AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

Rocky serisinin 6.'sı geliyor
Amerikalı aktör Slyvester Stallone'yi "Rambo'' serisi ile birlikte dünya çapında üne kavuşturan iki film serisinden biri olan "Rocky''nin 6. bölümünün çevrileceği, ünlü aktörün "Rocky Balboa''yı oynayacağı bildirildi. Aktörün basın sözcüsü Michelle Bega, ilki 30 yıl önce çevrilen filmin altıncı bölümünün adının, "Rocky Balboa'' olacağını belirtti. Bega, filmin senaryosunun, ilk beş filmde olduğu gibi yine Stallone'ye ait olduğunu kaydederek, film çekimlerine Aralık ayında başlanacağını bildirdi.

  • LOS ANGELES

     Depremzedelere milletvekili muayenesi
    AK Parti Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz ile Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Pakistan'da 8 Ekim'de yaşanan 7.6 büyüklüğündeki depremin merkezi durumunda olan Muzafferabad'a gelerek buradaki hastaları muayene ettiler. Doktor kökenli olan milletvekilleri Türk sağlık ekipleriyle deprem bölgesine çıkarak hastaları muayene ettiler. Gündüz ve Çömez, sağlık ekipleriyle bölgeyi gezerken babasının kucağında sürekli ağlayan bir çocukla karşılaştılar. Thama isimli çocuğun babasına çocuğunun nesi olduğunu soran Çömez, Thama'nın deprem yıkıntıları altında kaldığını ve ayağından yararlandığını öğrendi. Thama'yı ambulansa alan Çömez, burada çocuğu muayene ederek yaralı ayağını pansuman etti. Çömez ve Gündüz, dün tarifeli uçakla Türkiye'ye döndüler.

  • BEHÇET GÜNGÖR/MUZAFFERABAD

     Sertab Erener yine Eurovision yolcusu
    Sertab Erener, bir kere daha Türkiye'yi temsil etmek üzere Eurovision'a gidiyor. DR isimli Danimarka yayın kuruluşunun organizasyonuyla Kopenhag'da 22 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan "Congratulations" (tebrikler) gecesinde, 50 yılın favori 14 Eurovision şarkısı yeniden yarışacak. 33 ülkede canlı olarak yayınlanacak yarışmanın bu seneki en büyük özelliği ise her ülkenin kendi şarkısına oy verebilmesi olarak gösteriliyor.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ

     YÖK'ün denetimi Maliye'ye geçiyor
    AK Parti, 1980 ihtilalinin izlerini taşıyan 1982 Anayasanın 5 maddesinde değişiklik öngören bir teklif hazırladı. Yükseköğretim Kurumlarını düzenleyen 130. maddede geçen "genel ve katma bütçeler'' yerine ''merkezi yönetim bütçesi'' ibaresi getirilerek, Yükseköğretim Kurumlarının bütçesinin denetiminin Maliye Bakanlığı'na bağlanması amaçlanıyor. Teklif kabul edilirse, ÖSYM'nin ardından YÖK de Maliye'nin denetimine tabi olacak. Bütçenin görüşülmesini düzenleyen 162. maddede, yer alan değişikliğin yanı sıra Anayasanın 5 maddesinde öngörülen değişiklik teklifi ile Türk kamu mali yönetim ve kontrol sisteminin uluslararası standartlar ve AB müktesebatına uyumu sağlanacak. Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile yeni bir bütçe kapsamı benimsenmek suretiyle Parlamentonun bütçe hakkının güçlendirilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

  • HABER MERKEZİ / ANKARA

     En güzel isimlerle ebru sergisi
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) Ebru öğrencileri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Esma'ül Hüsna sergisi açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş ve Büyükşehir Belediyesi Eğitim Müdürü Mehmet Doğan'ın açılışını yaptığı sergide, Allah'ın 99 isminin yapıldığı ebru çalışmaları sergileniyor. Sergideki eserler, öğretmenleri Gülden Gürdamar'la birlikte 18 kursiyerin, iki ay boyunca geceli gündüzlü çalışmaları sonucu meydana geldi.

  • GÜLDEN TÜMER / İSTANBUL

     Cezacı değil sanatçı zabıtalar
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıtalarının eserlerinden oluşan sergi 17-21 Ekimi tarihleri arasında Saraçhane'deki Belediye Sarayı'nda ziyaretçilerini bekliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Tahmaz, Sergiyle bireysel yetenekleri olan zabıta memurlarının yeteneklerini ortaya koymak istediklerini söyledi. Tahmaz, " Zabıtanın farklı yönünü göstermek istedik. Zabıtanın sürekli yıkım yapan caze kesen oturmuş imajının yerine farklı bir yapısının olduğunu yansıtmak istedik. Zabıta haftasına yetiştirmek istedik fakat olmadı" dedi.

     Prense, Tazmanya canavarı hediye edildi
    Avustralya'ya bağlı ada eyalet Tazmanya, Danimarka'nın hafta sonu doğan yeni prensine doğum hediyesi olarak 2 Tazmanya canavarı yolluyor. Eyalet Başbakanı Paul Lennon, Prens Frederik ile geçen yıl evlenen Prenses Mary'nin (33) Tazmanya doğumlu olmasından dolayı bu hediyeyi uygun gördüklerini belirtti.

     Kümeslerimizde kuş uçmuyor
    Kanatlı sektörünün önde gelen üreticilerinin oluşturduğu, Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu, Silivri'deki broiler (etlik piliç) yetiştirme çiftliğine düzenlediği basın turunda, kuş gribine karşı alınan önlemler hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 20 gazetecinin katıldığı gezi, Tavsan Entegre Tesisleri'nde başladı. Tavuk yetiştirme çifliği olan tesislerine gazeteciler, dezenfektan suya basarak geçtiler. Gazeteciler daha sonra, tulum ve çizme giyerek yaklaşık 38 bin tavuğun barındığı kümese girdi. Platform Başkanı Zuhal Daştan, tesisleri gezerken gazetecilere, alınan hijyen tedbirleri hakkında bilgiler verdi. Felaket senaryolarıyla gereksiz panik havası oluşturulduğunu ifade eden Zuhal Daştan, "Kapalı tesislerde, uzman veteriner kontrolünde sürekli denetlenen, çok sıkı biyogüvenlik önlemleri alınan tavuk üretim çiftliklerinde risk minimumda. Ancak denetimden uzak, açıkta yetiştirilen kümes hayvanlarının mutlaka kümeslere kapatılması veya hastalık gelmeden bir an önce kesilip yenmesini sağlamak gerekiyor" dedi.

  • MURAT PALAVAR/ İSTANBUL

     Yurtlarda kuş gribi paniği yaşanmıyor
    Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, "kuş gribi" nedeniyle yurtlarda kalan öğrenciler arasında herhangi bir panik veya tedirginliğin yaşanmadığını belirtti. Albayrak, kuş gribi konusunda yurtlarda da bir sorun yaşanmadığını bildirdi. Albayrak, "Bu konuda Tarım ve Sağlık Bakanlarının yaptıkları açıklamalar ortada. Onların açıklamalarında, şu andaki tavuk etlerinde bir şey olmadığı mesajları veriliyor. Biz de onların mesajlarına uyarak, herhangi bir tedbir almadık. Yurtlarda düzenli olarak yemekler çıkıyor. Yalnız şu vardır. Yaptığımız denetimler düzenli olarak sürüyor. Yemeklerimiz gayet normal, öğrencilerimiz yiyor. Herhangi bir problem yok" diye konuştu.

  • EVİN GÖKTAŞ/ ANKARA

     Kuş gribi aşısı insanda denenecek
    Tayland'da kuş gribi aşısı, mayısta insan üzerinde denenmeye başlayacak. Bangkok Postası adlı gazetenin haberine göre, Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Japon Osaka üniversitesinin desteğiyle geliştirilen aşıyı, 2006 mayısında insanlar üzerinde denemeye başlamayı kararlaştırdı. Gazete, aşının Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) temin ettiği ana malzeme kullanılarak hazırlanacağını yazdı.Bakanlık yetkilisi Paijit Warachit, "Denemeler başarılı olursa aşı stokuna başlarız. Deneme sonuçlarını bir yılda alırız" dedi. Kuş gribine yol açan ölümcül H5N1 virüsü, 12'si Tayland'da olmak üzere Asya ülkelerinde 60'dan fazla insanın ölümüne yol açtı.

     AB heyeti iftarda tavuk yedi
    Kuş Gribi hastalığının ortaya çıktığı Kızıksa Beldesi'nin bağlı bulunduğu Manyas İlçesi'nde incelemelerde bulunmak üzere Balıkesir'e gelen AB Komisyonu Teknik Destek ve Bilgi Değişim Merkezi (TAIEX) heyeti, mönüsü tavuk ve hindi etinden ulaşan iftar yemeğine katıldı. Banvit A.Ş tarafından Bandırma Ticaret Odası'nda verilen yemeğe katılan TAIEX heyeti başkanı Erik Stougaard, halkın tavuk ve hindi eti tüketmesinde kesinlikle bir sakınca olmadığını, bu hastalıkla ilgili tek riskin, yalnızca hasta olan hayvan sürüsüyle temas eden insanlar için sözkonusu olduğunu söyledi.

     Tinerci Sirkeci'de vagonu kundakladı
    Sirkeci Garı'nda bir yolcu vagonu, madde bağımlısı olduğu belirtilen bir kişi tarafından çıkarılan yangınla kullanılamaz hale geldi. Sefere çıkacak yolcu trenine bağlanmak üzere bekletilen 2 vagondan birinde yangın çıktı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri, araçlar gara giremediği için tel örgüler arkasından su sıkarak vagondaki yangına müdahale etti. Çevrede araştırma yapan polis, yangını çıkardığı belirlenen madde bağımlısı bir kişiyi gözaltına aldı.

  • İSTANBUL

     500 milyarlık suçla serbest kaldı
    Otel, motel, ev ve işyerlerindeki elektrik sayaçlarını geriye sararak rüşvet aldığı ve 500 milyar liralık yolsuzluk yaptığı iddia edilen eski BEDAŞ çalışanı D.G, çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı. İhbarları değerlendiren Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, bir kişinin otel, motel, ev ve işyerlerindeki elektrik sayaçlarına müdahale ederek, harcanan elektrik miktarını düşük gösterdiği ve bunun karşılığında rüşvet aldığını tespit etti. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, ihbarla ilgili D.G'yi, Zeytinburnu'ndaki evinde yakaladı. D.G'nin çantasından, kurşun mühürler ve çeşitli aletler çıktı. Sorgulanan D.G'nin, 6 yıl önce, benzer suçları işlediği gerekçesiyle BEDAŞ'tan atıldığı anlaşıldı. Suçunu itiraf eden D.G, mahkemede serbest bırakıldı.

  • İSTANBUL

     'PKK bombalı araç kullanacak' uyarısı
    Emniyet Genel Müdürlüğü, PKK'nın sonraki eylemlerinde, bombalı araçları kullanabileceği bilgisi üzerine Türkiye genelindeki bütün polis merkezlerini uyardı. Maslak'taki OPET benzin istasyonuna bırakılan Tofaş marka bir otomobilin bagajındaki A-4 yüklü bomba cep telefonu kumandasıyla patlatılmıştı. Araştırmalar, olayda kullanılan patlayıcının, 20 Eylül'de Ankara Kurtuluş Ekipler Amirliği yakınında patlayan bombayla aynı özelliklere sahip olduğunu ortaya koydu. Bu arada Maslak'taki patlamada parçalanan otomobilde parmak izi bulunan zanlının kimliği belirlenirken, patlattığı arabayı sahte kimlikle aldığı tespit edildi.

  • SALİH AYDIN

     Bayrak indiren İsveçli turist tutuklandı
    Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, Türk Bayrağı'nı asılı olduğu direkten indirdiği iddiasıyla gözaltına alınan turist, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Alınan bilgiye göre, bir hafta önce Alanya'ya tatile gelen İsveç uyruklu E.M.S. (18) ve A.K.J. (18), dün gece alkol aldıktan sonra Atatürk Anıtı önündeki direkte asılı bulunan Türk Bayrağı'nı, ipini keserek indirdiler. Vatandaşların şikayeti üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, turistleri gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen turistlerin, mahkemede verdikleri ifadede, çok alkollü olduklarını, bayrağı alkolün etkisiyle indirdiklerini söyledikleri bildirildi. İsveçli turistlerden A.K.J. ''Bayrak Kanunu'na muhalefet'' suçundan tutuklandı.

  • ALANYA (A.A)



  • 18 Ekim 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED