AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
Davetiye misillemesi

Sezer'in, 29 Ekim resepsiyonuna bazı milletvekillerini 'eşsiz' davet etmesi tepki gördü. Ak Partili Kaşıkoğlu, davetiyesini iade ederek, "Temsil ettiğiniz makam ayrımcılık yapma imkanı bulunan şahsi makamınız değildir" dedi

  • VELİ TOPRAK-BİLAL ÇETİN/ ANKARA
    Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 29 Ekim Cumartesi günü Çankaya Köşkü'nde vereceği resepsiyona AK Partilileri eşsiz davet edince milletvekillerinin tepkisi ile karşılaştı. AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, resepsiyon davetiyesine iade ederek Cumhurbaşkanı Sezer'e bir protesto mektubu yolladı.

    Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e eşsiz davetiye gönderdi. Buna karşı Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanları Mehmet Aydın, Kürşat Tüzmen'e eşli davet geldi.

    Anavatan'a geçmesi de kurtarmadı

    Sezer, AK Parti'den ayrılarak Anavatan'a geçen milletvekillerinin büyük bölümüne eşli davetiye gönderdi. Ancak eşi başörtülü olan Anavatan Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan ise eşsiz olarak davet edildi. Özdoğan, "Ben mimliyimdir. Cumhurbaşkanının kendi takdiri, saygı ile karşılıyorum" dedi. Anavatan Malatya Milletvekili olan Miraç Akdoğan'a geçen yıl eşsiz davetiye gelirken bu yıl ise eşli davetiye gönderildi.

    AK Parti'den istifa ederek ANAP'a katılan Isparta Milletvekili Mehmet Sait Armağan'a eşinin başörtülü olması nedeniyle yine eşsiz davetiye geldi. Sezer tarafından verilen resepsiyonlara da katılmadığını belirten Armağan, "Böyle bir ayrımcılığı kabul etmiyorum" diye konuştu. Sezer'in AK Parti'de iken eşsiz davetiye gönderdiği Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Sarıbaş, "Şimdi eşli davetiye geldi. Ayrım doğru değil" diyerek tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı, CHP'den AK Parti'ye geçen milletvekillerine de iki farklı davetiye gönderdi. Batman Milletvekili Nezir Nasıroğlu eşsiz davetiye alırken, Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy'a eşli davetiye geldi. Adana Milletvekili Attila Başoğlu da eşli davet edildi.

    'Ayrımcılık yapamazsınız'

    AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, eşsiz davetiyeyi Çankaya Köşkü'ne iade etti. Davetiyeyi bir mektupla birlikte geri gönderen AK Partili Kaşıkoğlu, mektubunda şu görüşlere yer verdi: "Yüce Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bir parlamenteri olarak neden eşimle birlikte davet edilmediğimin ve Cumhuriyet çoşkusunu eşimle birlikte neden Çankaya Köşkü'nde yaşayamadığımın sebebi izahtan varestedir. Bilinmesi gerekir ki temsil ettiğiniz makam ayrımcılık yapma imkanı bulunan şahsi makamınızın değildir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında ayrımcılık yaptığınız nedenle sizleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sıfatıyla esefle kınıyor ve ayrımcılıktan dönülerek eşli davetiyenin tarafıma gönderilmesini temin için eşsiz olarak davetimi içeren davetiyenizi ekte iade ediyorum."

    Sezer 'Cumhuriyeti' unuttu

    Milletvekillerine gönderilen davetiyede Cumhurbaşkanı Sezer için Türkiye Cumhuriyeti yerine "Türkiye Cumhurbaşkanı" ifadesi kullanıldı. Ayrıca, resepsiyona cep telefonu getirilmemesi istendi.



  • 27 Ekim 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED