AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Bahanemiz kalmadı

Yarınki Arnavutluk maçında her riski alacaklarını söyleyen Milli Takım Teknik Direktörü, "Telafi edemeyeceğimiz bir sınava çıkacağız. Herkes için fedakârlık yapma zamanı" dedi.

SON ÜÇ PUANA UÇTULAR

Grup ikincisi olarak Dünya Kupası finallerine katılma yolunda büyük avantaj yakalayan Milli Takım, yarınki Arnavutluk maçı için dün Tiran'a gitti. Teknik Direktör Fatih Terim, hak ettikleri bir noktaya geldiklerini belirterek, "Keşke, eğer diye bir şey yok. Bu maçın telafisi olmaz" dedi.

'ARNAVUTLUK DEYİP GEÇME'

FutbolcularIn sorumluluklarını bildiğini anlatan Terim, "Lüksümüz yok. Arnavutluk'u küçümsemek de söz konusu değil. Maç boyu panik yapmadan oynamalıyız. Artık fedekarlık zamanı. Herkes iki kat daha iyi oynamalı" diye konuştu.

  • SAVAŞ ÇORLU

    Arnavutluk'ta Almanya kadrosu

    MİLLİ Takım'da sakat futbolcuların iyileşmesi teknik heyeti sevindirdi. Dün tam kadro çalışma imkanı bulan millilerde Okan ve Emre de taktik antrenmanında yer aldı. Kasığında ağrıları olan Halil de iyi. İyileşmelerine rağmen Terim'in Emre ve Okan'ı kulübede tutacağı, Almanya maçı kadrosunu bozmayacağı öğrenilidi. Milliler, son çalışmasını bugün maçın oynanacağı statta yapacak.

    'Kendimiz için oynarız'

    Arnavutluk Milli Takım hocası Hans Peter Briegel, gruptaki çekişmenin kendilerini ilgilendirmediğini belirterek, "Türkiye maçını kazanmak için oynayacağız" dedi.

    Halil gole kilitlendi

    Almanya'ya attığı golle vitrine çıkan Halil Altıntop, "Ağrılarım var ama oynayıp yine gol atacağım" dedi.

    'ŞANSIMI İYİ KULLANACAĞIM'

    Alman Kicker Dergisi'ne röportaj veren Milli Takım'ın yeni golcüsü, Halil Altıntop, Almanya maçında Fatih Terim'in kendisini hafif bir sakatlıktan dolayı ilk yarıdan sonra oyundan aldığını söyledi. Kritik Arnavutluk sınavında oynayacağına emin olduğunu da belirten Halil, "Bu şansı takım halinde iyi kullanacağız. Hafif bir sakatlığım olmasına rağmen mutlaka forma giyeceğim" diye iddialı konuştu.

    'HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK'

    MİLLİ futbolcu, yarın oynayacakları Arnavutluk karşılaşmasının Almanya 2006 yolunda çok önemli bir dönemeç olacağını da anlattı. Gurbetçi futbolcu, "Arnavutluk'ta her şeyin halledilebilmesi için takım halinde tek bir hata bile yapmayacağız. Almanya'ya gol attığım için olağanüstü sevindim. Arnavutluk deplasmanında da bir gol atmayı çok istiyorum'' dedi.

    Rakiplere yakın takip

    Terim'in yardımcıları, barajdaki muhtemel rakipler Norveç, İsviçre ve Slovakya'yı izleyecek.

    ERKEN GÖZALTI

    A MİLLİ Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, 2006 Almanya yolundaki son engel olan barajdaki muhtemel rakipleri daha şimdiden gözaltına aldı. Rakibin kesinleşmesini beklemeyen Fatih Terim, rakibimiz olabileceğini düşündüğü 3 takımı izletme kararı aldı.

    3 HOCA GÖREVDE

    Tecrübeli hoca, Belerus-Norveç, İrlanda-İsviçre ve Slovakya-Rusya maçlarını A2 teknik direktörü Ünal Karaman, yardımcısı Hayati Soydaş ve U17 Teknik direktörü Abdullah Avcı'yla yakın takibe aldı. Terim, "Biz baraj için hazırlıklara başladık" dedi.

    'Bu takım başaracak'

    Milli Takım'la birlikte Arnavutluk'a giden Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, galibiyete inandığını söyledi. Şahin, "Bu maçı alırsak, Milli Takımımız, play-off'ta çıkacak her takımı eleyecektir" dedi.

    Fransa yenerse seri başıyız

    KIBRIS RUM KESİMİ'YLE OYNUYOR

    Türkiye'nin, baraj maçı oynama hakkı kazanması durumunda seri başı olması Fransa'ya bağlı. Fransa, Kıbrıs Rum Kesimi'ni yenip grubu lider tamamlarsa milliler seri başı olacak.

    ÇEKLER VE İSPANYA İLE BİRLİKTE

    Bu durumda Türkiye; Çek Cumhuriyeti ve İspanya ile kurada seri başı olacak ve UEFA sıralamasında altlarda yer alan Norveç, Slovakya-Rusya, İrlanda-İsviçre'den biriyle eşleşecek.

    İlk sınav Ümitler'in

    Ümit Milli Takım, iddiasının kalmadığı Avrupa Şampiyonası elemelerindeki son maçını Arnavutluk ile oynuyor. Roza Haxhıu Stadı'nda saat 15.30'da başlayacak maçı israilli Jankov yönetecek.



  • 11 Ekim 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED