T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 23 ARALIK 2005 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Çerçeveyi kırarsan olmaz

Başbakan, 301 için AB’den resmi bir tepki gelmediğini belirterek, maddeyi değiştirmeyeceklerini söyledi. Erdoğan, 301’i savunarak, “Özgürlüklerin de bir sınırı vardır. Herşeyin çerçevesi bellidir. Bunu kırarsan olmaz” dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orhan Pamuk davası ve 301’inci madde ile ilgili olarak, “Özgürlüklerin de bir sınırı var. Burada herşeyin çerçevesi bellidir. O çerçeveyi kırarsan olmaz” dedi.

CNN TÜRK’te yayınlanan bir programa katılan Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Orhan Pamuk’un yargılandığı 301’inci maddeyle ilgili Avrupa Birliği’nin, ‘Kopenhag kriterlerine terstir’ diye bir yaklaşımı olmadığını söyledi. Erdoğan, 301’inci maddenin değişmesi gerektiğine yönelik eleştirilere de “Siparişle değişiklik yapılmaz” dedi.

301 KOPENHAG’A UYGUN

Erdoğan, demokrasinin bir tahammül rejimi olduğunu ifade ederek, “Buna tahammül edilmeli. Biz hukuk devletiyiz. Anayasa’ya ve kanunlara ters düşmeyecek şekilde olmalı. Özgürlüklerin de bir sınırı vardır. Burada bu işin çerçevesi belli. Sen o çerçeveyi kırarsan olmaz. 301’inci madde Kopenhag siyasi kriterlerine uygundur. O yüzden 3 Ekim’de müzakerelere başladık. AB ile bir sorun yaşamadık. Ayrıca uygulama yeni, hemen değiştiremeyiz” dedi.

YARGIYA BASKI ÇOK ÇİRKİN

Erdoğan, ‘Pamuk davası AB ile müzakereleri etkiler mi’ sorusuna, “AB’den resmi bir tepki olmadı. Böyle bireysel olayların süreci etkilemesi zaten söz konusu olamaz. Ben AB’li dostlarıma, ‘gazete haberleriyle hareket etmeyin. Olayı kaynağından öğrenin’ dedim. Ama duruşmanın ardından Pamuk’a destek olan AB’li yetkililerin bu şekilde basın açıklaması yapması AB’ye zaten uymaz” açıklamasını yaptı.

“301’inci madde ile ilgili ilk defa böyle bir sorunla karşı karşıya kaldık” diyen Erdoğan, “Bizim üzüldüğümüz nokta, içeride ve dışarda bu baskılar niye? İnsanların yargıyı baskı altına alması çok çirkin” ifadesini kullandı.

YÖK’E ZEYTİN DALI UZATTI

Erdoğan, YÖK ile hükümet arasındaki gerginliğe dikkat çekerek, “YÖK’te artık gerilim istemiyoruz. YÖK’ün sorunlarını çözmeye açığız. YÖK Başkanı bakanımla biraraya gelir, çözüm için adım atarlar. Olaya olumlu yaklaşılınca gerginlik yok olur. Kapımız her zaman bu konuya açık. YÖK’te düzenlemelere gerek varsa çözüm için varız. Asgari müşterekler belirlenir. Uzlaşılan konularda adım atılır. Masaya oturmak gerekirse ekip hazırdır” diye konuştu.

Seçkin gözlemciler tatbikatta

Başbakan, bakanlar ve Genelkurmay Başkanı, MGK’da yapılan İstanbul depremi tatbikatının Seçkin Gözlemci bölümüne katıldılar Başbakan Erdoğan, MGK’da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Enerji Bakanı Hilmi Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile ‘Afet 2005 Kriz Yönetim Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Brifingi’ne katıldı. Brifingte MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan ile Seferberlik ve Savaş Hizmetleri Planlama Daire Başkanı Tuğgeneral Tayyar Elmas, bilgi verdi. Tatbikatta İstanbul ve çevresinde meydana gelen 7,6 şiddetindeki bir depremin yarattığı etkiler ve alınan önlemler değerlendirildi.

BÜYÜKANIT’IN SİGARA KEYFİ

Tuğgeneral Elmas, “Deprem sonrasında ortaya çıkabilecek zaafiyetler, çeşitli dinsel ve ayrılıkçı güç odaklarının ortaya çıkmasına, halkı kendi lehlerine etkilemesine ve dolayısıyla mevcut, siyasi, idari ve anayasal düzenin zaafiyetine yol açabilecek nitelikte rol oynayabileceği değerlendirilmektedir” diyerek buna karşı da önlem geliştirildiğini ifade etti. Bu arada Orgeneral Büyükanıt, Başbakan Erdoğan bilgi alırken, dışarıda bekleyerek sigara içti.

  • HABER MERKEZİ / ANKARA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi