T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 23 ARALIK 2005 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Sözü yere düştü çıkar mı bilinmez

G.Saray’da “ha bugün, ha yarın” diye oyalanan futbolcular, dün banka hesaplarına para yatırılmasını boşuna bekledi. Yönetim bir hafta sonraya çek verdi. O da alacakların ancak yarısını karşılıyor.

Futbolcuları maçlara çıkmamayı düşünecek noktaya getiren G.Saray’daki para krizi bitmiyor. Aksine farklı boyutlar kazanarak sürüyor. Oyuncuların isyanını yatıştırmak için iki haftadır hemen her gün, paraların ödeneceği bir gün söyleyen ancak her seferinde bunu gerçekleştiremeyen Özhan Canaydın yönetimi, dün çek vererek yeni bir hayal kırıklığı yaşattı. Son olarak, “Hafta sonuna kadar hesaplarınıza alacaklarınız yatacak” denilen futbolcular, dün ancak bir hafta sonraya verilen çekleri alabildi. Yurt dışına tatile giden oyuncular bunu da alamazken, İstanbul’dakilerin bir kısmı da çeki almaya gitmedi bile. Çeklerin bir hafta sonrasının tarihine yazılmasının yanı sıra, alacakların yarısını karşılaması da ayrı bir sorun oldu.

ÇEKLER RİVA’YA MI ENDEKSLİ?

7 milyon dolar ödemesi gereken yönetimin dağıttığı çeklerin toplamı 2.5 milyon avroyu buluyor. 28 Aralık tarihli çekleri tahsil etmekte endişelenen futbolcular, kalan paralarını ne zaman alacaklarını bilmiyor. Yönetimin, çekleri önümüzdeki haftaya kesmesinin nedeni olarak Riva projesi gösteriliyor. İddialara göre, genel kurulda projeye onay verilmesini ve kasaya para girmesini bekleyen yönetim, çeklerin karşılıklarını böyle karşılamayı planlıyor. Proje reddedilirse, nasıl bir ödeme yapılacağı bilinmiyor. Öte yandan dün Erhan Önal’ın restaurantının açılışına katılan Canaydın “Riva için en doğru kararı üyeler verecek” dedi.

  • Savaş ÇORLU

    Harçlıkla kanmam

    Para krizine en sert tepkiyi veren futbolculardan Sasa iliç, tatile parasız çıkarılmaktan yakınırken, dönmeyebileceği sinyali verdi. G.Saray’ın sorumluluklarını yerine getirmediğini anlatan Sırp futbolcu, “Bazı oyunculara el altından para veriliyor. Hani biz bir aileydik” diye sordu. G.Saray’a geldiği dönemdeki arzu ve şevkinin kalmadığını söyleyen İliç, tatilden dönüp dönmeme konusunu düşündüğünü, Almanya’dan teklifler aldığını kaydetti. Bir kaç kez yapılan küçük ödemeler için “Harçlık” diyen iliç, bunlarla oyalanacak futbolcu olmadığını belirtti.

    Canaydın sıkışınca bizim ismimizi anıyor

    İstifa etmekten, futbolcuların isteği üzerine vazgeçtiğini söyleyen yönetici Fatih Gökşen, Canaydın’ı eleştirdi. Gökşen, “Başkan kriz dönemlerinde benimle Ergun Gürsoy’u hatırlıyor. Kesesinde bir transfere yetecek para olduğu zaman bizi unutuyor” dedi. Gökşen, Riva projesi için de, “Üyeler bizi sevmiyor. Ağzımızla kuş tutsak hayır diyecekler” tahmininde bulundu.

    Ayhan Akman’a 3 maç ceza

    PFDK Ayhan Akman’a 3 maç ceza verdi. Kurul, G.Saray-Beşiktaş maçında rakip takım taraftarına yönelik hareketi nedeniyle Ayhan’ı cezalandırdı. Aynı maçtaki olaylar ve çirkin tezahüratlar nedeniyle G.Saray’a 22.500, Beşiktaş’a da 5.000 YTL ceza verildi.

    Yelkencioğlu istifa etti

    Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Yelkencioğlu, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. Yönetim Kurulu’ndaki görevinden istifa etti. Şirketten İMKB’ye gönderilen yazıda, olağan genel kurul toplantısına kadar, Yelkencioğlu’ndan boşalan üyeliğe yeni bir atama yapılmayacağı bilidirildi.

    Canaydın federasyon başkanı olsun

    Geçen kongrede de aday olup 53 oy alan Yılmaz Toköz, G.Saray başkanlığına ‘şartlı’ aday oldu. Toköz, Mart kongresinde aday olma şartını ise, Selahattin Beyazıt, Faruk Süren veya Semih Haznedaroğlu’nun aday olmaması olarak gösterdi. Toköz, “Canaydın da bizim başkanlığımıza değil, federasyon başkanlığına talip olsun” dedi.

    Riva için komisyon kuruldu

    G.Saray, Riva Projesi için inceleme komisyonu oluşturdu. Başkan Özhan Canaydın tarafından kurulan komisyon, gelecek teklifleri inceleyip değerlendireceği ve hazırlayacağı raporu yönetim kuruluna sunacak. Komisyondaki üyeler şöyle: Özkan Olcay, Doğan Hasol, Yavuz Zeytinoğlu, İrfan Aktar, Doğu Özgür, Emre Aykar, Firuz Soyuer, Oğuz İmregün, Engin Akçakoca.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi