T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 18 ARALIK 2005 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Şener: Sanatçı yanlış konuşabilir

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, "Orhan Pamuk'un söylediği sözlerin yanlış olması her şey demek değildir. Bir sanatçının yanlış konuşma hakkı olduğunu düşünüyorum" dedi. Şener, TBMM'de gazetecilerin yazar Orhan Pamuk hakkındaki davaya ilişkin sorularını cevaplandırdı. Türkiye'nin dışarıdaki imajının önemli olduğunu belirten Şener, "Bir bireyin ülkesine yapacağı en iyi iyiliğin, o ülke adına yapacağı tanıtım olduğunu" ifade etti. Şener, Pamuk'un sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.


'AB Aşkın'a duyarlı değil' eleştirisi

Bahçeşehir Üniversitesi Avrupa Birliği (AB) Merkezi Başkanı Dr. Cengiz Aktar, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın hakkında açılan davanın yazar Orhan Pamuk'un davasından daha vahim olduğunu ifade ederek, ''AB, Aşkın davasına yeterli duyarlılığı göstermiyor'' dedi. Dr. Aktar, ''Türkiye'nin bin tane derdi var. Pamuk davası bunlardan sadece bir tanesi'' diye konuştu. AB yetkililerinin davayı takip etmelerinde bir sorun bulunmadığını dile getiren Dr. Aktar, ancak AB'nin Aşkın davasına yeterli duyarlılığı göstermediğini savundu.


Kuzu: AİHM'nin Şahin kararı yanlış

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, "AİHM'nin Leyla Şahin hakkındaki kararı yanlış" dedi. Hukuki Araştırmalar Derneği, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) din ve vicdan özgürlüğü, Leyla Şahin-Türkiye Davası" konulu panel düzenledi. Odalar ve Borsalar Birliği'nde düzenlenen panele katılan Kuzu, burada yaptığı konuşmada, AİHM'nin Leyla Şahin hakkındaki kararının yanlış olduğunu belirterek "Olan mağdurlara oluyor" dedi. Kuzu, Pamuk davasında yargıya baskı yapıldığını savundu.


Bedelli ile ilgili bir değişiklik yok

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Bedelli askerlik ile ilgili şu anda değişik bir durum söz konusu değil" dedi. Gönül, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Şekerpınar Beldesi'nde, partisinin belde teşkilatının kongresi öncesinde Şekerpınar Belediye Başkanı Cemalettin Balcı'yı makamında ziyaret etti. Gönül, "Avustralya'daki vatandaşlarımızdan askerlik eğitimi süresiyle ilgili bir talep gelmişti, 21 güne kısalttık, şimdi tamamen kaldırılmasını talep ediyorlar" şeklinde konuştu.


Ağar'dan iktidara 'kimlik' tanımı

DYP lideri Mehmet Ağar, kimlik tartışmalarının bazı konular kapsamında siyaset gündemine taşınmasının yanlış olduğunu vurgulayarak, "Bu hükümetin alt kimliği yoksulluk, üst kimliği işsizliktir" dedi. Mehmet Ağar, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Toplumun problemlerini çözemeyen iktidarın, olayı, kimlik, yasaklar gibi bir takım konular çerçevesinde siyaset gündemine taşıması yanlış. Açıkçası bu hükümetin alt kimliği yoksulluk, üst kimliği işsizliktir."

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi