AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

Bacağında platinle görevinin başında!
Kapıkule Sınır Kapısı'nda görev yapan ve kalça kemiklerinde platin bulunan Narkotik köpeği Silas, bugüne kadar zulalarda saklanan 4 ton 630 kilogram uyuşturucu madde buldu. Gümrük teşkilatının ilk köpeklerinden olan 11 yaşındaki Silas'ın kalça kemikleri, 1999'da Ağrı Doğubayazıt'a bağlı Gürbulak Sınır Kapısı'nda düzenlenen uyuşturucu operasyonu sırasında, TIR'ın dorsesinden düşmesi sonucu kırıldı. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde 4 saat süren ameliyat sonucu Silas'ın kalça kemiklerine platin takıldığını belirten yetkililer şunları söyledi:"Silas, platinli olmasına rağmen yeteneklerinden hiçbir şey kaybetmedi. TIR konusunda uzman olan Silas, bir saat süreyle TIR'ı arayabilecek performansa sahip. Son 3 yıldır Edirne'de görev yapan Silas, bugüne kadar ihbarlı ve ihbarsız olarak 4 ton 630 kilogram uyuşturucu madde buldu"

  • EDİRNE (A.A)

     İstanbul'da yazdan kalma bir gün
    İstanbul'da günlerdir devam eden soğuk havanın ardından haftasonu ısınan hava vatandaşların yüzünü güldürdü. Pazar günü olması dolayısıyla İstanbullular sahillere akın edip güneşin tadını çıkardı.

     Tecavüz zanlısı cezaevinde
    Kendisini UNİCEF görevlisi tanıtıp Etlik'teki Şehit Kubilay İlköğretim Okulu'ndan kaçırdığı 13 yaşındaki kız öğrenciye 15 gün tecavüz ettikten sonra yakalanan Garip M. Aras adlı zanlı tutuklandı. 33 yaşındaki Aras'ın, emniyettekisorgusu dün tamamlandı. olası bir linç girişimine karşı, zanlı pazarg ünü mahkemeye sevk edildi. "Alıkoyma, tecavüz, darp vecebir" suçlarından tutuklanmasına karar verilen aras, cezaevine gönderildi.

     Düşen helikopterde Türk yok
    Azerbaycan'da düşen helikopterin Trabzon'dan kalkışı sırasında, içinde Türk yolcu olmadığı belirtildi. Trabzon Vali Yardımcısı Bahattin Atçı, Pakistan'a yardım malzemesi götürdüğü belirtilen helikopterin dün saat 12.00 sıralarında Trabzon Havaalanı'na geldiğini söyledi. Atçı, "Helikopterin içinde 5 yabancı uyruklu yolcu vardı. Trabzon'dan kalkışta helikopterin içinde Türk vatandaşı bulunmuyordu" dedi. Düşen helikopterdeki 5 kişi ölmüştü.

     Kaleciden alacağını tezahüratla istedi
    Geçen hafta oynanan Zonguldakspor-Çankırı Belediyespor karşılaşmasında, rakip kaleciye "taksi borucunu öde" diye tempo tutturan Zonguldakspor amigoso Cengiz Günay (34), "Amacım hem borcunu hatırlatmak, hem de moralini bozmaktı" dedi. Taksicilik yapan Zonguldakspor amigosu Cengiz Günay, 3 yıl önce Zonguldakspor'da oynayan Çankırı Belediyespor kalecisi Erol Tırpan'ı Amasya'ya götürdüğünü, ancak taksi ücreti olan 100 milyon lirayı ödemediğini anlattı. Tırpan'ın daha sonra Çankırı'ya transfer olduğunu belirten Günay, "Defalarca aradım, borcunu ödemedi. Çankırı ile maç günü tribünde birden aklıma geldi. 'Erol taksi borucunu öde' diye tezahürat yaptık. Amacım biraz da, rakip takımın kalecisi olduğu için moralini bozmaktı" diye konuştu.

  • KAYSERİ ZONGULDAK

     Gül'ün okulu restore edildi
    Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Kayseri'de öğrenim gördüğü Gazipaşa İlköğretim Okulu, aynı okuldan mezun olan işadamı Hacı Boydak tarafından restore edildi. Eski Sanayi Mahallesi'nde 1914 yılında yaptırılan ilkokul, 1918-1922 yılları arasında askeri hastane olarak kullanıldı. 1927'de "Darul İrfan Numune Mektebi" olan, bir süre sonra Çorakçılar adıyla yeniden ilkokul binasına dönüştürülen okul, 1928'de Atatürk'e "Gazi" unvanı verilmesinin ardından Gazipaşa İlkokulu adını aldı. Bakan Gül, ilköğrenimini 1957-1962 yılları arasında burada tamamladı. Gül'ün öğrenci dosyası, halen okulda muhafaza ediliyor. Okula bilgisayar laboratuvarı da kuruldu.

  • KAYSERİ (A.A)

     Sertab Erener: Benim favorim de ABBA'ydı
    Avrupa Yayın Birliği tarafından düzenlenen "Eurovision 50 Yılın Birincisi" yarışmasını ABBA kazandı. "Waterloo" ile 1974'deki yarışmada birinciliği elde eden İsveçli grubun şarkısı, "Eurovision tarihinin en iyisi" seçildi. Yarışmada, 1958'de kazanan İtalya'dan Domenigo Mudogno ikinci, 1987'de kazanan İrlanda'dan Johnny Logan ise üçüncü oldu. Türkiye'yi temsil eden Sertab Erener, ilk eleme aşaması olan ilk 5'e giremeyerek 9. oldu Erener yaptığı açıklamada, "Burada olmamız, kazanmaktan daha önemliydi" dedi. Yarışmada 14 katılımcı arasından 9'uncu olan Erener, "Benim de favorim ABBA idi ve onlar kazandı. İlk üç sıra bence doğru oldu" diye konuştu.

  • KOPENHAG

     İsveç'te AİDS'liler polis olabilecek
    İsveç'te AIDS virüsü (HIV) taşıyanların Polis Yüksekokulu'na kayıt yaptırmalarında sakınca bulunmadığına karar verildi. İsveç Devlet Polis Teşkilatı, HIV taşıyıcısı bir öğrencinin Polis Yüksekokulu'na kayıt yaptırmak istemesi üzerine, bu konuyla ilgili açıklama yaptı. Teşkilatın Personel Şefi Ivar Eriksson, İsveç'te bulunan diğer yüksek okullara HIV taşıyıcılarının kayıt yaptırmasına engel bulunmadığını, bu durumdaki öğrencilerin Polis Yüksekokulu'nda da öğrenim görebileceklerini keydetti. Bu arada, son 10 yılda HIV taşıyan İsveçlilerin sayısında % 66 oranında artış olduğu belirtildi.

  • STOCKHOLM

     Çing hanedanlığı vazosu 15 milyon dolara satıldı
    Hong Kong'da düzenlenen bir müzayedede, Çing hanedanlığı dönemine ait nadir bir porselen vazo, 115.48 milyon Hong Kong Doları'na (14.89 milyon Amerikan Doları) satıldı. Sotheby's müzayede evi yöneticileri, Hong Kong'lu sanat eserleri toplayıcısı William Clark'a satılan vazonun benzerlerinden yalnızca 4 tane olduğunu açıkladı. 1736 ve 1795 yılları arasında yaşayan Çing (Qing) Hanedanı imparatoru Çienlong dönemine ait vazoya biçilen fiyatın, vazonun tarihi önemini doğruladığı belirtildi.

  • HONG KONG

     'Görevimizi en iyi şekilde yaptık'
    Pakistan'daki deprem nedeniyle bu ülkeye giden İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 33 kişiden oluşan yardım ekibi yurda döndü. Yeşilköy Askeri Havaalanı'nda İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar ile ekiptekilerin yakınları tarafından çiçeklerle karşılandı. Ekip adına açıklama yapan 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Türkay Esin, 9 Ekim 2005'de İstanbul'dan yola çıktıklarını ve depremin ikinci günü bölgeye ulaştıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Karayoluyla Keşmir'e geçildi. Bölgeye giden ilk ekip olarak sağlık hizmeti verildi. 30 bin civarında aşı, 4 bin civarında poliklinik hizmeti yapıldı. 2 kişi enkazdan canlı kurtarıldı. Bunların hastanelere sevkleri sağlandı.'' Dr. Deniz Aytan ''Elimizden geldiğince sağlık hizmeti vermeye çalıştık. Yorulduk. Genel olarak çok büyük problem yaşamadık'' diye konuştu.

  • İSTANBUL

     KPSS'ye başvuran 26 bin 826 kişi işe girdi
    Geçen yıl yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) başvuran 1 milyon 731 bin 759 adaydan 20 bin 826'sının işe yerleştirildiği bildirildi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın KPSS'ye ilişkin önergesini cevaplandırdı. AK Parti iktidarı döneminde KPSS'nin bir kez yapıldığını belirten Şahin, geçen yıl yapılan sınava 1 milyon 731 bin 759 adayın başvurduğunu kaydetti. Şahin, başvuranlardan 20 bin 826 adayın işe yerleştirildiğini bildirdi.

     Ayasofya tablosuna 210 milyar lira
    Pirizade ailesinden Abdülazim Mehmet İsmet ve Melike Özbek çiftinden, çocukları ünlü modacı Rıfat Özbek ve Ürdün Fahri Konsolosu Mithat Özbek'e geçen koleksiyonun satıldığı müzayedede, 133 parça eser sanatseverlerle buluştu. Artı Mezat'ta gerçekleşen müzayedede, 90 bin YTL başlangıç bedeliyle satışa sunulan Şevket Dağ'a ait 1917 tarihli "Ayasofya" adlı yağlıboya tablo, 210 bin YTL'ye satıldı. Müzayedede, 26 kırat artdeco pırlanta bilezik 65 bin YTL'ye pırlantalı markiz kesim broş 45 bin YTL'ye, Hasan Vecih Bereketoğlu'nun "Kurbağalıdere" adlı tablosu 33 bin YTL'ye alıcı buldu. Osmanlı dürbününün 14 bin YTL'den satıldığı müzeyedede, tuğralı gümüş mücevher kutusu 12 bin YTL, pırlanta ve yakut taşlı murassa marpuç 7 bin 750 YTL'ye, Venedik objeleri ise bin 100 YTL'ye satıldı.

  • İSTANBUL

     Cumhuriyet Bayramı provası
    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenecek törenlerin provaları yapıldı. İstanbul Bağdat Caddesi'nde dün yapılan prova, askeri birlikler ve ilçedeki 39 resmi ve özel okulun öğrencilerinin yerlerini almasıyla başladı. Provada tören komutanlığını yapan Levazım Maliye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'ndan Kurmay Albay Naci Boran ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Demir, üstü açık askeri araçla geçiş yaparak, askeri birlikler ve öğrencileri selamladı. Tören provası, 1. Ordu Komutanlığı bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunması ve askeri birlikler ile öğrencilerin geçişi ile sona erdi. Hakkari'de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında bir yürüyüş düzenlendi. Valilik tarafından organize edilen yürüyüş, Şehir Stadyumu'nda başladı, Valilik önünde son buldu. Türk bayraklarıyla Atatürk posterlerinin de taşındığı yürüyüş, geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı.

     Organlarıyla dört kişiye can verecek
    Antalya'da geçen cuma bir otomobilin çarpması sonucu beyin ölümü gerçekleşen Caner Saraçoğlu (33), 4 kişiye can verecek. Evli ve bir çocuk babası Saraçoğlu'nun böbrekleri, pankreası, kalbi ve karaciğeri alındı. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Koordinatörü Nilgün Keçecioğlu, alınan karaciğerin Necmi Altıntaş'a (45), bir böbrek ve pankreasın Levent Karamürsel'e (23) nakledildiğini söyledi. Hastaların durumunun iyi olduğunu belirten Keçecioğlu, "İkinci böbrek için 4 aday var. Kalp ise Koşuyolu Hastanesi'nde yatan 21 yaşındaki bir erkek hastaya gönderildi, nakil orada yapılacak'' diye konuştu.

     Tiyatroda yangın paniği
    Bursa Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu'nun çatısında onarım yapılırken yangın çıktı. Yangın sırasında tiyatroda sahnelenen "Otobüs Durağında Üç Bencil" adlı oyunu seyreden, aralarında çocukların da bulunduğu izleyiciler, güvenlik güçlerince binadan tahliye edildi. Yangın, bir saat süren çalışma sonucunda tamamen söndürüldü.



  • 24 Ekim 2005
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED