AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
Türkiye'yi tam üye almazlar

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Edip Özbaş, AB ile müzakerelerin başlamasına rağmen AB'nin Türkiye'yi tam üye yapmayacağını savundu. Özbaş, Kahramanmaraş'ta yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 15-20 yılda ancak tam üye olabileceğinin beklendiğini ancak, bu süre içinde AB'ye ne olacağı konusunda kimsenin kafasında belirginleşmiş bir kanaat olamadığını ifade etti. Özbaş, "Bir çok Avrupa ülkesinde bu birlikteliğe karşıtlık, iktidara gelecek tarzda büyümüş durumda. Avrupalı AB'yi tesis ederken dahi kendi insanına sordu. Biz şimdi halkı önce yönlendiriyoruz, herkes 'evet' diyor şeklinde de hareket ediyoruz. Ancak AB Türkiye'yi tam üye yapmaz" dedi.

  • K. MARAŞ

    MHP: Milleti kışkırtmayın

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, ''Milletimizi etnik kökene ayırmak için Başbakan elinden geleni yapmaktadır'' dedi. Vural, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Siirt'te yaptığı konuşmalara değinerek, "Başbakan Erdoğan'ın başkalarını suçlamayı politik bir tercih haline getirdiğini'' savundu. "Başbakan'ın Siirt'te yaptığı konuşma buna örnektir. Bu konuşmada Başbakan 'şecaat arz ederken sirkatin söylemiştir" diyen Vural, "Konuşmanın, kavmiyetçi bakış açısının, Türkiye'ye yeni nifaklar sokma gayreti olduğunu'' ileri sürdü.

  • ANKARA

    Bürokratlarla ilk müzakere toplantısı

    Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Başmüzakereci Devlet Bakanı Ali Babacan, AB ile başlatılan müzakereler çerçevesinde tüm bakanlıkların müsteşar ve müzakerelerden sorumlu müsteşar yardımcıları ile bir araya geldi. Başbakanlık yeni binada yapılan ve iki saat süren toplantıda, Gül ve Babacan bürokratlara müzakereler boyunca ilgili fasıllarda nasıl koordinasyon sağlayacağı konusunda bilgi verdiler. Yarın Cumhurbaşkanı Sezer'e AB çalışmaları ile ilgili bilgi verecek olan Babacan, Çarşamba günü ise, bir basın toplantısı ile müzakere heyetini açıklayacak.

  • HABER MERKEZİ / ANKARA

    Atalay: İktidara saltanat kurmaya gelmedik...

    Devlet Bakanı Beşir Atalay, hükümet olarak derslerine çok iyi çalıştıklarını belirterek "Saltanat kurmaya gelmedik, hizmet etmeye geldik'' dedi. Bakan Atalay, Kırşehir'in Kaman İlçesi'nde düzenlenen 15. Ceviz Festivali'nde yaptığı konuşmada "Hükümet olarak dersimizi çok iyi çalıştık. Türkiye'nin neresinde ne oluyor, hepsini biliyoruz. Türkiye'nin ufku açılmış ve yurtdışında itibar sahibi olmuştur. Bunları kimse görmezden gelemez. Biz size güveniyoruz, siz de bize güvenin. Saltanat kurmaya gelmedik, hizmet etmeye geldik'' diye konuştu.

    Almanya Başbakanı bugün belli olacak

    Almanya'da yeni başbakanın kim olacağı konusunda bugün bir karar alınması bekleniyor. Alman Haber Ajansı (DPA), Başbakan Gerhard Schröder, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Franz Müntefering, Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel ve Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Edmund Stoiber'in dün akşam yapacakları görüşmeden sonra bugün bir kez daha bir araya geleceklerini bildirdi. Federal Meclis'te (Bundestag) temsil edilen siyasi partilerin meclis grupları da yarın sabah toplanacak.

    Avustralyalılar Erdoğan'ı bekliyor

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Avustralya ve Yeni Zelanda'ya yapacağı ziyaretten önce, dış ilişkiler danışmanı Egemen Bağış'ın yaptığı temaslar, bu ülkenin basınında da yer aldı. Erdoğan'ın aralık ayında 100'ü işadamı olmak üzere 170 kişilik bir heyetle yapacağı ziyaret hakkında çeşitli bakan ve parlamento temsilcileriyle görüşen Bağış'ın temasları ve Türkiye'nin AB üyeliğinin değerlendirildiği bir yazı, 210 bin tirajlı The Age gazetesinde yayımlandı. Yazıda şöyle denildi: "Eğer büyüme hızındaki istikrarı ve demokratik kuruluşlarını sağlamlaştırırsa, bir gün gelir Türkiye'nin piyasaları ve insan gücü Avrupa'ya göre daha değerli olabilir."

    Mümtaz Hoca'dan Talat'a suçlama

    Dışişleri eski Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal, KKTC Cumhurbaşkanı M. Ali Talat'ı, Kıbrıs'ı Türkiye'den koparmak isteyen hareketin öncüsü olmakla suçladı. Soysal, Malatya'da verdiği bir konferansta, geçen yıl yapılan referanduma KKTC vatandaşlarının evet oyu vermesine tepki gösterdi. Soysal, referanduma evet denmesi ile birlikte Türkiye'den yavaş yavaş kopmak isteyen bir hareketin oluştuğunu sürdü. Prof. Dr. Soysal, "Çok üzülerek söylüyorum, şimdiki Kıbrıs'taki cumhurbaşkanı da Türkiye'den kopmak isteyen hareketin öncüsü ve o hareketin gerçekleştirilmesi için çalışanlardan biri oldu" dedi.

    Kurtlar Vadisi Denktaş'a yaradı

    Kurtlar Vadisi dizisinin bir bölümünde oynayan KTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, merkezi KKTC'de olan Avrasya Radyo Televizyonu'nun (ART) yeni yayın döneminde "Denktaş'ın Gündemi" ismiyle program yapacak. ART'den dün yapılan yazılı açıklamaya göre, Rauf Denktaş'ın ilk programı yarın saat 20.30'da yayımlanacak. Denktaş, 15 günde bir yayımlanacak programda, görüşlerini izleyicilerle paylaşacak. Kendi sunacağı televizyon programıyla ilk kez yarın akşam izleyici karşısına çıkacak olan Denktaş'ın özellikle Türkiye'nin AB ile ilişkileri ve bu sürecin Kıbrıs'a etkileri üzerinde duracağı belirtildi. Geçen yıl, "Kurtlar Vadisi" isimli TV dizisinin bir bölümünde oynayarak Kıbrıs davasını anlatmıştı.

  • LEFKOŞA



  • 10 Ekim 2005
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED