T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
6 5 7 ' L İ L E R   A İ L E S İ 23 ARALIK 2005 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Süt İzni, İkili Öğretimdeki Öğretmene Verilmeli mi?

657 sayılı Kanunda "Bu süreden sonra da 6 ay süre ile günde birbuçuk saat süt izni verilir" hükmü yer almaktadır. Acaba bu izin, ikili öğretim yapılan okullarda da uygulanmalı mıdır? Zira bu öğretmenler zaten okulda beş saat durmaktadır.

657 sayılı Kanunun çalışma saatlerini düzenleyen 99'uncu maddesinde, memurların haftalık çalışma süresinin genel olarak 40 saat olduğu, bu sürenin Cumartesi ve Pazar günleri tatil olmak üzere düzenleneceği hüküm altına alınmıştır.

657 sayılı Kanunun mazeret iznini düzenleyen 104'üncü maddesinde ise doğum izin süreleri düzenlendikten sonra "Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır..." hükmüne yer verilmiştir.

Bu hükümler birlikte değerlendirildiğinde, günde 5 saat ders görevi olan bir öğretmene bu iznin verilmesi mümkün değildir diye düşünüyorum. Çünkü, günlük çalışma saatinin memurlar için 8 saat olduğu dikkate alındığında zaten 3 saat eksik çalışıldığı görülecektir. Ancak, bu durumun öğretmenlik mesleğinin özelliğinden kaynaklanmaktadır. Sonuç olarak günlük çalışma saatinin altında çalışanlar için bu iznin kullandırılmasının uygun olmayacağı görüşündeyim.


AÖF'yi Bitiren İlkokul Öğretmeni Kademe Alır mı?

Ön lisans mezunu ilkokul öğretmeniyim, derecem 5/2. Aftan yararlanarak bu yıl AÖF'ye kayıt yaptırdım. Eğer bu yıl lisans tamamlayıp, mezun olursam kademe alır mıyım?

657 sayılı Kanunun 36/A-12/d bendinde intibak işleminin nasıl yapılacağına açıklık getirilmiştir. Ayrıca 142 Seri Nolu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğinde konu detaylı bir şekilde izah edilmiştir. Yapılan intibak sonunda derece yükselmesi ve kademe ilerlemesinden faydalanılıp faydalanılamayacağı emsalin ulaştığı derece ve kademenin tesbitinden sonra ortaya çıkmaktadır.

Sizin verilerinizden ise emsal hesabı yapmak mümkün değildir. Emsalin ulaştığı derece ve kademenin nasıl tesbit edildiğiyle ilgili olarak daha önceki yazılarımıza bakarak gerekli bilgileri bize ulaştırmanız halinde durumunuz yeniden incelenecektir.


Hem Eski Hükümlü Hem Özürlü Kişi, 15 Yılda Emekli Olabilir mi?

1993 yılında eski hükümlü statüsünde sözleşmeli memur olarak işe alındım. Aynı zamanda özürlüyüm. Ben kaç yılda emekli olacağım?

5434 sayılı Kanunun 39'uncu maddesinde; göreve girişlerinde, Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak alınmış ve raporda sakatlık oranı en az % 40 olanlardan fiili hizmeti 15 yıl olanların istekleri üzerine, emekli olabileceklerine ilişkin hüküm bulunmasına rağmen eski hükümlüler için böyle bir hükme yer verilmemiştir

Hazırlayan: Ahmet Ünlü
( memurlar.net editörü )

Faks: (0312) 472 68 80

Geri dön   Mesaj gönder   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi