AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
38 yıllık hayat arkadaşının
BAŞUCUNDAN AYRILMIYOR

Necmettin Erbakan, zorlu siyasi hayatında hep yanında olan eşi Nermin Erbakan'ın bilincinin yerine gelmesini bekliyor. Erbakan, 38 yıllık hayat ve mücadele arkadaşı için her gece sahura kadar eşinin yanında kalıyor.

  • ASLIHAN A. KARATAŞ
    Milli Görüş lideri ve eski Başbakan Prof. Necmettin Erbakan, bir hafta önce geçirdiği kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı Yüksek İhtisas Hastanesi'nde "yoğun bakım" ünitesinde tedavi altına alınan eşi Nermin Erbakan'ın başından ayrılmıyor. Erbakan, bugüne kadar siyasi hayatında yaşadığı sıkıntılarla dolu yıllarda kendisine en büyük desteği veren 38 yıllık eşinin bilincinin yerine gelmesini bekliyor.

    Sahura kadar hastanede

    Bilinci yerinde olmadığı için eşiyle görüştürülmeyen Erbakan, her sabah hastaneye gelerek doktorlardan bilgi alıyor ve bir süre kalıyor. Daha sonra evine giden Erbakan, akşam saatlerinde yeniden hastaneye gelerek, iftar vaktine kadar kalıyor. İftar için hastaneden ayrılan Erbakan'ın, önceki gece sahura kadar hastanede kaldığı öğrenildi. Erbakan'ın, eşinin anjiyo sonrası yoğun bakımdan çıkarıldığında konulduğu 214 numaralı odada sabahladığı belirtildi. Erbakan, dün geceyarısı da yeniden hastaneye gelerek eşi hakkında bilgi aldı.

    İşyerinde tanıştılar

    Birlikte çalıştıkları Türkiye Odalar Birliği'nde tanışan Nermin-Necmettin Erbakan çifti, 1967 yılında evlendiğinde Nermin Hanım 24, Necmettin Erbakan ise 41 yaşındaydı. İki kız ve bir erkek çocuk dünyaya getiren Nermin Erbakan, 38 yıllık evlilikleri boyunca eşinin zorlu siyasi hayatına büyük destek verdi. Seçim çalışmalarında Necmettin Erbakan ile birlikte il il gezdi, kapı kapı dolaştı. Necmettin Erbakan'ın başbakan yardımcılığı ve başbakanlığa getiren başarılı seçim sonuçlarında, partili kadınlarla birlikte büyük rol oynadı.

    Sıkıntıları birlikte göğüslediler

    Erbakanlar sık sık parti kapatmayla ve siyasi yasaklarla karşı karşıya kaldılar. 12 Eylül döneminde yaklaşık bir yıl cezaevinde kalan eşinin serbest bırakılmasını bekleyen Nermin Hanım, Necmettin Erbakan'ın bir konuşması nedeniyle 2000'de verilen bir yıl hapis ve ömür boyu siyaset yasağı kararını da gözyaşlarıyla karşıladı.

    Nermin Hanım'ın durumu kritik

    Geçirdiği kalp krizinin ardından Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırılan ve anjiyo yapılan Nermin Erbakan'ın hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtiliyor. Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Adnan Çobanoğlu, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, Nermin Erbakan'ın sağlık durumunda herhangi bir iyileşme olmadığını söyledi. Erbakan'ın durumu için "ağır ve kritik" değerlendirmesinde bulunan Çobanoğlu, "Anjiyodan sonra bilinci bir süre açılmıştı. Ancak 24 saat içinde tekrar yoğun bakıma almak zorunda kaldık" dedi. Nermin Erbakan'ın, kalp ritmini düzenleyici makineye bağlandığı da öğrenildi. Nermin Erbakan'a atropin tedavisi uygulandığı belirtildi.

    Erbakan'a 'geçmiş olsun' telefonu

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Yüksek İhtisas Hastanesi'nde yoğun bakımda bulunan eski başbakanlardan ve kapatılan Refah Partisi'nin son Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Edinilen bilgiye göre, Necmettin Erbakan'ı akşam saatlerinde telefonla arayan Başbakan Erdoğan, Nermin Erbakan'ın sağlık durumunu sordu. Necmettin Erbakan, Erdoğan'a, "Cenabı Allah'tan iyileşmesini diliyoruz. İnşallah yakında iyileşecek" dedi. Başbakan Erdoğan, acil şifa dileklerini iletirken, telefon görüşmesinin mutat vedalaşma ifadeleri ile sona erdiği bildirildi.

  • ANKARA (A.A)



  • 23 Ekim 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED