AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A

Merkel ile Almanya'nın desteği azalır
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger, AB ile müzakerelerin, Almanya'da Angela Merkel'in başbakan olmasıyla daha güçleşebileceğini, ancak Merkel'in bir koalisyon hükümetinde olması nedeniyle biraz denge sağlanabileceğini söyledi. Dülger, AP'ye verdiği demeçte, Almanya'da koalisyon hükümetiyle iktidarın paylaşılması nedeniyle, "Merkel'in söylediklerini tartması'' olasılığının bulunduğunu belirtti. Türkiye'ye Alman desteğinin Merkel'le azalacağını kaydeden Dülger, buna karşın Sosyal Demokratların denge sağlayacağını belirtti.

 CHP haset ve kıskançlık telaşında
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, CHP'li Onur Öymen'in AK Parti'nin çağdaşlık anlayışıyla ilgili değerlendirmelerini eleştirerek, CHP'nin haset ve kıskançlık telaşıyla AK Parti'ye saldırdığını söyledi. Gülle, şunları söyledi: "Çağdaşlık değerleri denildiğinde, demokrat olmak, insan haklarına saygı göstermek, küresel dünya değerlerini doğru okumak ve insanlığa hizmet etmek anlaşılmaktadır. Bu anlayışı genel başkanı, kadroları ve icraatlarıyla ortaya koyan AK Parti iktidarı, dünya kamuoyunda ve Türkiye'de hakettiği desteği bulmaktadır.''

 DSP: Kırsal kesim bitkisel yaşamda
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Atatürk'ün 'milletin efendisi' olarak gördüğü köylüyü, Başbakan'ın yurttaş yerine koymadığını iddia etti. Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan'ın kendisinden istekte bulunan köylüyü azarladığını savunarak, kırsal kesimin bitkisel yaşama sokulduğunu ileri sürdü. AK Parti hükümetinin, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nü kaldırarak, köye hizmeti tamamen durdurduğunu öne süren DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: "AKP Hükümeti döneminde ekonomik çöküntüye uğratılan kırsal kesim, aynı zamanda yol, su, elektrik gibi hizmetler durdurularak da adeta 'bitkisel yaşama' sokulmuştur."

 Polemikten vazgeçin çağrısı
Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Hükümeti, yabancı sermaye tercihleriyle ilgili yarattığı polemiklerden vazgeçmeye çağırdı. Mumcu, dün düzenlediği basın toplantısında, Hükümeti, yabancı sermaye tercihleriyle ilgili, konuyu din ve ırkla ilgili göstererek yarattığı polemiklerden vazgeçmeye çağırdı. Mumcu, "Hükümete sesleniyorum: Yapmayın, akıbetiniz sizden öncekiler gibi olur. Vatandaş, (öncekiler gibi olmayın) diye size oy verdi. Vatandaşın güvenini daha fazla suiistimal etmeyin'' dedi. Galataport Projesi'nin onaylanmamasını isteyen Mumcu, Başbakan Erdoğan'ın şeffaf olmayan işlerden sakınması gerektiğini ifade etti. Mumcu, "Türkiye için yapabileceği en büyük iyilik bir an önce erken seçime gitmesidir" diye konuştu.

 TBMM berberinde fişli dönem
TBMM'de çay ocaklarından sonra berber ve lostra salonunda da yeni uygulamaya geçildi. Çay ocaklarında görevlilere para ödeme uygulamasının kaldırılmasından sonra berber ve lostra salonunda da para ödemeye son verildi. Berber ve lostra salonundan yararlanmak isteyenler, salonun karşısında bulunan görevliden fiş alacaklar. Ayakkabısını boyatan veya tıraş olanlar görevlilere bu fişi verecek. Yeni uygulama ile görevlilere fazla para verilmesinin de önüne geçiliyor.

  • ANKARA (A.A)

     Mükellefiyetler ve taahhütler var
    Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, AB'ye üyelikleri dolayısıyla, "müzakere konumlarının şimdi daha güçlü olduğunu" belirtti. Papadopulos, Güzelyurt kökenli Rumların 'anti işgal' etkinliğine gönderdiği mesajda, "Türkiye'nin üyelik müzakerelerinin gerek AB, gerek (Kıbrıs Cumhuriyeti)ne karşı taahhüt ve mükellefiyetlerle dolu olduğunu" savundu. "Müzakere konumlarının şimdi daha güçlü olduğunu, AB üyeliklerinin mücadelelerine yeni adımlar, yeni mücadele burçları sunduğunu" kaydeden Rum lideri, mesajında, "(İşgal) ordusu ve (sömürgeciler) adadan ayrıldığı zaman, vatan ve halkın tamamı yeniden birleştiği zaman, adalet tecelli edecek" dedi.

  • LEFKOŞA (A.A)

     Çerçeve Belge postmodern Sevr
    Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan, "AB Müzakere Çerçeve Belgesi, İstiklal harbimiz ile yırtıp attığımız Sevr Anlaşması'nın post-modern uygulanmasıdır" dedi. Gündoğan, dün düzenlediği basın toplantısında, ''Hükümetin neredeyse sır gibi sakladığı AB Müzakere Çerçeve Belgesi şimdilerde değerlendirildikçe, AKP hükümetinin ülkeyi ne tür bir felakete sürüklediği açıkça ortaya çıkmaktadır'' görüşünü savundu. Gündoğan, "Bu, bir müzakere süreci değildir. Bizden istenen, bir 'benchmark'tır. Yani, onlar ne derlerse onu yapmaktır. Çerçeve Belge, bir teslimiyet çerçeve belgesidir" dedi.

     Türkiye AB'yi Türkleştirir
    Yunanistan kilisesi Başpiskoposu Hristodulos, "Türkiye'nin AB'ye girmesiyle Avrupa'nın Türkleşeceğini" savundu. Başpiskopos Hristodulos, önceki gün Atina'da düzenlenen bir ayinde yaptığı konuşmada Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyeliğine karşı olduğunu belirtti. Konuşmasında, "Türkiye'nin AB üyesi olmasıyla Avrupalılaşacağına kimsenin inanmaması gerektiğini" ifade eden Başpiskopos Hristodulos, "Sanırım bunun aksi olacak ve Avrupa Türkleşecek" dedi.

     Glafkos Klerides hastaneye yattı
    Eski Rum yönetimi lideri Glafkos Klerides (86), ağır bronşit teşhisiyle tedavi altına alındı. Klerides, önceki gün katıldığı bir düğünde kendisini kötü hissetmesi üzerine özel Evangelistria Kliniği'ne yatırıldı. Doktoru Yosif Kasios, Klerides'in birkaç gündür iyi olmadığını ve kendisini yorgun hissettiğini söyledi. Klerides'in ilk önce soğuk algınlığından şikayet ettiğini, soğuk algınlığının da bronşite yol açtığını belirten Kasios, Klerides'in sağlık durumunun endişe verici boyutta olmadığını kaydetti.

  • LEFKOŞA (A.A)



  • 11 Ekim 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED