AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
K Ü L T Ü R
Ayverdi'den nasihatler

Milli hafızamız Samiha Ayverdi'nin hatıraları ve makalelerinden derlenen "Bağ Bozumu" Kubbealtı Neşriyatı'ndan çıktı. Ayverdi eserinde, üç kıtaya hükmeden Osmanlı'nın dağılmasının bir tarih ve kültür kaybı olduğuna uyanıp bir an önce harekete geçilmesi gerektiğinin altını önemle çiziyor. Kur'an ahlakının ise imanının dinamizmin kaynağı olduğunu örnekleriyle ortaya koyuyor.
Bilgi tel: 0 212 516 23 56

Sitem etme, mücadele et

Alice Sebold'un kendi yaşam öyküsünden yola çıkarak yazdığı "Talihli Kız", bir kadının kimliğini oluşturma, olgunlaşma, ayakta kalma mücadelesini anlatırken şiddetin beraberinde getirdiği yalnızlığın dehşetiyle sarsıcı bir etki yaratıyor. Kanat Kitap'tan çıkan romanın özgünlüğü, yazarın yaşadıklarını etkileyici bir edebi üslupla okurla paylaşabilmesinde yatıyor.
Bilgi tel: 0 212 293 15 44

Tarih ilkeleri ve felsefesi

R. G. Collingwood'un "Tarihin İlkeleri ve Felsefesi Üstüne Başka Yazılar" isimli kitabı Ahmet Hamdi Aydoğan'ın çevirisiyle Yapı Kredi Yayınları tarafından yayınlandı. Daha çok tarih felsefesiyle ilgili çalışmalarıyla tanınan ve felsefenin tarihle temellendirilmesi gerektiğini savunan Collingwood'un bu ünlü eseri onun entelektüel birikimini yansıtan önemli bir kaynak kitap.
Bilgi tel: 0212 252 47 00

Derin devlete derin bakış

Gazeteci Ömer Lütfi Mete ile eski istihbaratçı Mahir Kaynak'ın birlikte imza attıkları "Derin Devlet / Tanımlanamayan Güç" Timaş Yayınları'ndan çıktı. Türkiye ve dünyadaki derin devlet yapılanışlarını ele alan kitapta derin devlete dair akıl kurcalayan pekçok sorunun cevabı var. Derin devlet nedir ve neden gereklidir, sorusunu cevaplayan yazarlar, esrarengiz olayların sır perdesini aralıyor.
Bilgi tel: 0 212 482 11 01

Akçura'nın hatıraları

Türkçülük akımının öncülerinden tarihçi ve siyaset adamı Yusuf Akçura'nın "Hatıralarım" isimli kitabı Hece Yayınları arasından çıktı. 1880-1910 arası dönemin panoramasını çizen yazar, kendi alilesinin durumundan, Kazan Türklerinin durumuna, Trablus'ta yaşadığı sürgünden Paris gözlemlerine, oradan da kendi içsel değişimine kadar birçok noktaya temas ediyor.
Bilgi tel: 0 312 419 69 13

Kur'an'daki İncil

Hz. İsa'ya indirilen dinin kimlerce, nasıl tahrif edildiğine odaklanan İsa Tatlıcan'ın yazdığı 'Hıristiyanlığın Gizli Tarihi' Düşünce Yayınları etiketi taşıyor. Yahudilerin Hz. İsa'nın iman davetini reddettiğini, Hıristiyanların ise yanlış anladıklarını belirten araştırmacı-yazar, Hıristiyanlığın tahrif edilmemiş haline Kuran'ı Kerim'den ayetler ışığında ulaşmaya çalışıyor.
Bilgi tel: 0 212 631 29 29

Musıki müzik olurken

1980'den bu yana Türk Müziği üzerine çalışan Cem Behar, son kitabında Osmanlı/Türk müzik serüvenini ele alıyor. 'Musıkiden Müziğe' adıyla Yapı Kredi'den çıkan kitapta geleneksel Osmanlı Türk müziğine ilişkin iki önemli kaynak metin, bazı kilit isimlerin biyografileri, üç temel başvuru kaynağı taraması ve bu müziğin modernizasyon serüveni ile ilgili iki makale yer alıyor.
Bilgi tel: 0212 252 47 00

Korsan eylem gibi

Yıllardır gazete yazılarını, söyleşilerini çeşitli yayın organlarında ödünsüzce sürdüren, yapılan müdahalelerde istifa etmekten çekinmeyen Ahmet Tulgar'ın 'korsan' yazıları "Ne Olmuş Yani?" adıyla Everest'ten çıktı. Medyanın geçerli kurallarına baş eğmeden bir korsan eylem gibi yayınlanmaları nedeniyle "korsan" adını alan yazılarını bir araya toplayan Tulgar halen Vatan'da yazıyor.
Bilgi tel: 0 212 513 34 20



23 Ekim 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED