AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Burası dağbaşı değil

Türkiye'de sporun terör ortamına çekilmek istendiğini belirten G.Saray Başkanı, "Tahkim gidecek, Federasyon kalabilir ne demek? Herkes, her kulüp haddini bilecek" diye konuştu.

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, son günlerde Tahkim Kurulu'nda yaşanan gelişmelerle ilgili sert açıklamalarda bulundu. Sporda terör ortamı yaratılmak istendiğini belirten Canaydın, "Olayın vahameti yapılan açıklamalarla daha ağırlaşmaktadır. Bir gazetede konunun muhatabı olan bir üst yönetici, 'Tahkim değişecek, Futbol Federasyonu şimdilik kalabilir' diyor, bunun anlamı nedir? Bu ülkede herkes, her kulüp, her insan haddini bilmelidir. Spor kurumlarının üyelerinin ne zaman ve nasıl değişeceğine kim karar veriyor? Bu ülkede yasalara uymamanın cezası yok da, ödülü mü var? Bu gücü nereden alıyorlar? Gücü yetenin iktidar olduğu bir spor düzeni mi? Yoksa adaletin ve eşitliğin olduğu bir düzen mi? Sporun nihai karar organı Tahkim adeta baskın ve tehditlerle istifaya zorlanması sporumuzdaki bütün dengeleri bozmuştur. Bunu yapanlar sonucuna katlanacaktır. Bu ortam sporcular, hakemler dahil herkesi etkisi altına almıştır" dedi.

'SUSKUNLUĞUMUZ ACİZLİĞİMİZDEN DEĞİL'

"Artık yeter. Türkiye'de sporun dengesinin daha fazla bozulmasına izin vermeyeceğiz'' ifadelerini kullanan Canaydın, artık bu tür olayların peşini bırakmayacaklarını ve asla sessiz kalmayacaklarını dile getirdi. Canaydın, "Bugüne kadar biz Türkiye'de kuralların, yasaların işlediğini varsayarak hareket ettik. Kurallar olsun, hepimiz uyalım. Kuralsızlığın da cezasını hep birlikte çekelim. Taraftara ve tüm spor kamuoyuna da bu davranışlarımızla örnek olalım istedik. Bu tavrımız bilin ki güçsüzlüğümüzden değil, yasalara olan saygımızdandı. Ama biz sustukça başkaları meydanı boş buluyor, istediğini yaptırabileceğini zannediyor. Kurumların bu olaylara göz yummasına hayret ediyorum. Eğer kuralsızlık ilke olduysa, söylesinler bilelim''

'TAHKİM KURULU'NU BASMAK NE DEMEK?'

Yetkililere çok ciddi ve hayati bir çağrıda bulunduğunu vurgulayan Canaydın, "Ne demektir toplantı basmak? Tahkim Kurulu'nu, sporun nihai karar organını değiştirmeye cüret etmek? Hukukçuları, üyeleri baskılarla yıldırmak, hakaret etmek'' dedi. Başkan Canaydın, şöyle devam etti: "Burası dağ başı değildir. Bu çifte standartlarla, kayırmacılıkla Türk sporu hiçbir yere varamayacak. Kurallar adam gibi, gereğince uygulanmalıdır. Bu tür gayri yasal, gayri ahlaki yöntemlerle sadece Türk sporunu geriye götürürsünüz, ileriye değil. Kaos yaratırsınız, anarşi yaratırsınız ve bu taraftara sirayet eder. Haksızlıkların, çifte standartların ülkemizde sporu seven genç beyinlerde nasıl sonuçlar yaratacağını hesaba katmanız gerekir.''

'TEK SUÇLU HASAN ŞAŞ MI?'

Denizlispor maçında Ali Sami Yen Stadı'nda yaşananların değerlendirilmesini isteyen başkan Canaydın, "Futbolcularımızın, taraftarlarımızın, hakemlerimizin nasıl bir ruh haline sokulduğunu açıkça görün. Gerçek suçlu Hasan Şaş mıdır? Yoksa bu futbolcumuzu bu ruh haline getiren bu ortam mıdır? Tüm bu yaşananlar sahada oynanan oyunu etkilemektedir'' dedi

'TEPKİLERİMİZ DEVAM EDECEK'

Konuşmasının sonunda ilginç bir cümle kuran Canaydın, Fenerbahçe'ye taş atarak, "Legal olmayan başarılar kalıcı değildir. Tüm yetkilileri bir kez daha göreve davet ediyorum'' ifadesini kullandı. Canaydın, metinden okuduğu konuşmasını bitirdikten sonra çok sayıda basın mensubunun izlediği toplantıda, soru kabul etmezken, "Haftaya genel anlamda ve Galatasaray'ın üstüne oynanan oyunlar anlamında bir toplantı düzenleyeceğim'' diyerek konuşmasını bitirdi.

  • SAVAŞ ÇORLU

    Aslar dinleniyor

    Galatasaray'da Mersin İdmanyurdu maçında Ümit, Hakan Şükür ve Orhan Ak'ın yanı sıra tedbirli olarak ceza kuruluna verilen Hasan Şaş'da oynayamayacak.

    Galatasaray'a Seyrantepe şoku

    Galatasaray'ın büyük umut bağladığı Seyrantepe Projesinin gerçekleştirileceği araziye daha önce site şeklinde inşaat yapma izni vermeyen Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın stat porejesini de iptal ettiği iddia edildi. Seyrantepe projesinden sorumlu Galatasaray Başkan Yardımcısı Refik Arkan, "İmar planının iptal edildiği" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtirken Bayındırlık ve İmar Bakanı Faruk Özak'ın müsteşarı Sabri Özkan Erbakan iptalin doğru olduğunu açıkladı.



  • 27 Ekim 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED