AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ
TMSF'nin sanatçılarına talip
çıkmayınca ihale ertelendi

TMSF'nin en renkli ihalesi ertelendi. Banka alacakları nedeniyle el konulan Prestij Müzik'in, aralarında Haluk Levent'in de bulunduğu 18 sanatçısına tek talip bile çıkmadı.

  • FATMA ÇİFTÇİ / İSTANBUL
    Alacaklar nedeniyle devraldığı televizyon kanalından, çimento fabrikasına kadar birçok varlığı satışa çıkaran TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu), düzenleyeceği en ilginç ihaleyi erteledi. Banka alacakları nedeniyle haczedilen Prestij Müzik bünyesindeki 18 ünlü sanatçının isimlerini bugün ihaleye çıkaracağını duyuran, ancak birkaç gün önce ihaleyi erteleyen TMSF, ihalede usul yönünden eksiklikler buldu. Ancak ihale ertelenmese bile sonuç alınamayacaktı. Çünkü Prestij Müzik'in 18 sanatçısına bugüne kadar tek bir alıcı bile çıkmadı.

    En pahalı marka Haluk Levent

    Sanatçı ihalelerini ileri bir tarihe erteleyen TMSF, muhammen bedellerde değişiklik yapmayacak. Fon, marka satış ihalelerinde en yüksek geliri 100 bin YTL ile rock müzik sanatçısı Haluk Levent'in marka satışından beklerken, tüm sanatçı ihalelerinden toplam 585 bin YTL gelir elde etmeyi planlıyor.

    Haluk Levent, bir televizyon programında 'TMSF'nin kendisinin belirlediği 100 bin YTL muhamemmen bedeli çok yüksek bulduğunu, bu nedenle talip olmayacağını açıklamıştı. TMSF'nin sanatçı ihalelerinde, ikinci en yüksek bedelli marka, şarkıcı Hatice. Hatice 40 bin YTL'den açık artırmaya çıkacak. Satıştaki diğer şarkıcılardan Altay ve Suat Suna 30 bin, Nuray Hafiftaş 20 bin, Elif Karlı 15 bin, Hamiyet de 10 bin YTL'den satışa çıkacak. Prestij Müzik şirketine ise 200 bin YTL muhammen bedelle alıcı aranacak.

    Alıcılar Telsim'i inceliyor

    Bu arada Telsim ihalesinde ön yeterlilik alan yatırımcılar, bilgi odalarında incelemelerde bulunuyor. Bilgi odası süreci, 25 Kasım'da sona erecek. TMSF'nin 13 Aralık'ta yapılacağı ihale prosedürüne göre bilgi odasına girme aşamasına 10 Ekim itibariyle geçildi. Ön yeterlilik için başvuran 15 yerli ve yatırımcının 5'li gruplar halinde bilgi odalarına alınmasına başlandı. Fiziki bilgi odasının yanısıra, yatırımcıların Telsim için hazırlanan ve bilgisayara yüklenen bilgilere güvenli bir şekilde ulaşılmasının sağlandığı sanal bilgi odası ile de her türlü soruya cevap verilebiliyor.

    Sanatçılar peşin satılacak

    TMSF, marka değerleri 5 bin YTL ile 100 bin YTL arasında değişen sanatçıların isim markalarını açık artırmayla ve peşin para karşılığında satacak. Açık artırmada her bir markanın satışına 5'er dakikalık süre ayrıldığı için 18 sanatçının satışı 1 saat 45 dakikada tamamlanacak.

    Açık artırmada verilen bedeller belirlenen yaklaşık değerin yüzde 75'inden az olur ya da hiç alıcı çıkmazsa ikinci bir satış düzenlenecek. İkinci satışta da alıcı çıkmadığı takdirde söz konusu markalar 6 ay içinde pazarlık usulüyle satışa çıkarılacak. İhaleye katılmak isteyen yatırımcılar 5 bin YTL teminat bedeli yatırmak zorunda olacak.



  • 27 Ekim 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED