AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
D Ü N Y A
Devrim yıllarını hatırlattı
HARİTADAN SİLİNECEKSİNİZ

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad İsrail'e meydan okudu. "Siyonizmsiz Dünya" konferansında konuşan Ahmedinecad, İsrail'in haritadan silinmesi çağrısında bulundu. Ahmedinecad İslam ümmeti can damarında tarihi bir düşmanının yaşamasına izin vermez" diye konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad dün yaptığı konuşmada İsrail'in haritadan silinmesi gerektiğini söyledi. Tahran'da düzenlenen "Siyonizmsiz Dünya" konferansında konuşan Ahmedinecad "Siyonist rejimin kurulması saldırgan dünyanın İslam dünyasına bir eylemidir. İşgal toprağındaki çatışmalar kader savaşının bir parçasıdır. Yüzlerce yıl sürecek savaşın sonucu Filistin toprağında tayin edilecek. İmam'ın (Ayetullah Humeyni) söylediği gibi İsrail haritadan silinmelidir" dedi. İsrail'i tanıma veya bu ülkeyle ilişkileri normal düzeye getirme çabalarını kınayan Ahmedinecad, konferansa katılan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Filistin'deki yeni dalga saldırıların, İslam dünyasının yüzündeki bu lekeyi (İsrail) sileceğine şüphe yoktur'' dedi. İsrail'i tanıyanların, İslam ülkelerinin hiddetinin ateşinde yanacağını belirten Ahmedinecad, Siyonist rejimi kabul etmenin, İslam dünyasının yenilgiye uğradığı ve pes ettiği anlamına geldiğini söyledi. Yıllardan beri ilk kez bir İranlı üst seviye yetkili İsrail devletinin ortadan kaldırılması çağrısında bulunuyor. İçişleri Bakanlığı konferans salonunda toplanan 4 bin kadar öğrenciye konuşan Ahmedinecad Filistin birliği, direniş ve Siyonist rejimin yok olacağı bir noktaya gelinmesi çağrısında bulundu.

'İsrail ile barış teslimiyettir'

Ahmedinecad, "İslam ümmeti can damarında tarihi bir düşmanının yaşamasına izin vermez" diyerek konuşmasını saldırganla (ABD) İslam dünyası arasında tarihi bir savaşa odaklandırdı. İsrail'in Gazze Şeridi'nden çekilmesiyle ilgili olarak Ahmedinecad "Bir parça toprakta barış olmasıyla mesele hallolmaz. Her kim İsrail'in varlığını tanıyan bir imza atarsa, Müslüman dünyasının teslimiyetini imzalamış olur. İslam ümmetindeki herhangi bir lider İsrail'i tanırsa kendi halkının öfkesine sebep olur" dedi.

'İslam dünyası 300 yıldır geri çekiliyor'

İslam dünyasının son 300 yıldır 'maalesef' geri çekilmekte olduğunu söyleyen Ahmedinecad 'tarihi savaşla' ilgili olarak "Yüzlerce yıl geriye dayanıyor. Bazen İslam kazandı. Bazen de kimse kazanmadı. Maalesef son 300 yıldır İslam dünyası geri çekiliyor. Saldırganların (zalimler) Siyonist rejimi kurmak için harekete geçtiği yüzyıl önce İslam'ın son siperi düştü. Saldırgan emellerini İslam dünyasının kalbine yaymak için şimdi burayı bir kale gibi kullanıyorlar" diye konuştu. İran Cumhurbaşkanı, İsrail'in Gazze'den çekilmesinin bir hile olduğunu iddia etti.

  • TAHRAN

    İsrail: İran BM'den çıkarılsın

    İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, İran'ın BM'den çıkarılması çağrısında bulundu. Peres, Başbakan Ariel Şaron'a gönderdiği mektupta, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın İsrail'in haritadan silinmesi gerektiği şeklindeki açıklamasının, "BM sözleşmesine aykırı olduğunu ve insanlığa karşı işlenen bir suça denk olduğunu'' belirtti. Peres, "BM Genel Sekreteri'ne ve BM Güvenlik Konseyi'ne, İran'ın BM'den çıkarılması amacıyla açık ve net bir çağrıda bulunmak gerekmektedir'' dedi. Bu arada, Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste Blazy, İran'ın Paris büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığına çağrılmasına karar verildiğini bildirdi.Douste Blazy, "Eğer bu, gerçekten söylendiyse bunu kabul edemeyiz. Bu açıklamayı şiddetle kınıyorum'' dedi. İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos da, "Bu açıklamayı en sert şekilde reddettiğini ve İran'ın Madrid Büyükelçisiyle acilen biraraya gelmeyi istediğini'' bildirdi. ABD de Ahmedinecad'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi.Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, Ahmedinecad'ın açıklamalarının, ABD'nin İran'la ilgili kaygılarının ve söylediklerinin doğruluğunu gösterdiğini kaydetti.



  • 27 Ekim 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED