AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Hocası da yok umudu da

Yönetim harıl harıl teknik direktör ararken, siyah-beyazlılar 3. cephede de kan kaybediyor. Beşiktaş, ligde yendiği Konyaspor karşısında Ahmet Dursun'la öne geçti. Evsahibi takım Volkan'la cevap verdi. Cordoba Kartal'ı yenilgiden kurtardı.

Sezona büyük hedeflerle giren ve ilk 10 haftada zirve yarışında 11 puan geriye düşen, UEFA Kupası'nda Bolton ile berabere kalarak hayal kırıklığı yaşayan Beşiktaş, Türkiye Kupası'na kötü bir başlangıç yaptı: 1-1. İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmada siyah-beyazlılar 46. dakikada Ahmet Dursun'un attığı golle 1-0 öne geçti. Konyaspor bu gole maçın bitimine 4 dakika kala 86'da Volkan'la karşılık verdi. Evsahibi ekipte Murat Hacıoğlu'nun bir şutu direkten döndü. Beşiktaş'ta kaleci Cordoba özellikle ikinci yarıda yaptığı mükemmel kurtarışlarıyla takımını ayakta tutan isim oldu. Kartal, üç gün önce ligde yendiği rakibi Konyaspor ile bu kez kupada 1-1 berabere kalarak sahadan 1 puanla ayrıldı.

  • LOKMAN KOYUNCUOĞLU

    BOYNU BÜKÜKLER

    Konya deplasmanında Ahmet Dursun'un golüyle umutlanan Beşiktaşlı futbolcular galibiyeti koruyamayınca sahayı yine boynu bükük terk etmek zorunda kaldılar.

    'Bizi olayların içine çekmeyin'

    Murat Aksu, söylenenlerin aksine Tahkim Kurulu'ndaki istifaları önlemek için büyük mücadele verdiğini söyledi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın sert açıklamalarına Beşiktaş İkinci Başkanı Murat Aksu'dan yanıt geldi. Hiçkimsenin ortalığı karıştırmaya hakkı bulunmadığını dikkat çeken Başkan Aksu, Tahkim Kurulu'ndaki istifaları önlemek için büyük çaba sarfettiğini söyledi. "İstifa ettiren değil, tehditle ve baskıyla istifa ettirilen insanları bu kararlarından vazgeçirmeye çalışan kişiyim" diyen Aksu, "Türk futbolunu yeni bir kaos ortamına sürüklemesinler. Başka hesapları olanlar, bunu bizimle birlikte göremezler. Biz kesinlikle Beşiktaş adına birilerini bir yerlere koymuyoruz. Bu tip şeyleri de bizler yapmayız. Yapan varsa o kendini bilir" dedi.

    DESTEK İÇİN TRİBÜNDEYDİLER

    Beşiktaş'ta sakat olmalarına rağmen Tayfur ve Tümer'in yanısıra bu sezon kadroda yer bulamayan Ramazan, Konya maçında takıma destek vermek için tribünde yerlerini aldılar. Yönetimden ise sadece Kıvanç Oktay Beşiktaş'ı temsil etti. Öte yandan seyircilere iftar kumanyası dağıtıldı. D Grubu PUAN DURUMU

    TAKIMLAR 	O 	G 	B 	M 	A 	Y 	P
    SAMSUN	1	1	0	0	3	2	3
    BEŞİKTAŞ	1	0	1	0	1	1	1
    KONYA	1	0	1	0	1	1	1
    SARIYER	1	0	0	1	2	3	0
    İNEGÖL	0	0	0	0	0	0	0

    Deplasmanda alınan 1 puan iyi

    Mehmet Ekşi, fiziksel ve zihinsel yorgunluğa rağmen deplasmanda alınan bir puanın iyi olduğunu söyledi. Konyaspor'un maçın sonlarında baskı kurmasıyla oyunu geride kabul ettiklerini belirten Ekşi, "1 haftada 3 maç yaptık. Fiziksel ve zihinsel yorgunluğa rağmen deplasmanda alınan bir puan iyi. Sergen'i önümüzdeki zorlu maçlara sakladım. Ankaragücü maçında da sakatlıklar bizi sıkıntıya sokacak. Sakatlarımız iyişleşince daha iyi yerlere geleceğiz'' dedi.

    '7 aylık teklif mi olur!'

    Beşiktaş, Jean Tigana ile prensipte anlaşmaya vardı, ancak zaman konusunda uzlaşamadı. Başkan Yıldırım Demirören, genel sekreter Kenan Öner ve futbol danışmanı Erdil Arpacı, Fransız hocaya 7 aylık bir anlaşma ve 1.5 milyon dolar ücret teklifinde diretti. Ayrıca devre arası içinde 2 yabancı ve 2 de yerli futbolcuyu transfer edebilme şansı ve 8 milyon dolar da transfer bütçesini önerdi.

    1.5 YILLIK SÖZLEŞME İSTEDİ

    Fransız çalıştırıcı ve menaceri Nikoliç ise, bu tekliflerin hepsine birden karşı çıktı. İlk başta anlaşmanın 1.5 yıllık olmasını isteyen Tigana, ayrıca yıllık 15 milyon dolar transfer bütçesi istedi. Tigana ayrıca 1.5 yıllık sözleşme için 2 milyon dolar istiyor. Bu arada tepkilerden çekinen Demirören'in hafta sonuna kadar yeni hocayı açıklayacağı belirtildi.

  • FUAT GUGULOĞLU



  • 27 Ekim 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED