AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
Pakistan seferberliği

Hükümet, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinde Türkiye'nin imdadına koşan Pakistan'ı vuran 7.6 büyüklüğündeki depremin yıktığı Pakistan için yardım kampanyası başlatıyor

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, bu cuma günü Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonu ile Pakistkan'ı yerle bir eden depremin vurduğu insanlar için bir yardım kampanyası başlatılacağını bildirdi. Çiçek, Bakanlar Kurulu'nun ardından yaptığı açıklamada toplantıda Güney Asya'da yaşanan deprem felaketinin gündeme geldiğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hindistan ve Afganistan başbakanlarını aradığını, ancak görüşme imkanı bulamadığını kaydetti. Deprem bölgesine Genelkurmay Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ve Kızılay'dan arama-kurtarma ile sağlık ekipleri gittiğini belirten Çiçek, bölgeye ilaç ve gıda götürüldüğünü de kaydetti.

Yapılması gereken yapılacak

Çiçek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla 14 Ekim Cuma günü camilerde, deprem bölgesindeki yardıma ihtiyacı bulunan insanlar için yardım kampanyası başlatacağını bildirdi. Yardım yapacak kuruluşlarla ilgili koordinasyonu Başbakanlık bünyesindeki birimin gerçekleştirdiğini ifade eden Çiçek, "Türkiye, o bölge için imkan ölçüsünde yapılması gereken ne varsa hepsini yapmaya kararlıdır. Hükümetimiz, bugün bunu kararlaştırmıştır" dedi.

STK'lara anket

Bakanlar Kurulu'nda AB müzakere süreciyle ilgili değerlendirme yapıldı. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Başmüzakereci Ali Babacan geçen hafta yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Bakan Çiçek de AB sürecinde önemli rol oynayacak olan sivil toplum örgütlerine de anket formu gönderdiklerini belirterek, "AB sürecine katkılarının neler olabileceği, hangi alanlarda müzakerelere katılabilecekleri soruldu" diye konuştu. Cemil Çiçek, toplantıda enerji konusunun da ele alındığını belirterek, dışa bağımlılığın ileride getirebileceği sıkıntılar dikkate alındığında, nükleer enerji de dahil bu konularda çalışmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

Personel Yasası

Kamu Personel Yasası taslağı hakkında da bilgi veren Çiçek, "Aynı görevi yaptıkları halde ücretleri farklıdır. Bunların derlenip toparlanıp belli bir dengeye kavuşması gerekiyor. Hem ücret hem de özlük hakları itibariyle herkesi memnun etmek mümkün değildir, zor olacaktır. Çalışmalar yapılıyor'' dedi.

Basın, sermaye düşmanlığı yapıyor

Körfez sermayesinin İstanbul'a yatırım yapma kararı için '5 milyar dolarlık teravih namazı' manşetini eleştiren Erdoğan, "Yahudi sermayesi gelince, Yahudi sermayesi geliyor diyorlar. Arap sermayesi gelince Arap sermayesi geliyor diyorlar. Ben de soruyorum. Siz kime yar oldunuz. Hala sıkılmadan bu başlıkları atıyorsunuz" dedi.

İzolasyonlar kalkmadan limanları açmayız

Başbakan Tayyip Erdoğan, limanların Rum Kesimi'ne açılmasının, KKTC'ye uygulanan izolasyonların kaldırılmasına bağlı olduğunu söyledi. Erdoğan, AK Parti Ankara İl Teşkilatı'nın İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda hükümetin dış poltikada ve ekonomideki icraatlarını anlattı. Erdoğan, konuşmasında AB'ye seslenerek, "Kimse Kuzey Kıbrıst'aki egemenlik hakkımızdan taviz vermemizi beklemesin. Kuzey Kıbrıs'ta uygulanan tüm izolasyonların kaldırılması halinde limanları ve havaalanlarını da alırsınız. Biz 17 Aralık'ta ki ödevlerimizi yaptık. Şimdi siz de sözünüzde durun" dedi. Erdoğan, Galataport ihalesinde peşkes çekildiği iddialarını ortaya atan CHP lideri Baykal'a da sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Hayatta hiçbir yerde dikili ağacı yok. Muhalefet lideri şunu iyi bilmeli; gerek özelleştirmeler olsun gerek yatırımlar olsun koşacağız. Bizim abdestimizde şüphemiz yok ki namazımızda şüphemiz olsun. Taş üstüne taş koymayanlar konuşmasın" dedi.

  • HABER MERKEZİ



  • 11 Ekim 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED