AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
'Van'a giden rektörler Hakkari'ye de gelsin'

Kanun çıkartıldığı halde Hakkari Eğitim Fakültesi'nin YÖK tavrı nedeniyle açılmadığını söyleyen AK Parti Hakkari Milletvekili Mustafa Zeydan, Van'a çıkarma yapan rektörleri Hakkari'ye çağırdı.

  • VELİ TOPRAK / ANKARA
    Rektörlerin Van'a yaptıkları çıkarmaya komşu Hakkari'den tepki geldi. AK Parti Hakkari Milletvekili Mustafa Zeydan, Van'a giderek rektör Yücel Aşkın'a destek veren rektörlere "Hakkari'ye de gelin" çağrısında bulundu. Zeydan, "Rektörlerimiz Van'daki mahkeme kararına gösterdikleri tepkiyi Hakkâri'de beş yıldan beri beklemekte olan Eğitim Fakültesi'nin açılması için de göstermiş olsaydılar, kendilerine daha yakışırdı" dedi.

    Eğitimin öneminin Hakkari'de daha fazla öne çıktığına işaret eden Zeydan, eğitim konusunda daha önceki yönetimlerin başarısız olduğunu hatırlattı. Zeydan, "Türkiye topraklarında yaşayan her vatandaş kadar ülkesine ve milletine bağlı olan Hakkâri halkının eğitim durumu ulusal güvenlik kadar önemlidir. Bölgedeki insanın uzun vadede kurtuluşu eğitimden geçmektedir" diye konuştu.

    Örnek kızlar

    Kız öğrencilerin eğitim görmesi için her ilçeye kız lisesi ve yurdu açılmasını isteyen Zeydan, "Hakkâri ilimizin halkının, velilerinin anlayışı, görüşü eğitime karşı çok önemlidir. Bütün velilerimizin yüzde yüzü kendi kızlarını okutmak istemektedir. Hakkâri'nin en fakir ilçesi olan Çukurca'da 12 tane kızımız üniversiteyi kazanmış, paraları olmadığı için kaymakamlığa başvurmuşlar. Dolayısıyla bana da başvurdular, parti binasında beraber bir toplantı yaptık. Bu kızlar okumak istiyor; velileri de müsaade etmiş. Sağ olsunlar işadamlarını topladık, kendilerine 10 milyar civarında para verdik ve kızlar, şu anda, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya gibi yerlerde derslerine, tedrisatlarına devam etmektedirler. O bakımdan, Hakkâri halkı, gerçekten, veli olarak, kendi kızlarını oğlanlardan ziyade okutmak istiyorlar. Kızlarımız da aynı anlayışla hareket etmektedirler" diye konuştu.

    Eğitim fakültesi 5 yıldır açılmıyor

    Hakkari'de 5 yıldır açılmayan Eğitim Fakültesi'nin bulunduğunu vurgulayan Zeydan, "Gönül isterdi ki, sayın rektörlerimiz Van'daki mahkeme kararına gösterdikleri tepkiyi Hakkâri'de beş yıldan beri beklemekte olan Eğitim Fakültesi'nin açılması için de göstermiş olsaydılar, kendilerine daha güzel yakışırdı diye düşünüyorum" dedi.

    BAKAN ÇELİK'İ ÖRNEK ALSINLAR

    Mustafa Zeydan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in uygulamalarını rektörlere örnek gösterdi. Üst düzey Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarını Hakkari'ye gönderdiğini ve yerinde inceleme yaptırdığını kaydeden Zeydan, "Bir hafta evvel bakanlığına bağlı 20'ye yakın genel müdürünü Hakkâri'ye göndererek, A'dan Z'ye kadar Hakkâri'deki bürokratlarla birlikte bütün ilçeleri gezerek Hakkâri'nin eğitim sorunlarını tespit etti. Onunla da kalmadı, biz milletvekillerini yanına alarak, Hakkâri'ye gelerek 7 saat gibi bir toplantı yapıldı, Hakkâri'nin bütün sorunları masaya yatırıldı" şeklinde konuştu.



  • 27 Ekim 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED