T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 27 ARALIK 2005 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Üniversiteden atılana memurluk şansı

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Bütçe Yasa Tasarısı üzerinde yapılan önerge değişikliğiyle üniversitelerden atılan araştırma görevlilerine memurluğa 'naklen' atanma hakkı tanındı. AK Partili vekillerin önergesiyle, yasa tasarısında kamu kadrolarının kullanımını düzenleyen 23.maddede önemli bir değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle, üniversitelerde kadro verilmeyen ve sözleşmeleri yenilenmeyerek "kapı önüne" konan araştırma görevlilerine başka bir kamu kurumuna naklen atanma hakkı verildi. Genel Kurul'da kabul edilen haliyle 23.madde şöyle değişti: "Öğretim üyeleri dışındaki öğretim elemanları, kamu personeli seçme sınavı sonuçlarına yapılacak atamalar hariç, göreve başladıkları yükseköğretim kurumunda en az üç yıl çalışmadıkça 657 sayılı kanuna tabi kadrolara naklen atanamazlar"

  • ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / ANKARA


    Polise kesilen faturayı Hazine ödeyecek

    Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde kaza yapan Batman Emniyet Müdürlüğü'ne ait zırhlı makam aracının 300 milyar liralık tamirat giderlerinin araç şoförü polis memuru Muhammet Alıncak'- tan istenmesi üzerine devreye giren İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Maliye Bakanlığı Baş Hukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda, tazminat bedelinin Hazine tarafından karşılanacağını açıkladı. Açıklamada, "Trafik kazasının bir görevin ifası esnasında görevin sebep ve tesiriyle meydana geldiği açıktır. Meydana gelen hazine zararının sürücülerden tahsili yoluna gidilmesi halinde, iç güvenlik ve asayiş hizmetlerinin olumsuz etkileneceği şüphesizdir" denildi.

  • BATMAN


    Start çizgisinde eşitlik sağlanmalı

    Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nu, beraberindeki heyet ile ziyaret eden ÖNDER Başkanı Yusuf Ziyaettin Sula, "açık lise formülü" ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sula, yeni düzenlemenin, önceden alınan hakların bir kısmının geri alınması anlamına geldiğini ancak bu kadarının da olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Herkesin start çizgisinden eşit olarak yola çıkması gerektiğinin altını çizen Sula, "bazı öğrencilerin 50 metre geriden başlaması adil değil. Bir meslek lisesi mezunu, yüksek puan alsa da istediği yere giremiyor" dedi.

  • SEDA BAŞTUĞ / İSTANBUL


    Anzerlioğlu TRT İstanbul Haber Müdürü oldu

    TRT'nin İstanbul Haber Müdürlüğü'ne S. Erhan Anzerlioğlu getirildi.İstanbul Haber Editörü ve muhabiri olan Anzerlioğlu, Tokat'ın Zile ilçesinde 1969 yılında doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olduktan sonra aynı üniversitenin Adli Tıp Enstitüsü'nde master yaptı. "TV Haberciliğinde Etik Dışı Yayınlar" konusunda dünyada geçerli olan "Master Of Art (Sosyal Bilimler Yüksek Lisans Derecesi)" ve yine konusunda bilirkişilik ehliyetine hak kazanan Anzerlioğlu, Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndaki görevinin ardından 1992 yılında TRT'de göreve başladı.


    Memur adaylarına ek kontenjan

    ÖSYM'nin, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 15 bin 245 kontenjana yapacağı ek yerleştirme için, yerleştirme kılavuzları dünden itibaren dağıtılmaya başlandı Geçen yıl KPSS'ye girerek kazanmış ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu adaylardan bu kadrolara ve pozisyonlara yerleşmek isteyenler tercih bildirecek. Adaylar, bu amaçla hazırlanan 2005 KPSS/2 yerleştirme kılavuzunu, bugünden itibaren 30 Aralık 2005 Cuma günü mesai saati bitimine kadar, 3 YTL karşılığında ÖSYM ve ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerinin açacağı başvuru bürolarından alabilecekler.


    Bu da 'kurban' plaza

    Bayrampaşa'da bu yıl kurbanlıklar için Mega Center'da hazırlanan yere kurbanlıklar gelmeye başladı. Hayvan sahipleri, kurbanlıklarını bir plazada satacaklarını öğrenince şaşkınlığını gizleyemedi. Kars'tan İstanbul'a 10 yıldır kurbanlık getirip satan Ahmet Mar, satış yapacakları yerin plaza olduğuna uzun süre inanmadığını söyledi. Kars'ta bırakın kurban yerine, böyle modern bir bina olmadığını anlatan Ahmet Mar, Bayrampaşa Belediyesi'ne teşekkür etti. Merkeze 850 küçükbaş hayvan ve 2 bin 500'ün üzerinde de büyük baş hayan getirilecek.

  • MURAT PALAVAR


    Cep-bombayla eylem hazırlığı

    Şırnak'ta bir ihbarı değerlendiren polis, terör örgütü üyesi olduğu belirlenen bir kişi ile birlikte plastik patlayıcı ve bomba düzenekli cep telefonu ele geçirdi. Şırnak Merkez Cami mezrasında bulunan ve terör örgütü PKK işbirlikçisi olduğu tespit edilen kişinin evine yapılan aramada, 1 kilogram teneke içerisinde A4 veya C4 olduğu değerlendirilen patlayıcı madde, 1 adet fünye, 1 adet kablolarla patlama düzeneği hazırlanmış cep telefonu, eylem yapılması planlanan bölgenin krokisi ele geçirildi. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada ayrıca arama sonucunda 3 adet cep telefonu ele geçirildiği belirtildi.

  • ŞIRNAK


    Gizli Göz'de tutuklu sayısı 71'e çıktı

    Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen "Gizli Göz" operasyon kapsamında,"tutuklama istemiyle" mahkemeye sevk edilen biri gümrük, beşi gümrük muhafaza memuru toplam 6 kişi daha tutuklandı. Gümrük muhafaza memurları C.K, C.A, İ.Ü, M.Y. ve Y.S. ile gümrük memuru Ö.U dün çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Bu arada Edirne Adliyesi'nde firar eden ve hakkında gıyabi tutuklama kararı olan gümrük muhafaza memuru E.T. ile aranan gümrük muhafaza memurlarından Ş.E polise teslim oldu. E.T ve Ş.E tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece 'Gizli Göz'de tutuklanan gümrük muhafaza memuru sayısı 52'ye, toplam tutuklu sayısı ise 71'e yükseldi.

  • EDİRNE

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi