AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
Türkiye vatandaşlığı
ÜST KİMLİĞİMİZDİR

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de her etnik unsurun etnik kimliği ile anılacağını belirterek, "Bu bir alt kimliktir. Onu birleştiren üst kimlik de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır" dedi

  • ERHAN SEVEN / SİİRT
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kurtalan'da gençlere seslenerek, "Her etnik unsur, etnik kimliği ile anılacaktır. Bu bir alt kimliktir. Onu birleştiren bir üst kimlik vardır. O da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır" dedi.

    Erdoğan, önceki gün gittiği Siirt'te dün Pervari ve Kurtalan'da kız öğrenci pansiyonunu, Şirvan İlçesi'nde de ilçeyi bakır işletmelerinin bulunduğu Madenköy'e bağlayan yolu hizmete açtı.

    Çiviyle çakamayız ya

    Şirvan-Maden yolunu hizmede açan Erdoğan, vatandaşların doktor istemesi üzerine de şöyle konuştu: "Doktoru getirip çiviyle çakacak halimiz yok. Sözleşmeli yasası çıkardık, ancak bu yasa bölgede işlemedi. Tekrar eski yönteme döndük. Mecburi hizmeti getiriyoruz ve bulabildiğimizi öncelikle bu bölgelere tayin kararı aldık."

    Su için 2 trilyon

    Parvari'de kız öğrenci pansiyonlarının açılışı sırasında bir vatandaş "Öyle bir kurdelayla olmaz, bir çok sorunumuz var Sayın Başbakan" deyince Erdoğan şu cevabı verdi: "Buraya benden başka iki kere gelen Başbakan olmadı. Her geldiğimde bir şeyler oluyor. Buraya sadece su için 2 trilyon para gönderdim. Ancak samimi olacağız, elele vereceğiz. Bu ülkede 923 ilçe, 3 bin 200 belde, 30 bin köy, 40 bin mezra var. Yalnız kendinizi görürseniz, bu olmaz."

    Alt kimlik - Üst kimlik

    Başbakan Erdoğan, Limak Kurtalan Çimento Kız Öğrenci Yurdu'nın açılışında da gençlere seslenerek, şunları söyledi: "Hiçbir zaman etnik ayrımcılığın bir parçası olmayacaksınız. Her etnik unsur, etnik kimliğiyle anılacaktır. Bu alt kimliktir. Bunu birleştiren ise üst kimliktir. O da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Dünyanın neresine bakarsanız bakın, bu tür etnik farklılıklar zenginliktir ama bu üst kimliğin altında olduğu sürece. Aksi taktirde bu bir güç haline gelmez, zenginlik haline gelmez. Bu, parçalanmayı getirir; bu, bölünmeyi getirir. Buna asla müsaade etmemelisiniz, etmemeliyiz. Birbirimizi severiz. Niçin? 'Yaradılanı severiz Yaradan'dan ötürü' anlayışıyla severiz. Biz böyle bir medeniyetin insanlarıyız. Öyleyse buna hep birlikte sahip çıkacağız.''

    Erken seçimciler 'avara kasnak' gibi

    AK Parti Siirt İl Başkanlığı'nın öğretmenevinde verdiği iftar yemeğine katılan Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada da erken seçim söylentileri çıkaranlara tepki göstererek, "Bunlar avara kasnak gibi döner dururlar. Siz böyle şeylere kafanızı takmayın. Halkımız bize 5 yıl görev verdi. Seçim 2007 sonbaharında yapılacak" dedi.

    Açılışta FB-GS esprisi

    Başbakan Erdoğan, Fenerbahçe Asbaşkanı Nihat Özdemir tarafından yaptırılan 100 yataklı Limak Kurtalan Çimento Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışında, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, "İmam hatip lisesini de Nihat Bey yaptırmıştı. Yalnız uyanıklık yapmış, binayı sarı laciverte boyamış. Başbakan da Fenerli olunca biz Galatasaraylı olarak sesimizi çıkaramıyoruz" sözlerini hatırlatarak, "Biz Galatasaraylı arkadaşlarımızın açılışlarına da gideriz. Önemli olan renkler değil. Biz dışa ve zarfa bakmayız.İçine ve mazrufa bakarız. ayrımcılık yapmayı yanlış buluruz" dedi.

    Bize güvenin

    Duble yollara da değinen Erdoğan, "Yolu olmayan medeniyetten konuşamaz. 60 bin km yolu bitirdik. Bu yollar, bizi bir AB ülkelerine bağlıyor, dünyaya bağlıyor. Bize güvenin. Biz size güveniyoruz" dedi.

    Mahalle muhtarı Başbakan'a çıktı

    Başbakan Erdoğan'a mahallesindeki sorunları anlatmak için hazırladığı bilgi notunu vermek isteyen Pervari Aydın Mahallesi Muhtarı Salih Özmen koruma görevlileri tarafından tören alanından uzaklaştırılmak istendi. Muhtarın polis aracına bindirilmek istendiği sırada yaklaşık 500 kişilik grup muhtara destek vererek götürülmesini engellediler. Muhtar da "Oyunuza sahip çıkın, bana sahip çıkın" diye bağırdı. Olayı farkeden Başbakanlık danışmanları, korumaları uyararak, muhtarı Başbakan'ın yanına götürdüler. Özmen, Başbakan Erdoğan'a ilçe ve mahallenin sorunlarını aktardı.



  • 10 Ekim 2005
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED