AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Rektör üniversiteyi hapisten yönetiyor

YÖK, tutuklanan Rektör, Yücel Aşkın'ı hala görevde tutuyor. Hapisteyken görevine devam etmesi çelişki olarak değerlendirilen Aşkın'ın, Cumhurbaşkanı ya da YÖK tarafından açığa alınması isteniyor

  • BİLAL ÇETİN/ANKARA
    Suç işlemek için çete kurmak ve ihaleye fesat karıştırmak suçlamalarıyla tutuklanan Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'a YÖK destek vermeye devam ediyor. Rektörün, hem hapiste hem de görevde olunamayacağına dikkat çekilerek, soruşturmanın selameti açısından Prof. Aşkın'ın YÖK veya Cumhurbaşkanı Sezer tarafından açığa alınması gerektiği belirtiliyor.

    Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu, "Bütün kamu kurumlarında hakkında dava açılan veya tutuklama kararı verilen bürokratlar soruşturmanın selameti açısından görevden alınır. Aşkın'ın da görevden alınması gerekir. Eğer alınmazsa davada tanıklık yapacak olan öğretim üyelerinin doğru bilgileri vererek adaletin ortaya çıkmasını sağlamaları mümkün değildir" diye konuştu.

    Hatipoğlu, eski İÜ Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Sezer tarafından görevden alındığını hatırlatarak, "YÖK'ün, 100. Yıl Üniversitesi Rektörü'ne sahip çıktığı anlaşılıyor. Bu durumda Cumhurbaşkanı devreye girmelidir" dedi.

    Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü'ne sahip çıkan YÖK, 28 Şubat sürecinde ise rektörleri sorgusuz ve sualsiz olarak görevden alıyordu. Eski Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Servet Armağan hakkında hiçbir yargı süreci başlatılmamasına rağmen YÖK Genel Kurulu tarafından görevden alındı. Eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, haklarında hiçbir yargı süreci başlatılmayan Çanakkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Güzel, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Akşit, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Vural Ülkü, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Ömer Faruk Batırel ve Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Beşir Atalay gibi isimleri de istifa etmeye zorlamıştı. YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, tarafından Van'a gönderilen Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme, Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Prof. Aşkın ile görüştü. "Rektörün burada olmasına içimiz elvermiyor" diyen Eşme, 2 gündür incelemelerde bulunarak rapor hazırladığını ve konuyu yarın toplanacak rektörler toplantısında değerlendirerek karar vereceklerini söyledi.

    Yazıcıoğlu: Görevden alınsın

    BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Samsun 19 Mayıs, İstanbul ve Mersin üniversitelerinde sorunlar yaşandığını, Van YYÜ Rektörü'nün tutuklanmasının, "bardağı taşıran son damla olduğunu" belirtti. Yazıcıoğlu, YÖK'ün, Rektör Aşkın'ı "derhal görevden alması gerektiğini" belirterek, "YÖK bu konuda sessiz kalırsa, Cumhurbaşkanı'nı göreve davet ediyoruz" ifadesine yer verdi.



  • 18 Ekim 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED