T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 27 ARALIK 2005 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Büyük Atatürk Koşusu Ankara'da yapılacak

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 86. yılı nedeniyle düzenlenen 70. Büyük Atatürk Koşusu bugün düzenlenecek. Türk atletizminin en köklü organizasyonlarından biri olan koşu Atatürk'ün, Ankara'yı ilk gördüğü yer olan Dikmen Keklikpınarı'nda saat 14.20'de başlayacak. Ulus'taki Valilik binası önünde tamamlanacak olan yarışa Ankara'da bulunan Süper Lig ve klasman hakemleri de katılacak.


Samsun, Maksic'e imza attıracak

Samsunspor, ön anlaşma yaptığı Bulgaristan Birinci Ligi takımlarından CSKA Sofya'nın kalecisi Dejan Maksic ile bugün resmi sözleşme imzalayacak. Yine aynı takımdan defans oyuncuları Iliev ve Guaye ile de temasa geçen kırmızı-beyazlılar, Trabzonlu Emrah ile Konyalı Ceyhun ve Erhan ile de görüşmelerini sürdürüyor.


Malatyaspor Bilal ve Eren'i vermiyor

Transfer çalışmalarını sürdüren Malatyaspor, yaşadığı maddi sorunlar nedeniyle anlaştığı futbolcuları başka takımlara kaptırıyor. G.Birliği'nden Sertan'ı alan sarı-kırmızılılarda Bilal'i Trabzonspor, Eren'i de Erciyespor isterken, Teknik direktör Ziya Doğan'ın raporu doğrultusunda yönetim bu kulüplere olumsuz cevap verdi.


Veron İnter'i bırakıyor

İnter'de top koşturan Arjantinli Juan Sebastian Veron önümüzdeki sezon İnter'den ayrılacağını açıkladı. Veron, "Yaklaşık 10 yıldır ailemden ve evimden uzağım. Tıpkı çingeneler gibi yaşadım. Avrupa'nın bir o bölgesinde bir bu bölgesinde kop koşturdum. Ailemden uzakta çok fazla zaman harcadım" dedi. Arjantinli futbolcu transfer olacağı kulüple ilgili ise herhangi bir açıklama yapmadı.


Bowling'in kralı Kepez

İstanbul'daki Türkiye Bay-Bayan Kulüpler Kupasına Antalya Kepez Belediyespor şampiyon oldu. Erdem Candan, Ekrem Topaç, Saltuk Candan, Süleyman Osmanoğlu, Vural Eksi ve Mevlüt Yeni'den oluşan bay takımı ile Jale Çekiç, Aysel Dursun, Meltem Uğurlu, Meryem Küçük, Figen Kokol ve İrem Küçükbulut'dan bayan takımı finalde İstanbul Bowling Kulübü'nü yenerek şampiyon oldu.


Engelli sporcu artacak

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, minyatür bir GSGM gibi çalıştıklarını söyledi. Şerefhan, "Federasyonumuzda atıcılık, okçuluk, halter, atletizm, yüzme, tekerlekli sandalye basketbol, masa tenisi, ampute futbol, tenis ve bilek güreşi gibi 10 branş bulunuyor. 2006 yılı bir çok branşta hem daha fazla engelli vatandaşın sporla tanışacağı bir yıl olacak" dedi.


Semih ligde oynuyor

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, Semih Erden konusunda Fenerbahçe'yi haklı buldu. Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada GSGM Tahkim Kurulu'nun, Darüşşafaka ve Fenerbahçe'nin taraf olduğu Semih Erden dosyasını karara bağladı. Kurul, genç oyuncunun F.Bahçe ile olan kontratının geçerli olduğunu, Darüşşafaka'nın hak iddia edemeyeceğine de hükmetti.


Abdi İpekçi hasta etti

Basketbol Federasyonu Medya Direktörü Osman Bekar, Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki ısıtma sisteminin, doğalgaza geçiş çalışmaları nedeniyle çalışmadığını açıkladı. F.Bahçe-T.Telekom maçında salonun soğuk olması nedeniyle takımlar federasyona şikayetini bildirdi. Çalışmaların bu hafta biteceğini açıklayan Bekar, "3'te 1 oranında yakıt tasarrufumuz olacak. Ayrıca salon daha kolay ısınacak'' dedi.


Didin: Hedef F.Bahçe

Basketbol Ligi'nde liderliğini sürdüren Beşiktaş, hafta sonu oynayacağı Fenerbahçe derbisine kilitlendi. Antrenör Murat Didin, F.Bahçe'nin son 3 maçı kaybetmesine rağmen iyi bir ekip olduğunu belirterek, "Ligin hep yukarısında kalarak Play-off'ta başarılı olmayı amaçlıyoruz. Takım olarak şimdi Fenerbahçe maçına kilitlendik. Yeni transferimiz Kimani Friend de bu maçta oynayabilecek" dedi.


En iyi takım Brezilya

İngiltere'nin BBC Radyosi dinleyicileri arasında yapılan 'Tüm Zamanların En İyi Takımları' yarışmasında birinciliği, 1970 yılında Meksika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda şampiyon olan Brezilya kazandı. Brezilya Milli Takımı'nı 1977, 1978 ve 1981 yıllarında Avrupa Şampiyonluğu'nu kazanan Liverpool izlerken, 3. sırada ise 1955-60 yılları arasındaki Real Madrid takımı almayı başardı.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi