T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
6 5 7 ' L İ L E R   A İ L E S İ 24 ARALIK 2005 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bekleme süresine uymama ve göreve son verme

Daha önce bir memuriyete atandım ancak ailevi nedenlerden dolayı istifa ettim. 5 aylık süreden sonra yeni bir memuriyete başladım. Yani bir yıllık bekleme süresine uymadım. Acaba bu süreye uymadığım için 3 yıl sonra da olsa görevime son verilir mi?

Usulsüz istifa edilmesi halinde, bekleme süresi bir yıldır. Danıştay'ın bir çok dosyasında bu konu ele alınmıştır. Danıştay 12.Dairesinin E.No:1999/975, K.No:1999/1732 sayılı ve E.No:1982/268, K.No:1983/7 sayılı kararları buna ilişkindir. Özetlecek olursak, önemli olan kişinin bekleme süresine uymadığının ne zaman tespit edildiğidir. Kişi örneğin göreve başladıktan sonra 1 yıllık süre içerisinde mi tespit edilmiştir, yoksa bir yıl geçtikten sonra mı? İlgili kararlara ve bize göre tespitin yapıldığı tarihte, kişi bekleme süresi doldurulmuşsa, göreve son verme işlemi yapılması mümkün değildir. Ancak, şu hususu da belirtmek gerekir ki mahkemeler farklı zamanlarda farklı kararlar da verebilmektedirler. Bu durumun bilinmemesinde fayda olacağını düşünüyoruz.


Geçen yılın doğum yardım ödeneği şimdi talep edilebilir mi?

Halen 657'ye tabi olarak görev yapmaktayım. 2004 ağustos ayında doğum yaptım, ancak doğum yardımı almadım. Acaba şu an için bu yardımı almaya hakkım var mı?

2004 Ağustos ayının üzerinden bugün itibariyle bir yılı aşkın bir zaman geçmiştir. Şuan doğum yardımı ödeneği katsayısı 2500'dir ama 2004 yılı Ağustos ayında bu rakam 75 idi. 75 gösterge rakamı üzerinden alabileceğiniz miktar 3 YTL'dir. Bunu almaya hakkınız olmakla birlikte, talep etmek sizin taktirinizdedir.


Asalet tasdik olmadan istifa etmenin negatif yönü nedir?

Asaletim henüz tasdik olmadı. Asaletim tasdik olmadan ayrılmak istiyorum. Bunun negatif yönleri nelerdir?

657 sayılı Kanunun 54'üncü maddesinde aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamayacağı ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamayacağı hüküm altına alınmıştır.

Bu hükümler çerçevesinde, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı adaylık döneminde istifa eden memurların ancak, kendi kurumlarına dönebileceği yönünde mütalaa vermiştir. Uygulamada Devlet Personel Başkanlığının bu görüşü uygulanmaktadır. Buna göre, adaylık dönemi sona ermeden istifa etmeniz halinde ancak, kendi kurumunuza dönebilirsiniz. Asalet tasdikinden sonra ise herhangi bir kurumdaki durumunuza uygun bir kadroya dönmeniz mümkündür.


Sözleşmeli öğretmenliğe gitmeyenler Şubat atamasına başvurabilir mi?

Daha önce sözleşmeli öğretmenlik çıktı ama gitmedim. Şimdi Şubat'ta öğretmen ataması olursa ben 2005 KPSS puanı ile başvuru yapabilir miyim?

Milli Eğitim Bakanlığındaki sözleşmeli öğretmenler, Bakanlar Kurulu Kararı ile, 657 sayılı Kanunun 4/C maddesine göre çalıştırılmaktadır. Bu statüde göreve başlayanların, görevi bırakmaları veya görevlendirilmelerine rağmen hiç göreve başlamamaları halinde, kendilerine uygulanacak bir yaptırım bulunmamaktadır. Bu nedenle Şubat'ta kadrolu öğretmen ataması olması durumunda başvuru yapma hakkınız olacaktır.

Hazırlayan: Ahmet Ünlü
( memurlar.net editörü )

Faks: (0312) 472 68 80

Geri dön   Mesaj gönder   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi