AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Göztepe'ye cami, Kasım'a kaldı

AK Partili ve CHP'li Büyükşehir Meclis üyeleri, Göztepe'ye cami teklifinin, Kasım ayındaki meclis gündemine getirilmesi konusunda anlaştı. CHP'li Öztürk, cami için Göztepe Parkı yerine başka bir alanı önerebileceklerini söyledi.

  • İSMAİL ZELVİ-İSTANBUL
    İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan Göztepe Parkı'na cami tartışması, Meclis'in Ekim toplantısına damgasını vurdu. Toplantı öncesinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk arasında yapılması beklenen görüşme gerçekleşmedi, toplantıya meclis üyeleri büyük ilgi gösterdi.

    Başkanvekili İdris Güllüce'nin başkanlığında toplanan Meclis toplantısında CHP Grubu, geçen ay meclisten geçen Göztepe Parkı'na cami yapılmasına ilişkin kararın yeniden görüşülmesiyle ilgili teklifin, gündeme alınmasını yazılı önergeyle talep etti. Önergede, "Arazinin mülkiyeti şahıs parseli olarak belirtilmiş, meclis yanıltılmıştır" ifadesine yer verildi.

    CHP'nin önergesi kabul edilmedi

    CHP'lilerin önergesi, AK Partili üyelerin oylarıyla meclis gündemine alınmadı. Söz alan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, "Cami için bir başka yer bulunabilir. Bunun için istimlak yapılması gerekirse Kadıköy Belediyesi olarak istimlak bedelinin yarısını karşılamaya hazırız" dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Evliyaoğlu ise daha önce alınan kararın değiştirilmesini kendi grubundan istemesinin oldukça zor olduğunu söyledi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Akar da AK Parti Grubu'nun, "Benim çoğunluğum var. Ben ne derse o olur" anlayışının AB'nin demokratik anlayışıyla uyumlu olmadığını söyledi. Meclis salonunda yapılan karşılıklı tartışmalar sırasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

    CHP Meteoroloji arazisini önerecek

    CHP'liler daha sonra, önergelerini geri çekerek, önergenin başkanlık makamına havale edilmesini kabul etti. Topbaş ve grup başkan vekillerinin yapacağı görüşmelerden sonra teklifin, Kasım ayında meclisin gündemine getirilmesi konusunda oybirliğiyle karar alındı. Kararın ardından konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, yeşil alana inşaat yapılmaması konusunda ciddi adım atıldığını belirterek, "Sorunu başka bir alanda halledip yeşili korumuş olacağız" dedi. Kadıköy Belediyesi'nin Selamiçeşme Hatboyu Caddesi'ndeki Meteoroloji Müdürlüğü'ne ait araziyi önermesi bekleniyor.

    İstanbul'un geleceğine imza atacağız

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyelerine verdiği iftarda, bu dönem uyumlu ve başarılı çalışmalar yürüttüklerini belirterek, İstanbul'un geleceğine imza atacaklarını söyledi. Hep birlikte İstanbul için çalıştıklarını anlatan Başkan Topbaş, Ramazan ayı boyunca ilçe ve belde belediyelerine parti ayrımı gözetmeksizin Ramazan kumanyası yardımı yaptıklarını belirtti.



  • 11 Ekim 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED