AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Malatya'da mutlu bir Yozgatlı

G.Saray'ın puan kaybıyla gelen şansı çok iyi kullanan F.Bahçe, kulübeden ilk onbire giren Mehmet (2) ve Tuncay'la liderliğe ortak oldu.

F.Bahçe, liderlik hesaplarıyla çıktığı maçta Malatyaspor engelini 3-0'la geçerek G.Saray'la puan ve averajını eşitledi. Şimdi zirve iki ezeli rakip tarafından paylaşılıyor. Sarı-lacivertliler, 34 ve 41. dakikalarda Mehmet Yozgatlı'nı attığı gollerle devreyi 2-0 önde kapattı. İlk yarıda F.Bahçe Alex ve Mehmet Yozgatlı, Malatyaspor ise Toth ve Bilal ile net fırsatlar kaçırdı. İkinci yarıda daha açık oynamaya başlayan Malatyaspor, 46'da Okan, 48'de Mustafa Özkan ve 54'te Bilal'le gole yaklaştı ancak Volkan geçit vermedi. Fenerbahçe ise 66. dakikada Tuncay'la farkı 3'e çıkardı. Sarı-lacivertli ekip, golden sonra Anelka ve Nobre ile farkı artırma şansı yakalarken, Malatyaspor da yine Bilal ve Effa ile farkı azaltacak pozisyonları değerlendiremedi.

Samba yoksa çiftetelli var!

F.Bahçe bu sezon ilk kez yabancılarının gol atamadığı bir maçı kazandı. Daum'un Mehmet-Tuncay tercihi tuttu.
Sarı-lacivertli takım, Malatya'da bir ilke imza attı. Hep yabancı oyuncuları, özellikle de Brezilyalı futbolcularıyla yürüdüğü söylenen F.Bahçe, bu sezon ilk kez yerli oyuncularının golleriyle kazandı. Daum'un Nobre ve Selçuk'un yerine ilk onbire yerleştirdiği Mehmet ve Tuncay geceyi imzaladı.

Maç sonrasının en neşeli ismi olan Mehmet Yozgatlı, kendisine verilen şansı iyi kullandığını ve artık formayı bırakmayacağını söyledi. Mehmet, "Bir gün fırsat verileceğini biliyordum. Bu yüzden çok çalıştım" dedi. Mehmet, ilginç gol sevincinin ise arkadaşı Önder'le arasındaki bir espri olduğunu söyledi.

'Üzerimize gelen kaybeder'

Maçtaki en önemli olayın takımının dayanıklılığı olduğunu söyleyen F.Bahçe Teknik Direktörü Daum, "Sezonun yoğun geçeceğini bildiğimiz için dayanıklılık üzerine çalışmıştık. Bunun karşılığını alıyoruz" dedi. Alman hoca, Malatyaspor örneğindeki gibi üzerlerine gelen takımlara karşı gol için daha şanslı olduklarını belirtirken, liderlik konusunda, "Bizi ve G.Saray'ı aynı sırada yazın" dedi.

Neden iki lider, neden Fener üstte?

Puanları, averajları, özetle herşeyleri eşit olan F.Bahçe ile G.Saray statüye göre liderliği paylaşıyor. Yani iki takım da ligin birincisi. Sıralama yapma gereği ortaya çıkınca, alfabetik sırada önce gelen 'F' harfinden dolayı F.Bahçe üstte yer alıyor. Sezon sonunda da böyle bir eşitlik yaşanırsa, iki takımın kendi aralarındaki maçlara bakılacak. O da eşitse şampiyonu 3. maç belirleyecek.

Galibiyet rekoruna 2 kaldı

Daha önce üst üste en fazla 9 galibiyet alabilen F.Bahçe, dün 8. maçını kazanarak, bu rekorunu egale etmeye yaklaştı. Sarı-lacivertliler, bu hafta G.Antep'i yenerlerse rekorunu tekrarlayacak, haftaya Sivas'tan da galibiyetle dönerse, 10 maçla yeni rekora ulaşacak.

Milan ile PSV de kazandı

Şampiyonlar Ligi'nde F.Bahçe'nin grubunda yer alan Milan ve PSV Eindhoven de haftayı galibiyetle kapattı. Milan, Palermo'yu Gattuso ve İnzaghi'nin golleriyle 2-1, PSV de Ajax'ı Simons'un penaltı golüyle 1-0 mağlup etti. Schalke önceki gün Wolfsburg ile 0-0 berabere kalmıştı.



24 Ekim 2005
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED