerce'nin hazırlayıp sunduğu Pazar Sohbeti'nde, Irak seçimleri, seçim sonuçları-nın bölgenin yeniden yapılandı-rılmasındaki rolü ve Türkiye-ABD ilişkileri konuşuluyor. Cengiz Çandar, Soli Özel ve emekli büyükelçi Özdem Sanberk'in konuk olduğu programda Irak seçimlerinin Orta Doğu'nun geleceğini nasıl etkileyeceği masaya yatırılıyor. SAMANYOLU TV / 11.30


İNADIM İNAT
Dünürler İstanbul'da

Yalçın Menteş ve Necati Bilgiç'in başrollerini üstlendiği dizide, Dursun'la kızı Meryem İstanbul'a giderler. Dursun'un hasretine dayanamayan İdris, oğlunu da yanına alarak, İstanbul'un yolunu tutar.
KANAL 7 / 19.45


SON KANIT
Kazanın ardındakiler

Adli Tabip Jordan ve arkadaşları cinayetleri çözmeye devam ediyor. Dizinin bu bölümünde araba kazasında ölen çocuğun cesedini inceleyen Jordan, olayın basit bir kaza olmadığını anlıyor.
TGRT / 24.00


BÜYÜK BULUŞMA
Sosyeteden vazgeçiyor

İbret öykülerinin anlatıldığı Büyük Buluşma'da bu hafta, sosyetenin gözde isimlerinden Cahide kanser olduğunu öğrenir. Hizmetçilerinin anlattıklarıyla eski alışkanlıklarını terk etmeye başlar. Kocası Hamit ise bu durumdan pek memnun kalmaz.
SAMANYOLU / 19.55


X FILES
Kitap yazarken olup bitenler

X Files adlı dizinun bu akşamki bölümünde Yazar Padgett banyoya girer. Hala atmakta olan kalbini göğsünden çıkarır ve avucuna alır. Oysa gerçekte Padgett hala masasında oturup önündeki temiz kağıda bakmaktadır.
Cnbc-e / 21.00


Demiryolu Kovboyu
Demiryolları için çalışan Smith ile Sinclair eski arkadaştırlar. Sinclair zamanla görevini kötüye kullanmaya başlar. Önceleri arkadaşını uyarmaya çalışan Simth daha sonra Sinclair ile savaşmak zorunda kalacaktır.
Orijinal Adı: Whis Pering Smith Yönetmen: Leslie Fenten Oyuncular: Alan Ladd, Robert Preston Türü: Western TRT I -10.50

Pete'n Tillie
Sürekli espriler yapan Pete ile duygularını baskı altında tutan "kız kurusu" Tillie orta yaşlarındayken tanışırlar. Önceleri pek anlaşamayan ikili sonra dost olurlar. Dostlukları aşka dönüşünce de evlenirler.
Orijinal Adı: Pete'n Tillie Yönetmeni: Martin Ritt Oyuncular : Walter Matthau, Carol Burnett, Geraldine Page CNBC-e 11.30

İkiz Dadılar
Berbat bir lokantada garson olarak çalışan ikiz kardeşler, zengin bir ailenin çocuklarına bakmak için teklif alırlar. Ücret iyi olduğu için işi, başlarına geleceklerden habersiz bir şekilde hemen kabul ederler.
Orijinal Adı : Twin Sitters, Yönetmen: John Paragon, Oyuncular: Peter Paul, David Paul, Christians Cousins
KANAL 7 - 16.30

Seni Duyamıyorum
60 yaşını kutlayan film yapımcısı Perry Krohn ameliyat edilmesi olanaksız bir kanser yüzünden bir yıldan az vaktinin kaldığını öğrenir. Hastalık, hem kendisini hem de karısı Diantha'yı derinden etkiler.
Orijinal Adı: I'm Losing You Yapım Yılı: 1998-ABD Türü: Drama Yön: Bruce Wagner Oyn: Andrew McCarthy TV8 - 01.30

Kurtarıcı
İnsanlığı yok etmeyi amaçlayan uzaylı saldırılarının ardından Milly adındaki Japon genç kız, zaman yolculuğu yaparak 2084 yılından 2002'ye geri döner. Miyamoto'yla bu saldırıların nedenini araştırmaya karar verir.
Orj Adı: Returner Yön: Takashi Yamazaki Oyn: Takeshi Kaneshiro
SHOW - 03.00


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 448 90 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00 TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi