AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
K Ü L T Ü R
KİTAPLIK

 Bir AK Parti analizi
Kenan Çamurcu'nun yazdığı AK Parti'nin Stratrajik Meseleleri, Şehir Yayınları'ndan çıktı. AK Parti'nin düşünce ve siyaset dünyasına, dış politikadaki tutum ve yaklaşımlarına dair değerlendirmelerin yer aldığı kitapta yazar, AK Parti'yi incelerken arka plan analizleri yerine görünenlerden yine sonuçlar çıkarmayı tercih ettiğinin altını çiziyor.
Bilgi tel: 0 212 519 17 28

 AB üzerine öngörüler
Londra Greenwich Üniversitesi'nde AB'nin fikir babası Jean Monnet adına kurulu kürsünün başkanı Mehmet Uğur'la yapılan söyleşiler Agora'dan 'AB-Türkiye Gündemindeki Sorunlar' adıyla çıktı. Uğur, insan haklarından avronun geleceğine, ordunun konumundan Kürt sorununa kadar en temel meseleler hakkında öngörülerde bulunuyor.
Bilgi tel: 212 243 96 26

 Le Gun'un dünyasında
Okurunu romanlarının dünyasında yolculuklara çıkaran Ursula K. Le Guin 'Dünyanın Doğum Günü ve Diğer Öyküler'de ağırlıklı olarak cinsiyet meselelerini, aşkı ve yabancılaşmayı işliyor. Roman kadar uzun son hikâyesinde ise yeni bir gezegene ulaşmak için nesiller boyu süren bir yolculuğu anlatıyor.
Bilgi tel: 0 212 254 46 96

 Anne-baba ve de çocuk
Ebeveynliğin 24 saat süren bir iş olduğunu söyleyen İbrahim Ünal'ın kaleme aldığı, Nesil Yayınları'nın bastığı 'Anne Babanın Çocuğa Yaklaşımı', anne ve babaları, kendilerini ve çocuklarını yetiştirmekte esnek ve istekli olmaya davet ediyor. Yazar ebeveylere, terbiye konusunda planlı hareket edin diyor.
Bilgi tel: 0 212 551 32 25

 Malatya'ya güzelleme
Necati Güngör, Heyamola Yayınlarından çıkan 'Annem Babam Malatya' isimli kitabında, Malatya'nın tarihini, söylencelerini, yemeklerini, camilerini, bayramlarını, mahalle hayatını özlem dolu bir üslupla anlatıyor ve diyor: "Büyük yazarlar İstanbul'u nasıl ölümsüzleştirmişlerse, çocukluğumun masal ülkesini öyle ölümsüzleştirmek istedim."
Bilgi tel: Tel: 0 216 626 10 50

 Nusayriliğin gizli dünyası
Hüseyin Türk imzalı 'Anadolu'nun Gizli İnancı Nusayrilik' Kaknüs mahreçli. Arap Aleviliği olarak bilinen Nusayriliği etnik kökeni, kolları, tarihi, inanç sistemleri, din adamları kutsalları ve tabuları; ölüm ve reenkarnasyon inançları ile inceleyen kitap istatistikler ve efsanelerle zenginleştirilmiş.
Bilgi tel: 0 216 341 08 65

 Kristeva tarzı suç romanı
Çağdaş Fransız düşüncesinin önemli ismi, göstergebilimci ve psikanalizci Julia Kristeva'nın son romanı 'Bizans'ta Cinayet' yazarın ilk Türkçe romanı. YKY'ndan çıkan roman yazarın sosyal bilimlerin ele aldığı konuları klasik roman örgüsüyle sorunsallaştırarak yazdığı, Amerikan tarzı suç ve cinayet romanlarına göndermeler yaptığı başyapıtı.
Bilgi tel: 0 212 293 08 24

 Sürgün sanatçı için
Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya'nın kurduğu Gam Yayınları, sanatçının ölümünün 5. yılında 'Yağmurlu Ülkenin Sürgün Konuğu' adlı bir kitap çıkardı. Biyografik nitelikteki kitapta sanatçının kendi el yazısı ile şiiri de ilk kez yayınlanıyor. Sanatçının fotoğraflarının yer aldığı kitapta Ahmet Kaya'nın 1999'da Sorbonne Üniversitesi'nde yaptığı konuşma da var.
Bilgi tel: 0 212 249 82 51



9 Ekim 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED