AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
İHH gönüllerde taht kurdu

İHH, Pakistan'daki depremde zarar görenlere yardım eli uzatan en başarılı kuruluş oldu. 7 bölgede 4 bin çadırdan oluşan çadırkentler kuran İHH ekipleri, her gün 6 bin kişiye yemek dağıtıyor, yaralıları sırtlarında taşıyıp sağlık hizmeti veriyor.

  • BEHÇET GÜNGÖR / İSLAMABAD
    İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı(İHH), Pakistan'daki depremde zarar görenlere yardım eli uzatan en başarılı kuruluş oldu. İHH en iyi hizmeti burada yaptığı çalışmalarla elde etti. İHH bugüne kadar İslamabad'ın merkezinde 4, diğer bölgelerde ise 3 ayrı çadırkenti kurarak, bölge genelinde 4 bin çadırdan oluşan çadırkentler kurdu. Bu çıdırkentlerde, depremde en çok zarar gören depremzedelerin yaraları biraz olsun sarılmaya çalışılıyor.

    Özellikle başkent İslamabad'da, depremde yaralanan hastalarla gelen refekatçilere yemek veriliyor. 3 ayrı yerde kurulan yemekhaneler, bu bölgede bulunan mağdurlara başta olmak üzere 6 bin kişiye yemek dağıtıp başkentteki bütün çocukların süt ihtiyacını da karşılıyor.

    3 bin kişiye tedavi yapıldı

    Depremin vurduğu bölgenin kavşak noktasında bulunan Mansera bölgesinde bulunan bir okul binasını sağlık merkezine dönüştüren İHH, cerrahi hizmet dahil her türlü hizmeti burada veriyor. 30 kişilik bir ekip tarafından burada verilen hizmette, 150'ye yakını cerrahi müdahale, 150'ye yakını da ayakta olmak üzere günde 300 kişiye müdahale ediliyor. Bugüne kadar bu hastanede 3 binin üzerinde kişiye müdahale edildi.

    Ellerinde yardım malzemeleriyle yaya olarak yola çıkan ekipler köylerde tedavisi mümkün olmayanları çoğu zaman sırtlarında taşıyarak sağlık merkezine getiriyorlar.

    İHH depremden en fazla mağdur olan dullar için barınma evleri kuracak. 5 bin kalıcı konut yapmayı planlayan İHH, bölgede ihtiyaca göre hastane ve okul yapımını da gerçekleştirecek.

    2 bin kişilik yetimhane

    Depremde ailelerini kaybedenler için İHH bölgede ilk etapta 2 bin kişilik yetimhane kuruyor. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, ilk etapta 2 bin kişilik düşündüklerini ancak Pakistan hükümetinin bu konuda kendilerine bir talep gelmesi durumunda bu konuda bir sınırlandırma yapmayacaklarını söyledi

    Pakistanlı kardeşleri için güvercinini sattı

    Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde maddi imkansızlıklar nedeniyle okula lastik ayakkabılarla giden öğrenci, güvercini satarak, parasını Pakistanlı depremzedelere yardım için verdi. Küçük öğrencinin hareketi karşısında duygulanan öğretmeni, satın aldığı güvercini, öğrencisine hediye etti. İlçeye bağlı Esenköyü İlköğretim Okulu'nda başlatılan yardım kampanyasında öğrenciler harçlıklarını vererek kampanyaya destek olurken, 4. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Murat Kartal'ın davranışı, öğretmenler arasında duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Maddi imkansızlıklar nedeni ile okula lastik ayakkabılarla gelmek zorunda olan Kartal, depremzedelere yardım için, çok sevdiği güvercinini 30 YTL'ye sattı. Televizyonlarda depremle ilgili anlatılanlardan etkilendiğini ve oradaki çocuklara yapılacak yardımlarda kendisinin de katkısı olmasını istediğini söyleyen minik öğrenci, "Yardım için verebileceğim tek şeyim beslediğim güvercinimdi. Ben de onu satarak yardım etmek istedim" dedi.



  • 24 Ekim 2005
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED