AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Su çılgın Türkler'i devlet yazdırdı

Prof. Yalçın Küçük, Turgut Özakman'ın "Şu Çılgın Türkler" adlı kitabının "MİT tarafından yazdırıldığını" iddia etti. Eski MİT'çiler ise "yoruma açık" cevaplar verdiler

  • HABER MERKEZİ / İSTANBUL
    Yazar Prof. Dr. Yalçın Küçük, Turgut Özakman'ın yazdığı "Şu Çılgın Türkler" adlı kitabın "MİT veya devlet tarafından yazdırıldığını" iddia etti.

    Prof. Küçük, Aktüel dergisi muhabiri Alper Görmüş'le yaptığı söyleşide, kitabı "Kemalizmin cenaze töreni" diye niteleyerek, "Aslında yazdıklarını ancak ana okulunda okutabilirsiniz" ifadesini kullandı. Kitabın "istihbaratın veya devletin isteğiyle" yazdırıldığını savunan Prof. Küçük, "Ona 'sen bunu yap' demişlerdir" dedi.

    Ancak Küçük'ün bu iddialarına eski MİT'çiler "yoruma açık" cevaplar verdiler. Bir dönem MİT'te görev yapan Prof. Mahir Kaynak, "Ben bu konuda yorum yapmıyorum. Ama siz benim bu konuda yorum yapmamamı her anlamda değerlendirebilirsiniz. Şu Çılgın Türkler'in kapağını bile açmaya değer bulmadım" dedi. Emekli Tuğgeneral Şinasi Demir ise "Kitabı iki kez okudum. Yazarı ile de görüştüm. Yalçın Küçük'ün iddiası hem komik hem de iyi niyetli değil. Ama keşke bu iddia doğru olsa. Birileri ulusal bilinci artırmak için böyle bir şey yaptırmış olsa" dedi.

    Yaşar Nuri Öztürk ve Tuncay Özkan'a da yazdırdılar

    Araştırmacı yazar Orhan Gökdemir ise "kitap yazdırmanın devletin bir geleneği haline geldiğini" belirtirken, "Yaşar Nuri Öztürk ve Tuncay Özkan'a da kitap yazdırdılar" iddiasını ortaya attı. "Kitaplarımda da belgeleriyle birlikte bu bilgileri verdim. 12 Eylül'den önce terörle ilgili bir çok kitap yazdırdılar. 12 Eylül'den sonra da İslam'la ilgili kitaplar yazdırdılar. Devlet değişik dönemlerde değişik konularda böyle kitapları sipariş ediyor" diyen Orhan Gökdemir konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "İslam Gerçeği kitabı DİTİB tarafından basıldı. Kitabı altı kişilik kurul yazdı. Yaşar Nuri Öztürk bu kurulun başındaydı. Kurulda eski MGK Genel Sekreteri Orgeneral Doğan Beyazıt, Prof. Dr. Beyza Bilgin, Prof. Dr. Hüseyin Atay, Prof. Dr. Rahmi Ayaz, Prof. Dr. Salih Akdemir gibi isimler yeraldı. Kitabın amacı İslam dinini hurafelerden arındırmak."

    Başka örnekler de var

    Gökdemir'in verdiği diğer örnekler ise şu şekilde: "İhsan Doğramacı'nın önsözünü yazdığı "Türkiye'de Anarşi ve Terörün Sebepleri" adlı kitap. Kitabın yazarı belli değil. 1985'te çıkmış. Kitabta şöyle bir not düşülmüş: "Bu kitabın yazılmasını yetkili birimler istedi." Bir dönem Özel Harp Dairesi Başkanlığı yapmış Eski Tümgeneral Cihat Akyol'un "Kontrgerilla" adlı kitabı. Kitabı kendisi basmış görünüyor."

    Devletin gazetesi

    Yazar Gökdemir'in diğer iddialarından biri de şu şekilde: " Günaydın Gazetesi sahibi Bekir Kutmangil öldürüldüğünde devlet tarafından çıkartılıyordu. Gazetenin künyesinde 12 Eylül'de psikolojik harekatı yöneten ekip vardı. Bunlardan biri Ertuğrul Zekai Ökte. O dönem Genel Kurmay Başkanlığı Toplumla İlişkiler Birimi'nin başmüşaviriydi. Aynı ekip şu an 'Önce Vatan' diye bir gazete çıkartıyor. Künyesi eski Günaydın gazetesinin kanyesi. Ayrıca 28 Şubat'tan sonra peyda olan Ulusalcı Hareketi organize eden dernekler Ertuğurul Zekai Ökte'nin fikriydi."



  • 27 Ekim 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED