AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
'Kitaplı' günler başladı

İstanbul, Beylikdüzü ve Sultanahmet Cami avlusunda açılan iki fuarla kitaba doyacak. Beylikdüzü'ndeki Tüyap Kitap Fuarı'nın onur konuğu Vüs'at O.Bener, ana teması ise 'Avrupa'daki Türkiye, Türkiye'deki Avrupa'.

"24. İstanbul Kitap Fuarı", Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde törenle açıldı. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenen fuarın açılışına, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak, eski Kültür bakanlarından Ercan Karakaş, fuarın "Onur Yazarı" merhum Vüs'at O. Bener'in eşi Ayşe Bener'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. TÜYAP Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, fuarda bu yıl 450 yayınevinin yer aldığını belirterek, kitapseverlerin 9 gün boyunca 210 etkinliğe katılabileceklerini söyledi.

Fuarın ana teması AB-Türkiye

Fuarın ana temasının da "Avrupa'daki Türkiye, Türkiye'deki Avrupa" olduğunu hatırlatan Kavukçuoğlu, 3 Ekim sonrasında bu konunun ilgi çekeceğini düşündükleri için ana tema olarak seçtiklerini anlatarak, fuar boyunca farklı görüşlerin Türkiye ve AB konusunu tartışacaklarını belirtti. Kavukçuoğlu, "Burası Türkiye'deki az sayıdaki özgürlük ve demokrasi platformlarından birisi" dedi. Fuardaki etkinlikler hakkında da bilgi veren Kavukçuoğlu, en büyük yeniliğin çocuklara yönelik oluşturulan TÜYAP Çocuk Kulübü olduğunu söyledi.

  • İSTANBUL

    18 bin ziyaretçi 350 bine çıktı

    1981 yılında açılan ilk Tüyap kitap fuarı 500 metrekarelik bir alanda yapıldı ve 18 bin kişi katıldı. Şu anda 24 bin metrekare alanda düzenlenen fuarın ziyaretçi sayısı da 350 bine yükseldiği

    Onur Yazarı Bener Fuarı göremedi

    "24. İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı"nın Türk Edebiyatı'nın ustalarından Vüs'at O. Bener. 1922 yılında Samsun'da doğan Bener , 1950'de New York Herald Tribune gazetesi ile Yeni İstanbul gazetesinin ortaklaşa düzenledikleri öykü yarışmasında 'Dost' adlı öyküsüyle adını duyurdu. Vüs'at O. Bener'in, yarım yüzyılda ortaya koyduğu az sayıda öykü, roman ve oyunu bulunuyor. Az sayıda eser yazmasına rağmen dili kullanış biçimi ve titizliği onu ölümsüz yazarlar arasına soktu. 31 Mayıs 2005'te vefat eden Bener, onur konuğu olduğu Tüyap Fuarını göremedi.

  • OKTAY MEHMET /İSTANBUL
    24'üncü kez kapılarını açan İstanbul Kitap ve Kültür Fuarı, Sultanahmet Camii avlusunda, düzenlenen bir törenle okuyucuyla buluştu. Ramazan süresince akşam saat 22.00'ye kadar açık kalacak fuarı ziyaret eden kitapseverler yüzde 20 ila 50 oranlarda indirimle kitap alma imkanı bulacak.

    'Daha çok okumalıyız'

    175 yayınevinin katıldığı fuarın açılışında konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, Türk halkının dünyada en az kitap okuyan bir toplum olduğunu belirterek, kitap okumamama hastalığından kurtulunması gerektiğini söyledi. Dünyanın hiçbir yerinde az kitap okuyup da, çok gelişen bir ülke bulunmadığını vurgulayan Çağrıcı, "Millet olarak zaman zaman canımız sıkılıyor, dememize rağmen, ne yazık ki, bir kitap alıp okumak aklımıza gelmiyor"dedi. Türkiye'nin dünyanın en zengin kütüphanelerine sahip olduğunu, belirten Çağrıcı son 80 yılda bu özelliğimizin yavaş yavaş kaybolduğunu belirterek, açılan bu fuarın kültürel gelişmemize katkı sağlayacağını vurguladı.

    'Kitaba yatırım, insana yatırım'

    Türkiye Diyanet Vafkı Başkanı Ahmet İhsan Sarımert'te, Türk toplumuna okuma alışkanlığı kazandırmanın ve eğitim seviyesi yüksek nesiller yetiştirmenin hepimizin en büyük ideali olması gerektiğini kaydetti. 'Kitaba yapılan yatırım, insana yapılan yatırım demektir' diyen Sarımert, "Kitap ve eğitime yapılan yatırım, fert hayatı bakımından son derece önemeli ve kalıcı bir kültür hizmetidir. Türk Diyanet Vakfı, kitapları okuyucuyla buluşturarak, kültür ve ilim hayatımıza hizmet vermeye devam edecektir"dedi. Açılış sonrası Çağrıcı ve Sarımert, standları ziyaret ederek, yayıncılarla sohbet ettiler.



  • 9 Ekim 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED