AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ
Wal-Mart raflarına Türk ürünlerini alacak

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın organizasyonu ile İstanbul'a gelen dünyanın en büyük perakende mağazası Wal-Mart, görüştüğü Türk firmalarının yüzde 75'i için alım prosedürü başlattı. Mücevher, seramik, cam, metal ve porselen gibi alanlarda faaliyet gösteren 16 Türk firması ile görüşen Wal-Mart satın alma yetkilileri, yaptıkları çalışmaların ardından oldukça memnun kaldıklarını belirtti.

Kredi ile yat satışları arttı

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Yat ve Marina Çalışma Komisyonu Başkanı Hasan Kaçmaz, ekonomin iyileşmesiyle birlikte otomobile yönelen orta gelir düzeyindeki Türk ailesinin yat veya tekne almaya başladığı belirterek, "Türk halkı için artık yat ve tekne almak hayal olmaktan çıktı" dedi. Kaçmaz, 9 metrelik bir yatın 50-70 bin YTL, 11-12 metrelik teknenin 80-90 bin YTL civarında olduğunu ifade etti.

  • ANTALYA

    Şirket Ahlakı'nın incelikleri nasıldır?

    Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası MESS tarafından piyasalarında yakından takip edilen Harvard Business Review (HBR) dizisi "Şirket Ahlakı" kitabı ile devam ediyor. HBR Dergisi'nden Seçmeler dizisinin "Şirket Ahlakı" adlı yeni kitabı sağlam bir şirket ahlakı oluşturmanın inceliklerini anlatıyor. Makaleler şirketlerin başarısında önemli bir yer tutan şirket ahlakı konusunu teorik bir bakıştan ziyade pratikteki iş sorunlarının gerçekliği ile ele alıyor.

  • EKONOMİ SERVİSİ

    Duransol spreyi ile ayağınıza sağlık

    İnsanların sağlık sorunlarının başında gelen ayak kokusu, Duransol Ayak Spreyi ile kesin çözüme kavuşturuldu. Koç Sağlık Ürünleri tarafından üretilen Duransol Ayak Spreyi'nin, ayak kokusunun şikayetçi olan birçok kişi üzerinde denendiği ve olumlu sonuçlar alındıktan sonra piyasaya sunulduğu belirtildi. Duransol , ayaklarda terin neden olduğu kötü kokuyu gidermenin yanısıra kaşıntı ve çatlamaları da gideriyor.

    Marmarabirlik'te Taviloğlu yine başkan

    Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (Marmarabirlik) başkanlığına, Refi Taviloğlu yeniden seçildi. 51. olağan genel kurulunda konuşan Taviloğlu, 2004 yılında 9 milyon 772 bin 579 dolarla dış satım rekoru kırdıklarını, ortalama 3.42 dolar olan zeytinin kilogram fiyatıyla da 1.10 dolarlık Türkiye ortalamasının üstüne çıktıklarını, yine geçen yıl toplam 10 milyon YTL kâra ulaştıklarını, bu yıl da hedefin aynı rakama ulaşmak olduğunu söyledi.

    Motif'ten bayrama özel koleksiyon

    Bayram yaklaşırken firmaların özel ürünleri de piyasaya çıkmaya başladı. Motif Triko işlemeli ve nakışlı doğal ipliklerle dokunan trikoları ile büyük beden hanımlar için tasarlanan yırtmaçlı özel koleksiyonlarını büyük mağazalarda bayram öncesi müşterilerinin beğenisine sundu.

    Kiğılı dünü bugüne taşıyor

    2005-2006 Sonbahar Kış koleksiyonunu bu felsefe çerçevesinde tasarlayan erkek giyimin öncüsü Kiğılı, detaydaki farklılaşmalarıyla dünün modasını günümüze uyarlıyor. Kiğılı'da bu sezon on beş yıl öncesinden gelen blazerlar dünü yaşatıyor. "Prens de Gall"ler, "Pie de Poule"ler sakin renk tonları ile Kiğılı vitrinlerinde yer alıyor.

    Sayha Ayakkabı dizilerde sponsor

    1996 yılında Konya'da kurulan Sayha Ayakkabıcılık Türkiye genelinde yaptığı üretimlerle tercih edilen bir marka oldu. Samanyolu televizyonunda yayınlanan Şubat Soğuğu, ATV'de yayınlanan Belalı Baldız dizilerinin ayakkabılarının sponsoru olan firma kışlık ayakkabı seçenekleriyle piyasada tercih edilen bir marka olmayı hedefliyor.

    Mırage Mobilya'nın vaadi huzurlu uyku

    Mırage Mobilya yeni yatak odası modelleriyle huzurlu uyku saatleri vaat ediyor. Osmanlı'nın ince el oymasını yatak başlarında, şifoniyerlerde, elbise dolaplarında ve komodinlerde kullanan firmanın ürünlerinde ahşap yüzeyleri rafine bir atmosfer yaratmak için fazla abartıya kaçılmadan, eskitilmiş ahşap cilalarla çalışılmış.



  • 23 Ekim 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED