AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Onların da destanı!

Orta Asya Türklerinin öyküsü, Kurtuluş Savaşı'nda Türkistanlılar adlı belgeselle ekrana getiriliyor. 30 ayda tamamlanan belgesel, ilişkilerin tarihi zeminini güçlendirmek amacıyla çekilmiş

TRT ekranlarına bugün, Milli Mücadele'nin pek bilinmeyen, ortaya konulmamış bir cephesini, Anadolu Türklerinin en zor zamanlarında onların yardımına koşan Orta Asya Türklerinin öyküsünü anlatan "Kurtuluş Savaşı'nda Türkistanlılar" adlı belgesel geliyor. 30 aya yakın bir araştırmanın ürünü olan belgesel için, 'Türkistanlı Kuvay-i Milliye'cilerin yakınlarından 47 kişi ile görüşüldü ve 15'e yakın akademisyenin bilgilerine başvuruldu Belgesel, günümüze ışık tutulması ve bugün kurulmak istenen ilişkilerin tarihi zeminini güçlendirmek için çekildi. Yapımı Can Soysal ve Abdulhamit Avşar, yönetimi Abdulhamit Avşar ve Figen Baranoğlu'nun elinden çıkma 3 bölümlük belgeselin ilk bölümünde Milli Mücadele öncesi Türkiye- Türkistan ilişkileri var. Belgeselde, yüzyıllar boyu kesintiye uğrayan ilişkilerin ne zaman canlanmaya başladığı, Balkan ve Birinci Dünya savaşlarında Türkistanlıların tutumu ve Türkistanlıların İstanbul sevgileri gibi ilgi çekici konulara yer veriliyor.
[20.30/TRT 2]


Çirkin ördek prensini bulunca
Sanat eseri restorasyonu yapan Amanda, 4 topmodelle bir dairede kalmaktadır. Yakışıklı komşuya âşık olunca işler karışır, çünkü modellere göre hiç şansı yoktur.
TRT ekranlarına bugün, romantik-komedilerden hoşlanan sinema seyircisini memnun edecek başarılı bir film geliyor: Sırılsıklam Âşık. Film rüyalarının erkeği ile ilgili gerçekleri öğrenmek için dedektifliğe soyunan genç bir kadının aşkını anlatıyor. Sanat eserleri restorasyonu ile uğraşan Amanda, New York'ta gösterişli bir apartman dairesini dört top model kızla paylaşmaya başlar. Bu dört genç mankenin yaşamlarına uyum sağlamakta sıkıntı çeken Amanda, asıl sıkıntıyı, komşuları, yakışıklı Jim Watson'a gönlünü kaptırınca yaşar. 4 modelin yanında pek şansı olduğuna inanmayan Amanda'yı bir sürpriz beklemektedir.
SIRILSIKLAM AŞIK
(Head Over Heels)
Yön: Mark Waters
Oyn: Monica Potter, Freddie Prinzie Jr.
(2001/Romantik-Komedi)
TRT 1 / 19.55


Rektörlere ne oluyor?
Nazlı Ilıcak'ın hazırlayıp sunduğu Sözün Özü programında bu hafta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde görülen parti kapatma davası ve son dönemin en önemli gündem maddesi olan YÖK'teki son gelişmeler yeralıyor. Programa bir dönemin parti kapatmakla ünlü savcısı Vural Savaş ve siyasetin tecrübeli isimlerinden Hasan Celal Güzel konuk olarak katılıyor.
[23.15/KANAL 7]


Yorumlar farklı: Birinin ak dediğine öbürü kara diyor
Mehmet Barlas ve Emre Kongar'ın günün meselelerini yüzyüze tartıştığı Yorum Farkı'nda, ikili bilgi birikimlerini izleyici ile paylaşırken konuya yaklaşımları ve tartışma düzeyleriyle ekranda farklılık yaratıyor. Programda, farklı dünya görüşündeki iki kalem gündemi değerlendiriyor. İkili, günlük tartışmalardan, YÖK'ten, iç ve dış siyasete kadar pek çok konuda, Türkiye'nin sıcak gündemine ışık tutmayı amaçlıyor.
[20.00/NTV]


Var mıdır Türkiye'de böyle bir 56. piyade alayı?
Emret Komutanım adlı dizide, Posta Ferit grip olup yataklara düşer. Grip mikrobu Ferit'in gerçek yüzünü de ortaya çıkarır. Ferit aslında bir ana kuzusudur. Suzi derslerini düzeltmek için yeni numaralar denemektedir. Fizikçi Atom Kerime'nin gözüne girmeyi ancak Levent Üsteğmen'in yardımıyla başaracaktır. Arıza Hamza giydiği kalpli süveterle karizmayı çizdirse de, Liz'e verecek bir hediye bulmaya çalışmaktadır. Tosun Paşa, yine ortada kalır.
[ 20.00 / SHOW ]


Eşini kaybeden bir doktorun acıyla imtihanı
Cengiz Toraman, Meral Orhonsay ve Gülin Kirpikçioğlu'nun rol aldığı dizi Beşinci Boyut'un bu bölümünde, Nihat ve Nalân bir kasabada doktor olarak hayatlarını sürdüren idealist bir çifttir. Nalân yine bir sağlık taraması için çevre köylere gönderilir. Bindiği otobüsün yolu teröristler tarafından kesilir ve otobüstekiler öldürülür. Polis olay yerinde bir tek Nalân'ın cesedine ulaşamaz. Nihat, karısını kaybetmiş olmanın acısıyla bunalıma girer ve inancını kaybeder.
[ 20.00 / SAMANYOLU ]


Havin'in bebeğinden 'Yağmur'a ilik nakli...
Özcan Deniz, Naz Elmas ve Burcu Kara'nın rol aldığı Haziran Gecesi'nde, Havin hemen doğuma alınmıştır. Büyük çabalar sonucu bebek dünyaya getirilir. Bu sırada hastanede çılgına dönen Baran'ı, Havin sakinleştirmeye çalışmaktadır. Kumru'nun planı yolunda gitmiş ve bebekten alınan ilik başarıyla Yağmur'a nakledilmiştir. Bir süre gözetim altında tutulması gereken Damla bebek ise yoğun bakımdadır.
[ 21.50 / KANAL D ]

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 478 50 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 215 51 11 KANAL 6: (212) 448 90 00 atv: (212) 354 30 00 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178


 
Ram günlüğü Prof. Karaçam
İftar Zamanı'nda

İftar Zamanı'nın konuğu Prof. Dr. İsmail Karaçam. Reha Yeprem'in sunduğu programda, Fethullah Gülen Hocaefendi ile yapılan röportajdan bölümler ve Ahmet Selçuk İlkan'dan şiirler var.
[15.50/SAMANYOLU]

Tasavvuf müziği ve sohbet Eyüp'te
Doç. Dr. Nihat Temel, tasavvuf müziği sanatçısı Mürşit Kavurmacı ve hafız Muhsin Temel bugün iftara konuk oluyorlar. Şoray Uzun'un sunduğu Eyüp Sultan'da İftar'da, iftar saatinin tatlı telaşı var.
[17.00/KANAL 7]

Sahur'da din,
Ramazan sohbeti

Ramazan çadırında kurulan sahur sofrasına Eyüp Camii İmamı Osman Yıldırım, sanatçı Orhan Çakmak konuk oluyor. Süleyman Çobanoğlu'nun sunduğu programda, ilahi, tasavvuf müziği ve dua var.
[03.30/KANAL 7]

Filmlerden seçmeler
Timsah Avcısı
Batıda TV şovlarıyla gündemde olan Avustralyalı doğa bilimciler Steve Irwin ve Terri Irwin'in rol aldığı film, TV'de ilk kez ekranda. Büyük bir timsahı avcılardan korumak için Steve ve karısı, önce timsahın yerini belirleyip sonra da onu güvenli sulara ulaştıracakları ölüme meydan okuyan bir yolculuğa çıkarlar. ABD'li ajanlar da timsahın peşinde olduğundan işler iyice karışır.
(The Crocodile Hunter)
Yön: John Stainton
Oyn: Steve Irwin, Terri Irwin, Magda Szubanski, D. Wenham (2002)
KANAL D / 20.00

Çarpışma
Gavin Banek ve Doyle Gipson farklı kişilerdir. Ama bir gün yolları hiç ummadıkları bir şekilde kesişir. Gavin Banek iyi bir avukattır ve çalıştığı şirketteki oyunlara dayanamamaktadır. Doyle ise alkol bağımlısı bir adamdır. Bir araba kazasında bu iki kişi karşılaşır. Gavin olay yerinde önemli bir dosyayı unutur. Dosyayı bulan Doyle ile irtibata geçer ama olaylar farklı gelişir.
Orj. Adı: Changing Lanes
Yön: Roger Mıchell
Oyn: Ben Affleck, Samuel Jackson
Yapım Yılı: 2002
Türü: Dram/Macera
STAR / 20.00

They Nest
Dr. Cahill, yaşadığı kötü olaydan sonra birkaç ayını geçirmek ve kafasını toplamak için Maina adasına gider. Birkaç gün sonra, sahilde, değişik bir tür hamamböceği tarafından yenmiş bir ceset bulunur. Ada halkıyla yıldızı pek barışmayan doktor onları uyarmaya çalışır. Onlar durumu farkedene kadar, bu gizli tehlike ada halkı için ölümcül bir tehdit haline gelecektir.
Orijinal Adı: They Nest
Yön: Ellory Elkayem
Oyuncular: Thomas Calabro, Dean Stockwell
Türü: Macera / Dram
SAMANYOLU / 21.40

Güneşin Karanlık Yüzü
Çok nadir görülen bir cilt hastalığıyla boğuşan bir genç, yıllardır ışıktan uzak yaşamaktadır. Güneş ışığına çıktığında onu öldürebilecek bu hastalıktan kurtulma umudunu kaybetmişken, küçük bir kasaba doktoru ilginç bir tedavi önerir. Ancak bu tedavi 3 gün sürecek, daha sonra hastalık tekrarlayabilecektir. Ve gencin çıktığı 3 günlük tatil, ona bir ömürlük bir aşkı tattıracaktır.
Orijinal Adı: The Dark Side Of The Sun
Yön: Bozidar Nikolic
Oyn: Brad Pitty, Cheryl Pollak
Türü: Duygusal / Dram
TV8 / 22.00

Sevdiğim Herşey
Duvarın yıkılmasının ardından bir dönüşüm sürecine giren demirperde ülkelerinde özgürlük, en çok tartışılan konulardan biriydi. Sulik'in bu değişim sürecini betimleyen filmi hem oğluyla, hem de ülkeyi terk eden sevgilisiyle sorunlar yaşayan bir adamı anlatıyor. Thomas hayatının akışını değiştirecek kararlar alacaktır.
(Everything I Like (Vsetcko Co Mam Rad)
Yön: Martin Sul'k
Oyn: Juraj Nvota, Gina Bellman, Z. Studenková (1992)
Cnbc-e / 22.00
24 Ekim 2005
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED