AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
DEVE AĞLAYINCA

"Bir deve müzisyenin şarkısını dinleyip de yavrusunu emzirmeye karar verirse eğer, gözyaşı dökermiş" efsanesine yaslanan Ağlayan Devenin Öyküsü harika bir belgesel

2005 Oscar adayı olmuş bir belgesel-dram geliyor NTV ekranlarına. İki bölüm olarak yayınlanacak The Story of the Weeping Camel (Ağlayan Devenin Öyküsü), Moğolistan'daki Gobi Çölü'nde, göçebe bir ailenin, beyaz yavrusunu reddeden bir anne deveyi, geleneklere uyarak müzikle iknâ etme çabalarını anlatan ilginç bir film. Katıldığı uluslararası festivallerde seyirci ödüllerini toplayan belgeselin Münih'te film okulu öğrencisi Moğol Davaa ile İtalyan Falorni isimli iki yönetmeni var. Film bu ikilinin mezuniyet projesi. Filmin kahramanları, Gobi Çölü'nde deve çobanlığı yaparak hayatını kazanan bir aile ve onların develeri. Özellikle de bembeyaz bir yavru doğuran ve ona süt vermeyen anne deveyle yavrusu. Anne İngen, yavrusu Botok'a süt vermeyi reddedince aile, deveyi kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Aienin oğulları, anne deve İngen'i ikna edecek bir müzisyeni bulup getirmek için kasabaya gider. Efsaneye göre, bir deve müzisyenin şarkısını dinleyip de yavrusunu emzirmeye karar verirse, gözyaşı dökermiş. Belgesel, Filmekimi'nde de gösterilmiş ve seyirciden övgü almıştı.
[20.30/NTV]


Polat'ın en zor seçimi

Kült dizi Kurtlar Vadisi'nde, Başbakan'a suikasti engellemeye çalışan Polat, kendisine sinsi bir oyun oynandığını çok geç farkeder. Önündeyse seçimi hayli zor olacak, iki seçenek vardır.

Raci Şaşmaz ve Bahadır Özdener'in senaryosunu yazdığı, Serdar Akar'ın yönetmenliğini yaptığı Kurtlar Vadisi'nde, iki nişancının çatışmasından galip çıkan Polat, suikast için başka planlar da yapıldığını anlar. Şimdi bir sorunu daha vardır. Polat, elindeki cesedi yok etmeye çalışırken, Elif'in yakınları çaresizlik içerisindedir. İstanbul'dakilerle irtibat kurması engellenen Polat, anlık da olsa temas kurmayı başarır. Suikast günü geldiğinde ise tek amacı vardır. Başbakan'a yapılacak suikastı engellemek. Tören alanına ulaşmaya çalışırken Polat'ın beklemediği bir şey olur ve konvoyun bulunduğu alana vaktinde ulaşır. Kendisine sinsi bir oyun oynandığını fark ettiğindeyse önünde iki seçenek kalmıştır.
[21.15/KANAL D]


Ramazana dair sesler

Şoray Uzun'un sunduğu Eyüp Sultan'da İftar'ın konukları Ali Rıza Demircan ve Bekir Ünlüataer. İlahiyatçı Ali Rıza Demircan'la hoş sohbet ve tasavvuf müziği sanatçısı Bekir Ünlüataer'le hoş melodiler izleyenleri bekliyor.
[17.00/KANAL 7]


FİLMLERDEN SEÇMELER

Bostancı Baba
Yol kesen, soygun yapan, kendine dağları mesken edinen acımasız bir eşkıyanın Agâh'ın hikayesinin anlatıldığı filmde, dağlar dağ olalı onun kadar zalim birini görmemiştir. Yine bir kervanı soyarken, vurup öldürdüğü kadının gençlik aşkı Seher olduğunu fark ettiğinde Agâh'ın yüreğine bir ateş düşer. Eşkıya reisi, tüfeğini gömüp silaha tövbe edecektir.
Yön: Adem Ayral Oyn: Burhan İnce, Ekrem Bozgül, Onur Ayan, Dilek Bozgül, Talat Bozok, T. Gürel (2004/Dram)
KANAL 7 / 14.45

Hz. Meryem
MÖ 16. yy'da Kudüs'ü ele geçiren Herot tahta çıkar. Mesih'in doğacağı haberi Kudüslülerin umudu olurken Herot'a kabuslar yaşatır. Beklenen Mesih yerine İmran ailesinin bir kızı olduğu açıklanır. Allah'a adanan çocuğun bir kız olması Herot'u rahatlatır. Celileli Yahudiler ise, İmran ailesini dışlarlar. Zekeriya Peygamber'in Allah'a sığınmaktan başka yapacak şeyi yoktur.
Orj Adı: Saint Mary Yön: Shahryar Bahrani, Oyn: Parviz Pour Hosseini, Mohammad Kasebi Yapım: 2002 / İran
STAR / 21.50

Bir Arada
Katıldığı bir seminerde yıldırım aşkına tutulan ve evlilikle sonuçlanan bir ilişkiye giren Renata, hayatta ne yapacağına dair pek bir fikri olmayan genç bir kadındır. En sonunda gerçek aşkı bulduğuna inanan Renata, kocası ile aralarındaki yaş farkının ailesi için ciddi bir sorun teşkil etmesi karşısında ise, arada kalacaktır.
Orj Adı: Once Around Yön: Lasse Hallström Oyn: Richard Dreyfuss, Holly Hunter, Danny Aiello, Laura San Giacomo, Gena Rowlands Yapım Yılı: 1991 Romantik/Komedi
Cnbc-e / 22.00

Uzay Yarışı
Billy Von Huber, babasıyla askeri bir donanma üssünde yaşayan bir çocuktur. Babası bir roket uzmanıdır ve içinde bir canlıyla uzaya gönderilecek ilk Amerikan füzesinin hazırlanmasında çalışmaktadır. Billy, sık sık babasıyla birlikte uzay üssüne gider. Laboratuvarın yöneticisi Dr. Donni'yle arkadaş olan Billy'nin ilgisini çeken tek hayvan ise Mac adlı sevimli şempanzedir.
(Race to Space) Yön: Sean McNamara Oyn: James Woods, Annebeth Gish, Alex D.Linz, Wesley Mann (2001)
TV8 / 23.00

Aptal Şampiyon
Uluslararası karate turnuvası için Türkiye'ye gelen, Çinli şampiyon adayı ölümle tehdit edilince yerine ona benzeyen birini müsabakaya çıkarmayı planlarlar. Dalgacı oto tamircisi Müjdat Gezen, Çinli şampiyona benzerliğiyle dikkat çeker ve müsabakaya katılması için bir şekilde ikna edilir. Komik olaylar da böylece başlamış olur.
Yön: Hulki Saner Oyn: Müjdat Gezen, Ülkü Özen, Y. Selekman, Şener Şen, H. Koşar Yapım: 1975 Türü: Komedi
KANAL 7 / 23.45

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
'İslamcılar'ı tanıyalım!
M. Ali Birand'ın sunduğu 32. Gün'de, İslam'da Kadın Hakları ve Diyanet'in Kadın Reformu var. İslam'ın kadına tanıdığı hakları ilahiyatçıların değerlendireceği programa, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ilk kadın vaiz Prof. Dr. Beyza Bilgin konuk. Programda The İmam filmine konu edilen eski imam hatiplilerle yapılan röportajlar da var.
[23.30/KANAL D]

Türkiye, AB,
hukuk, adalet

Mete Belovacıklı'nın sunduğu 9. Senfoni'ye, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Burhan Kuzu, Yargıtay Cumhuriyet Eski Başsavcısı Vural Savaş , Yeditepe Ü. Hukuk Dekanı Prof. Haluk Kabaalioğlu ve AÜ İletişim'den Doç. Dr. Mehmet Yüksel konuk. AB üyeliği ve Türkiye'deki hukuk sistemi ve ulusal yargı programda masaya yatırılıyor.
[23.25/TRT 1]

Evlat sevgisiyle imtihan olan babanın 'Buluşma'sı
Büyük Buluşma, hayatını kızlarına adayan Galip için gerçekleşiyor. Konu şöyle: Bakkal Galip, kızları Asude ve Meliha'nın üzerine titreyen bir babadır. Çocuklarını o kadar çok sevmektedir ki, onlara duyduğu sevgiye adeta köle olmuştur. Sevgisi kalbini bağlayan ve gözü başka bir şey göremez olan Galip'in kızlarına düşkünlüğü olayları farklı bir noktaya götürecek ve Galip için Büyük Buluşma gerçekleşecektir.
[ 20.00 / SAMANYOLU ]

Misi, Onur'un kaçmaya çalıştığını farkedince
Ayçin İnci, Yetkin Dikinciler ve Bülent Alkış'ın rol aldığı Misi'de, Mustafa gazetede bulduğu resmi Onur'a gösterir. Mustafa onun açığını bulmanın zevkini çıkarır. Selim ve başkan restoranda dertleşirler. Misi, Onur'un kaçmaya çalıştığını anlamıştır. Misi, Mustafa'ya gece Mümtaz'ın dükkanına girerken görüldüğünü söyler. Mustafa da Onur'un gerçek eşi ile olan resmini bir gazetede görmüştür. Hasan nişan yüzüğü almak için kuyumcudadır. Misi ona teşekkür etmeye gelir.
[ 21.45 / ATV ]

Dila'nın davetinde büyük bir rezalet çıkıyor
Işıl Yücesoy, Kenan Bal ve Cansu Dere'nin başrol oynadığı Güz Yangını'nda, Dila hanım kredi alacağı şirketle ilişkilerini geliştirir, onlar için hazırlanan bir davete giderler. Ancak Zülal, Dila hanım ve Sefa tarafından kapı dışarı edilir. Sevgilisine koşan Zülal ise umduğunu bulamayacaktır. Kerem davet sahiplerinden bir bayanla tanışır. Sözlüsü Naz'dan vazgeçmek istemez.
[ 23.20 / SAMANYOLU ]
27 Ekim 2005
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED